Talonrakennusalan jatko- ja täydennyskoulutus

Vastuuopettaja

Iivonen Tero

Koulutusassistentti

Teräs Marjo

Hae

Kuvaus

Talonrakennusalan jatko- ja täydennyskoulutuksen tavoitteena on suorittaa yksittäinen tutkinnon osa joko Rakennusalan perustutkinnosta tai Talonrakennusalan ammattitutkinnosta.

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti päiväopiskeluna, joka sisältää lähiopetusta, työssäoppimista sekä ohjattua etä- ja verkko-opiskelua. Olemme huomioineet toiminnassamme tarkasti terveys- ja turvallisuusnäkökulmat sekä viranomaisten ohjeet vallitsevassa poikkeustilanteessa.
Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa ja alueilla sekä työssäoppimisena yhteistyökumppaneiden työmailla.
Koulutuksen aloitukset 10.5., 30.8., 25.10. ja 1.12.2021.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu alalle soveltuville henkilöille. Hakijalla tulee olla suoritettuna Rakennusalan perustutkinto tai Talonrakennusalan ammattitutkinto tai hänellä on vastaavat tiedot ja taidot hankittuna työelämästä useamman vuoden työkokemuksen kautta.

Koulutus soveltuu erityisesti fyysiseen työhön tottuneille, hyvän motivaation ja palveluasenteen omaaville henkilöille. Alalla toimiminen edellyttää kohtuullisen hyvää terveyttä ja riittävää suomen kielen taitoa. Henkilöllä tulee olla työelämävalmiudet ja kyky työskennellä niin itsenäisesti kuin osana työryhmää.

Sisältö

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan aiempi osaaminen sekä sovitaan koulutuksen sisältö.

Rakennusalan perustutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6902593/reformi/tiedot

Talonrakennusalan ammattitutkinnon perusteet

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3855070/reformi/tiedot

Katso video rakennusalasta: https://youtu.be/pa-M9gzPKyc

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat haastatellaan ennen koulutuksen alkamista.

Hinta

Maksuton

Hae