VALMA – ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus maahanmuuttajille

Ajankohta

24.08.2021 — 23.08.2022

Haku päättyy

31.10.2021

Vastuuopettaja

Louhenkilpi Tiina

Koulutusassistentti

Jelkänen Sanna

Hae

Kuvaus

VALMA-koulutuksessa opit opiskelutaitoja, saat tukea ammatinvalintaan ja hankit valmiuksia jatko-opintoihin. Opit lisää suomen kieltä.

Kohderyhmä

Koulutus sopii sinulle, jos haluat päästä opiskelemaan ammattiin, mutta et ole vielä löytänyt sopivaa ammattia. Suosituksena Valmaan on suomen kielen perustaito taitotasolla A2.

Sisältö

Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä, kesto maksimissaan 12 kk.

Koulutus muodostuu pakollisista, valinnaisista ja vapaasti valittavista koulutuksen osista. Pakollinen osa on ammatilliseen koulutukseen orientoituminen ja työelämän perusvalmiudet, jonka laajuus on 10 osaamispistettä.

Koulutuksessa vahvistat opiskeluvalmiuksiasi: opiskelet tarpeen mukaan esim. ammatillisissa opinnoissa tarvittavaa suomen kieltä, kirjoittamista, ruotsia, englantia, matematiikkaa.

Saat tietoa ammateista ja koulutuksista sekä ohjausta ja tukea ammatinvalintaan ja koulutukseen hakemiseen.

Koulutus on päiväkoulutusta viitenä päivänä viikossa, laajuus 60 osaamispistettä. Kesällä koulutuksessa on kesäkeskeytys, jonka kesto ja ajankohta tarkentuvat myöhemmin.

Toteutus

Paikka

Artukaistentie 11, 20240 Turku

Haku

Täytä hakemus HAE-linkistä. Saat sähköpostilla kutsun haastatteluun ja kielitestiin.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea opintotukea. Maahanmuuttajat voivat kotoutumisaikana hakea maahanmuuttajan omaehtoisen koulutuksen tukea.

Hae