Kuvaus
Myynnin osaamisalan suorittanut toimii varaosamyynnin erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä huomioiden työssään ajoneuvoalaa säätelevät lait ja asetukset. Hän hallitsee ajoneuvojen tekniikan sillä tasolla, että asiakaspalvelu ja myyntityö sujuvat joutuisasti. Hän osaa käyttää eri automerkkien ja riippumattomien varaosaliikkeiden tietokonepohjaisia ohjelmia ja hakemistoja. Tutkinnon suorittaneella on mahdollista työllistyä auto-, kone-, yleisvaraosa- ja autotarvikeliikkeissä.
Työvoimakoulutuksessa suoritetaan ajoneuvoalan perustutkinnon osia myynnin osaamisalalta. Työvoimakoulutuksen osuus on 12 kk, jonka kesto 4.10.2022 - 3.10.2023.
Työvoimakoulutuksen jälkeen tutkinto on mahdollista suorittaa loppuun oppisopimuksena (vaatimuksena alan työpaikka) tai omaehtoisena koulutuksena (rahoitusmuotona Kelan opintotuki / harkinnanvarainen työttömyysetuus).
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopiskelua, etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnustetaan aiempi osaaminen ja sovitaan puuttuvan osaamisen hankkimisesta.
Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu alalle soveltuville työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Koulutus soveltuu motivoituneille, asiakaspalveluhenkisille, ahkerille, huolellisille ja vastuuntuntoisille henkilöille, jotka haluavat hyvän pohjan kehittyä varaosamyyjän monipuoliseksi ammattilaiseksi.
Opiskelijaksi soveltuminen
Kielitaitovaatimuksena on suomen kielessä taso B 1.2. (= sujuva peruskielitaito, esim. kyky säännölliseen vuorovaikutukseen ja että opiskelija ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä).
Sisältö
Työvoimakoulutuksen aikana suoritetaan ajoneuvoalan perustutkinnon myynnin osaamisalaan liittyviä ammatillisia pakollisia ja yhteisiä tutkinnon osia sekä valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia niiltä osin, kuin niistä sovitaan henkilökohtaistamisessa.
Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n mukaan, josta kuitenkin ensimmäiset 12 kk työvoimakoulutuksena. Koko tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin noin 1,5 – 2 vuotta. Työvoimakoulutuksen jälkeen tutkinto on mahdollista suorittaa loppuun oppisopimuksena (vaatimuksena alan työpaikka) tai omaehtoisena koulutuksena (mahdollista hakea opintotukea/ harkinnanvaraista työttömyysetuutta).
Lisäksi koulutus sisältää työssäoppimista työpaikoilla, tietotekniikkaa, työturvallisuus- ja ensiapukoulutusta ja työnhakuvalmennusta.
Koulutuksella on oma opinto-ohjaaja.
Lisätietoja tutkinon perusteista https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7614470/reformi/tiedot
Toteutus
Työvoimakoulutus
Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Voit seurata koulutuspalvelujen valinnan etenemistä TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.
Paikka
Artukaistentie 11-13, 20240 Turku
Haku
Hinta
Koulutus on opiskelijalle maksutonta työvoimakoulutusta.