Skip to main content

Talotekniikan perustutkinto, Ilmanvaihtoasentaja/Rakennuspeltiseppä/Tekninen eristäjä

Ajankohta

06.03.2023 — 05.03.2024

Haku päättyy

30.01.2023

Vastuuopettaja

Pirhonen Jarkko
040 351 0144
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Jaakonmäki-Kökkö Katariina
040 583 4005
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Ranne Mia
0400 971 009
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Koulutus valmentaa talotekniikan perustutkinnon osiin.

Ilmanvaihtoasentaja osaa tehdä uudisrakennuksiin liittyvät ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät kanavisto- ja laiteasennukset piirustusten ja työselityksen mukaisesti sekä osaa valmistaa ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät kanavaosat. Hän osaa käyttää alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valita käytettävät kannakkeet yms. materiaalit kohteen mukaan.

Rakennuspeltiseppä osaa tehdä rakennusten ulkovaippaan liittyviä ohutlevytöitä piirustusten ja asennusohjeiden mukaisesti sekä asentaa rakennukseen liittyvät julkisivujen ohutlevyosat sekä tehdä kattojen huopa-, tiili- ja profiilielementtien asennukset sekä saumakaton peltityöt. Hän osaa käyttää alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valita käytettävät materiaalit kohteen mukaan.

Tekninen eristäjä osaa tehdä rakennusten ulkovaippaan liittyviä ohutlevytöitä piirustusten ja asennusohjeiden mukaisesti. Hän asentaa taloteknisiin järjestelmiin ja prosessiteollisuuteen liittyvät eristeet pinnoitteineen sekä käyttää alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valitsee käytettävät materiaalit kohteen mukaan.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu alalle soveltuville henkilöille. Hakijalla tulee olla riittävä fyysinen kunto. Aikaisempi koulutus ja työkokemus luetaan eduksi.

Sisältö

Talotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Koko tutkinnon suoritettuasi voit valmistua:

  • Putkiasentajaksi
  • Ilmanvaihtoasentajaksi
  • Tekniseksi eristäjäksi
  • Rakennuspeltisepäksi

Tutkinnon perusteisiin voit tutustua osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi

Koulutus alkaa neljän viikon aloitusjaksolla, jonka aikana tutustutaan talotekniikan perustutkinnon eri osaamisaloihin, joita ovat putkiasennus, ilmanvaihto, tekninen eristys ja rakennuspeltityöt.

Aloitusjakson jälkeen on mahdollista suorittaa talotekniikan perustutkinnon osia. Koulutuksen kesto määräytyy valittavien osien laajuuden mukaan, mutta on enintään 12 kk – aloitusjakso mukaan lukien.  Tämän jälkeen koulutusta voi mahdollisesti jatkaa esim. oppisopimuskoulutuksena.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Hinta

Maksuton

Hae

Close Menu