Skip to main content

Turvallisuusalan ammattitutkinto, vartija

Ajankohta

06.09.2022 — 10.06.2023

Haku päättyy

15.08.2022

Vastuuopettaja

Laulajainen Juhani
040 728 4331
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Stanley Tarja
040 714 1893
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Haapoja Hannele
040 192 6655
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Oletko asiakaspalveluhenkinen ja haluat työllistyä turvallisuusalalle? Koulutuksen tavoitteena on suorittaa turvallisuusalan ammattitutkinto tai sen osa, ja sitä kautta työllistyä turvallisuusalan yrityksiin.
Osa koulutukseen valituista suorittaa koko ammattitutkinnon, joka kestää 9kk, ja osa suorittaa vartijan peruskoulutuksen, jossa suoritetaan osatutkinto ja on kestoltaan 3kk. Koulutuksen pituus katsotaan yhdessä kouluttajan kanssa kun yhteiset sisällöt on suoritettu. Voit myös itse kertoa hakemuksessa kumpi koulutus sinua kiinnostaa enemmän. Kummallakin vaihtoehdolla työllistyy vartijaksi. Alalla on työvoimapula

Kohderyhmä

Kohderyhmänä ovat motivoituneet vartijan työhön soveltuvat, fyysisesti hyvässä kunnossa olevat ja nuhteettoman taustan omaavat työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve ja jotka soveltuvat koulutukseen ja turvallisuusalan ammateissa toimimiseen. Koulutukseen valituilta edellytetään sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Koulutuksen järjestäjällä on oikeus pyytää opiskelijaksi hakeutuvasta turvallisuusselvityslaissa (726/2014) tarkoitettu suppeaa henkilöturvallisuusselvitystä. Hakijalle on eduksi häiriötön maksutausta.

Sisältö

Koulutuksen sisältö KOKO AMMATTITUTKINNOSSA
Pakolliset tutkinnon osat
· Vartijan koulutus
· Pelastustoiminta
Valinnaiset tutkinnon osat, joista suoritetaan neljä
· Toiminta eri vartiointimuodoissa
· Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö
· Tilannehallinta
· Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden turvallisuusvalvonta (vastaa 2 osaa)
· Järjestyksenvalvonta
Muut opintokokonaisuudet
· Aikuisopiskeluun orientointi ja lähtötason arviointi, työnhakuvalmennus
· Turvallisuusalaan tutustuminen, asiakaspalvelu
· Liikunta ja terveyskasvatus

Koulutuksen sisältö OSATUTKINNOSSA
· Vartijan koulutus
· Järjestyksenvalvojan peruskurssi
· OC-kaasusumutinkoulutus
· Teleskooppipatukkakoulutus
· Aikuisopiskeluun orientointi ja lähtötason arviointi, työnhakuvalmennus
· Turvallisuusalaan tutustuminen, asiakaspalvelu

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Voit seurata koulutuspalvelujen valinnan etenemistä TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 15.8.2022. Koulutukseen haetaan sähköisesti, painamalla oranssia Hae -linkkiä siirryt TE-palveluiden sivuille. Esivalinnan läpäisseet kutsutaan valintahaastatteluun, joka pidetään elokuun lopulla. Hakijoita on aina enemmän kun paikkoja, joten täytä hakemus huolellisesti. Kirjoita hakemukseen miksi sopisit vartijaksi ja mikä sinua kiinnostaa vartijan työssä.

Hae

Close Menu