Skip to main content

Turvallisuusalan perustutkinto, turvallisuusvalvoja

Ajankohta

01.01.2000 — 01.01.2000

Haku päättyy

01.01.2000

Vastuuopettaja

Mäkinen Jesse
040 481 1390
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Haapoja Hannele
040 192 6655
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Tulostettava versio

Kuvaus

Turvallisuusalan perustutkinnon suorittanut toimii esimerkiksi erilaisissa vartiointitehtävissä, pelastustoimessa, turvasuojauksen suunnittelu-, asennus- ja ylläpitotehtävissä, tavaroiden kuljetuksessa, vastaanotto- ja vahtimestaripalvelussa tai turvatarkastuksessa. Hän osaa tehdä yritysturvallisuuteen liittyviä perusmuotoisia uhka- tai riskikartoituksia ja ennalta ehkäiseviä turvallisuussuunnitelmaluonnoksia ja toimii yhteistyössä alan keskeisten viranomaisorganisaatioiden ja yhteisöjen kanssa.

Tutkinto mahdollistaa työllistymisen esim. vartioimisliikkeisiin eri tehtäviin. Tutkinnon suoritus tukee erilaisia vaihtoehtoja turvallisuusalan muihin jatko-opintoihin esim. poliisiammattikorkeakoulu.

Kohderyhmä

Koulutus tarkoitettu mm. henkilöille joilla on turvallisuusalan perustutkinnon opinnot jääneet kesken tai niille, joilla on jo jokin muu tutkinto suoritettuna. Lisätiedot soveltuvuudestasi koulutukseen saat turvallisuusalan kouluttajalta.

Sisältö

Koulutus koostuu erilaisista tutkinnon osista. Viime vuosina valikoimassa ovat olleet mm.

  • vartioinnin- ja järjestyksenvalvonnan perustoiminta,
  • tietoturvallisuustoiminta,
  • kiinteistötekninentoiminta,
  • turvajärjestelmien käyttö,
  • kansainvälinen turvallisuustoiminta.

Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjaksoja erilaisissa työpaikoissa esim. palvelualan työpaikoissa ja turvallisuusalan työpaikoissa. Tutkinnon osien sisältöihin kuuluu erilaisia alaan liittyviä koulutuksia mm. vartijakorttikoulutus, järjestyksenvalvojakortti sekä tulityö- ja työturvallisuus- ja ensiapukoulutus.

Tutkinnon perusteisiin pääset tutustumaan osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/ammatillinen/7659530

Kouluttajina toimii eri aloilta tulleita ammattilaisia mm. poliisista, palo- ja pelastusalalta, sotilastöistä sekä vartioimisliikkeistä.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Hinta

Maksuton.

Jatko-opintomahdollisuus

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Luonteva jatko-opintoväylä on tekniikan ja liikenteenalan ammattikorkeakoulututkinto, insinööri(AMK) ja liiketaloudenalan ammattikorkeakoulututkinto, turvallisuusalan koulutusohjelma, tradenomi (AMK). Yliopistossa voi suorittaa esimerkiksi tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkinnon. Ammatillisen opettajan pedagogiset opinnot antavat jatkokoulutusmahdollisuuden ammatillisen opettajan työtehtäviin.

Close Menu