Teknisen suunnittelun perustutkinto, suunnitteluassistentti

Hae koulutukseen

Teknisen suunnittelun assistentti työpisteellä

Oletko kiinnostunut rakennus- tai sisustussuunnittelun parissa työskentelystä? Kiinnostaako sinua mekaaniset laitteet ja niiden osien mallintaminen? Oletko kenties kiinnostunut 3D-tulostamisesta? Pidätkö siististä sisätyöstä? Oletko ajatellut jossain vaiheessa insinööri- tai arkkitehtiopintoja, mutta haluat ensin tutustua alaan paremmin?

Jos vastasit johonkin kohtaan kyllä, niin teknisen suunnittelun perustutkinto voisi siinä tapauksessa olla juuri sinun vaihtoehtosi. Teknisen suunnittelun perustutkinnon suorittaneet työskentelevät suunnitteluassistentteina.

Suunnitteluassistentin tyypillisiä tehtäviä ovat 2D- ja 3D-mallien parissa työskentely, niiden luominen ja muokkaaminen sekä virtuaalisten esitysten tuottaminen. Toisinaan työnkuvaan sisältyy käyttö- ja huolto-ohjeiden laatimista sekä prosessi- ja layout-suunnitelmien tekemistä. Työ voi pitää sisällään 3D-tulostamista ja tulosteiden jälkikäsittelyä. Koulutuksessa käytetään mm. seuraavia ohjelmia: Autocad, Solidworks ja Archicad.

Suunnitteluassistentit työskentelevät mm. teollisuuden tuotantolaitoksissa, arkkitehti-, suunnittelu- ja insinööritoimistoissa sekä kaupunkien teknisissä virastoissa.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, mutta mahdollinen aiempi osaaminen huomioidaan koulutuksen sisällössä. Opetuskieli on suomi ja koulutus sisältää paljon teknistä suomen kielen sanastoa, joten hakijan kielitaito tulisi olla vähintään tasolla B1.1.

Toteutus

Koulutus alkaa 2.9.2024 ja päättyy 29.5.2026. Suunniteltu kesto on noin 1,5 vuotta. Jokaiselle opiskella tehdään henkilökohtainen suunnitelma osaamisen kehittämiseksi. Kesto määräytyy valittujen tutkinnon osien ja aiemman osaamisesi mukaan.

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää pääosin verkko-opetusta sekä lähiopetusta Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, Turku) enintään kaksi (2) päivää kuukaudessa. Lähiopetuspäivät pyritään järjestämään peräkkäisinä päivinä. Lisäksi koulutuksessa on itsenäisiä oppimistehtäviä. Opetusta on arkisin klo 8-15. Koulutuksessa on loma-aika heinäkuussa.

Opiskelijalle on oltava käytössään tietokone (ja laturi), kuulokkeet, mikrofoni, webkamera sekä laadukas internet-yhteys.

Huomioithan, että osa koulutuksessa käytettävistä ohjelmista toimii vain Windows-ympäristössä. Lisätietoja laitevaatimuksista.

Teknisen suunnittelun perustutkinnon perusteet muuttuvat 1.8.2024. Tutkintoon tulee uusia osia ja toteutus muuttuu. Osa tutkinnonosista vaatii aiemmasta poiketen läsnäoloa oppilaitoksessa.

Valintakoe (omaehtoinen koulutus)

Huomioithan, että hakiessasi omaehtoiseen koulutukseen, hakemuksen lisäksi sinun tulee osallistua valintakokeeseen sekä alkuhaastatteluun Teamsin välityksellä. Näiden perusteella kartoitetaan hakijan soveltuvuutta tekniselle alalle. Kokeen pääpaino on matemaattisissa tehtävissä.

  • Valintakoe pidetään 7.6.2024 klo 10:00 Teamsin välityksellä. Valintakokeen aikana osallistujien on pidettävä web-kamera päällä. Kesto enintään (1) tunti.
  • Alkuhaastattelut toteutetaan Teams-yhteydellä 17. – 19.6.2024.

Kaikille koulutukseen hakeutuneille lähetetään Teams-kokouskutsut valintakokeeseen ja alkuhaastatteluun sähköpostitse. Opiskelijavalinnasta ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse 24.6.2024 mennessä.

Huom: Lähetä peruskoulun jälkeiset todistukset ja mahdolliset työtodistukset opiskelijavalintaan liittyen vastuuopettaja Jari Lehtoselle: jari.lehtonen@turunakk.fi

Keskimääräinen kuukausipalkka

2 782 €

Lähde: duunitori.fi

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollisuus työllistyä joustavasti oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Opiskelijatarinoita

  • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

    15.4.2024 Opiskelijatarinat

    Naiset vaihtoivat metallialalle

    Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

  • Jukka Välikangas, Vesa Lehto ja opiskelija Ville.

    9.4.2024 Opiskelijatarinat

    Kiinteistönhoitaja on asiakaspalvelija

    Villelle solmittiin kiinteistönhoitajan oppisopimus RTK Palveluihin, joka tarkoittaa sitä, että hän suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon loppuun palkkatyön ohessa. Opinnot alkoivat syyskuussa 2023, työharjoitteluun lähdettiin joulukuussa ja sillä tiellä ollaan. Forssasta Turkuun muuttanut Ville haki vaihtelua elämään. Hän oli pohtinut koulutusta, mutta ensisijainen tavoite oli työllistyä. Syksyllä 2023 Ville törmäsi Turun AKK:n opettaja Jukka Välikankaaseen […]

  • Koulunkäynninohjaaja Priya

    13.3.2024 Ajankohtaista

    Koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella

    Intiasta Suomeen muuttanut Priya työskenteli kotimaassaan esikouluopettajana. Moni Priyan tuttu vaihtoi alaa tullessaan Suomeen, mutta Priya halusi pysyä omalla alallaan. Työkokemuksen kautta Priya päätyi opiskelemaan koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:hon, jota hän suorittaa nyt oppisopimuksella työn ohessa. ”Voit valita menetkö töihin iltapäiväkerhoon, päiväkotiin tai kouluun”. Alunperin Priya hakeutui työkokeiluun päiväkotiin, jonne hänet myöhemmin työllistettiin avustajaksi. ”Olin siellä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun