Skip to main content

Talonrakennusalan ammattitutkinto

Vastuuopettaja

Iivonen Tero
040 724 0316
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Teräs Marjo
040 722 2851
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Työskenteletkö rakennusalalla ja haluat syventää ammattitaitoasi?

Talonrakennusalan ammattitutkinnon suoritettuasi, sinulla on talonrakennusalan ammattityöntekijältä edellytettävä ammattitaito. Osaat toimia rakennustyömaallaa laadukkaasti ja itsenäisesti, työelämän pelisäännöt ja asiakkaiden vaatimukset huomioiden muuttuvissakin toimintaympäristöissä. Osaat suunnitella työsi ja ratkaista työtehtäviin liittyviä haasteita sekä suoriudut työtehtävistä ammattityöntekijän joutuisuudella, toimit taloudellisesti ja pystyt myös opastamaan ja valvomaan muita.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Talonrakennusalan ammattitutkinto tai tutkinnon osia. Koulutuksen sisältö suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti osaamistasoon perustuen.

Tutkinnon suorittanut voi toimia ammattityöntekijänä valitsemiensa tutkinnon osien mukaisissa työtehtävissä esimerkiksi betoni-, puu-, metalli- tai muurattujen rakenteiden asennus- ja korjausrakennuskohteissa.

Kohderyhmä

Rakennusalalla työskentelevät, joilla on rakennusalan perustutkinto suoritettuna ja vähintään muutaman vuoden työkokemus alalta TAI pitkä työkokemus alalta, mutta ammatillinen tutkinto puuttuu.

Sisältö

Talonrakennusalan ammattitutkinto 150 osp

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä ja se muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta (30 osp) ja valinnaisista tutkinnon osista (120 osp).

Pakollinen tutkinnon osa:

  • Talouden, työn ja ympäristön hallinta

Valinnaiset tutkinnon osat on jaettu aihealueittain osa-alueisiin, joista tutkinnon suorittaja valitsee osia yhteensä 120 osp:n verran.

Valinnaisia tutkinnon osia voit valita mm. seuraavien aihepiirien alta:

  • Betonirakenteet
  • Puurakenteet
  • Muuratut rakenteet
  • Metallirakenteet
  • Korjausrakentaminen ja eristykset
  • Tekniset työt

Talonrakennusalan ammattitutkintoon voi myös sisällyttää tutkinnon osan tai osia muista tutkinnoista.

Toteutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma) mukaisesti. TE-toimisto voi myöntää oppisopimukseen palkkatukea työnantajalle. Kannattaa kysyä tästä mahdollisuudesta TE-toimistosta, kun kyse on työttömästä työnhakijasta.

Hinta

Maksuton.

Hae

Close Menu