Tutkinto valmiiksi! -koulutus

Ajankohta

Haku päättyy

Vastuuopettaja

Haapoja Hannele

Koulutusassistentti

Teräs Marjo

Hae

Kuvaus

Ammatillisen perustutkinnon tai ammattitutkinnon loppuunsuorittaminen.

Suoritettavien tutkintojen alat (kysy lisää, jos et heti löydä omaa tutkintoasi listalta):
Perustutkinto:
autoala, sosiaali- ja terveysala: lähihoitaja, kone- ja tuotantotekniikka, matkailuala, pintakäsittelyala, puhtaus- ja kiinteistöpalveluala,
rakennusala, sähkö- ja automaatioala, talotekniikka, turvallisuusala.
Ammattitutkinto:
isännöinti, kasvatus- ja ohjausala, koneasennus ja kunnossapito, liiketoiminta, lähiesimiestyö,
maarakennusala, matkailupalvelu, opastuspalvelu, pintakäsittelyala, puhtaus- ja kiinteistöpalveluala, sähkö- ja
automaatioala, talotekniikka, talonrakennusala, tuotantotekniikka, turvallisuusala, yrittäjä.

Kohderyhmä

Henkilöt, joilla ammatillinen tutkinto on jäänyt syystä tai toisesta kesken, ja jotka haluavat saada tutkinnon valmiiksi. Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Hakijalta edellytetään soveltuvuutta valitulla alalla työskentelyyn.

Sisältö

Orientaatiojakso (20 pv/opiskelija)

  • kartoitetaan motivaatio ja sitoutuneisuus tutkinnon suorittamiseen
  • selvitetään osaaminen ja oppimisen lähtötaso

Tutkinnon loppuun suorittaminen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Aiemmin suoritetut tutkinnon osat tunnustetaan, ja myös aiempi muu osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan. Koulutuksen kesto on enintään 12 kk. Koulutus voidaan päättää orientoivan jakson jälkeen, jos jatkopolkua ei saada rakennettua tai opiskelijalla ei ole motivaatiota opintojen loppuun suorittamiseen. Orientaatiojakson ja tutkintokoulutuksen välissä voi myös olla tauko.

Katso video koulutuksesta: https://www.youtube.com/watch?v=L6sINedPxK8</b>

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Voit seurata koulutuspalvelujen valinnan etenemistä TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Haku

Koulutukseen on jatkuva haku osoitteessa www.te-palvelut.fi, koulutusnumero 696320. Alla olevasta keltaisesta hae-painikkeesta ohjaudut suoraan TE-palveluiden sivuille. Hakemuksesi perusteella sinut kutsutaan haastatteluun. Todistus suoritetuista tutkinnon osista ja kesken jääneiden opintojen opintorekisteriote tulee esittää valintahaastattelussa.

Hinta

Koulutus on työvoimakoulutusta ja maksutonta.

Hae