Skip to main content

Turvallisuusalan perustutkinto, turvallisuusvalvoja

Ajankohta

01.01.2000 — 01.01.2000

Haku päättyy

01.01.2000

Vastuuopettaja

Laulajainen Juhani
040 728 4331
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Stanley Tarja
040 714 1893
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Tulostettava versio

Kuvaus

Turvallisuusalan perustutkinnon suorittanut toimii esimerkiksi erilaisissa vartiointitehtävissä, pelastustoimessa, turvasuojauksen suunnittelu-, asennus- ja ylläpitotehtävissä, tavaroiden kuljetuksessa, vastaanotto- ja vahtimestaripalvelussa tai turvatarkastuksessa. Hän osaa tehdä yritysturvallisuuteen liittyviä perusmuotoisia uhka- tai riskikartoituksia ja ennalta ehkäiseviä turvallisuussuunnitelmaluonnoksia ja toimii yhteistyössä alan keskeisten viranomaisorganisaatioiden ja yhteisöjen kanssa.

Tutkinto mahdollistaa työllistymisen esim. vartioimisliikkeisiin eri tehtäviin. Tutkinnon suoritus tukee erilaisia vaihtoehtoja turvallisuusalan muihin jatko-opintoihin esim. poliisiammattikorkeakoulu.

Kohderyhmä

Koulutus tarkoitettu mm. henkilöille joilla on turvallisuusalan perustutkinnon opinnot jääneet kesken tai niille, joilla on jo jokin muu tutkinto suoritettuna. Lisätiedot soveltuvuudestasi koulutukseen saat turvallisuusalan kouluttajalta.

Sisältö

Koulutus koostuu erilaisista tutkinnon osista. Viime vuosina valikoimassa ovat olleet mm.

  • vartioinnin- ja järjestyksenvalvonnan perustoiminta,
  • tietoturvallisuustoiminta,
  • kiinteistötekninentoiminta,
  • turvajärjestelmien käyttö,
  • kansainvälinen turvallisuustoiminta.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjaksoja erilaisissa työpaikoissa esim. palvelualan työpaikoissa ja turvallisuusalan työpaikoissa. Tutkinnon osien sisältöihin kuuluu erilaisia alaan liittyviä koulutuksia mm. vartijakorttikoulutus, järjestyksenvalvojakortti sekä tulityö- ja työturvallisuus- sekä ensiapukoulutus)

Tutkinnon perusteisiin pääset tutustumaan osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/ammatillinen/7659530

Kouluttajina toimii eri aloilta tulleita ammattilaisia mm. poliisista, palo- ja pelastusalalta, sotilastöistä sekä vartioimisliikkeistä.

Toteutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma) mukaisesti. TE-toimisto voi myöntää oppisopimukseen palkkatukea työnantajalle. Kannattaa kysyä tästä mahdollisuudesta TE-toimistosta, kun kyse on työttömästä työnhakijasta.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Hinta

Maksuton

Close Menu