Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasentaja

Vastuuopettaja

Pirhonen Jarkko

Koulutusassistentti

Jaakonmäki Katariina

Hae

Kuvaus

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa talotekniikan perustutkinto – Ilmanvaihtoasennuksen osaamisalalla. Ilmanvaihtoasentaja osaa tehdä rakennuksiin liittyvät ilmanvaihtojärjestelmien kanavisto- ja laiteasennukset piirustusten ja työselityksen mukaisesti sekä osaa valmistaa ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät kanavaosat. Hän osaa käyttää alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valita käytettävät kannakkeet yms. materiaalit kohteen mukaan.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat tehdä töitä uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-urakoita tekevän yrityksen palveluksessa. Hakijalla tulee olla riittävä fyysinen kunto. Aikaisempi koulutus ja työkokemus luetaan eduksesi.

Sisältö

Talotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Ilmanvaihtoasentaja, pakolliset tutkinnon osat, 75 osp

  • Ohutlevytöissä toimiminen, 10 osp
  • Ilmanvaihtojärjestelmien asentaminen, 30 osp
  • Kanavaosien valmistus, 15 osp
  • Ilmanvaihtojärjestelmien mittaukset ja tasapainotus, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 70 osp

  • Valinnaiset tutkinnot osat valitaan opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, talotekniikan perustutkinnon perusteissa olevalta tutkinnonosalistalta.

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

Toteutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma) mukaisesti. TE-toimisto voi myöntää oppisopimukseen palkkatukea työnantajalle. Kannattaa kysyä tästä mahdollisuudesta TE-toimistosta, kun kyse on työttömästä työnhakijasta.

Haku

Maksuton.

Hinta

Koulutus on maksutonta.

Hae