Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasentaja

Pääkouluttaja

Helin Mikko
040 552 2768
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa talotekniikan perustutkinto – Ilmanvaihtoasennuksen osaamisalalla. Ilmanvaihtoasentaja osaa tehdä rakennuksiin liittyvät ilmanvaihtojärjestelmien kanavisto- ja laiteasennukset piirustusten ja työselityksen mukaisesti sekä osaa valmistaa ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät kanavaosat. Hän osaa käyttää alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valita käytettävät kannakkeet yms. materiaalit kohteen mukaan.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat tehdä töitä uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-urakoita tekevän yrityksen palveluksessa. Hakijalla tulee olla riittävä fyysinen kunto. Aikaisempi koulutus ja työkokemus luetaan eduksesi.

Sisältö

Talotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Ilmanvaihtoasentaja, pakolliset tutkinnon osat, 75 osp

  • Ohutlevytöissä toimiminen, 10 osp
  • Ilmanvaihtojärjestelmien asentaminen, 30 osp
  • Kanavaosien valmistus, 15 osp
  • Ilmanvaihtojärjestelmien mittaukset ja tasapainotus, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 70 osp

  • Valinnaiset tutkinnot osat valitaan opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, talotekniikan perustutkinnon perusteissa olevalta tutkinnonosalistalta.

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

Toteutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma) mukaisesti.

Haku

Maksuton.

Hinta

Koulutus on maksutonta.
Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti).
Kortit maksavat 10-20 €/kortti.

Hae