Skip to main content

Varaosamyyjä, ajoneuvoalan perustutkinnon osia

Ajankohta

04.10.2022 — 03.10.2023

Haku päättyy

05.09.2022

Vastuuopettaja

Pylkkänen Roni
040 357 2201
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Stanley Tarja
040 714 1893
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Opinto-ohjaaja

Kuhmonen Pirkko
040 736 7005
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Kuvaus

Myynnin osaamisalan suorittanut toimii varaosamyynnin erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä huomioiden työssään ajoneuvoalaa säätelevät lait ja asetukset. Hän hallitsee ajoneuvojen tekniikan sillä tasolla, että asiakaspalvelu ja myyntityö sujuvat joutuisasti. Hän osaa käyttää eri automerkkien ja riippumattomien varaosaliikkeiden tietokonepohjaisia ohjelmia ja hakemistoja. Tutkinnon suorittaneella on mahdollista työllistyä auto-, kone-, yleisvaraosa- ja autotarvikeliikkeissä.

Työvoimakoulutuksessa suoritetaan ajoneuvoalan perustutkinnon osia myynnin osaamisalalta. Työvoimakoulutuksen osuus on 12 kk, jonka kesto 4.10.2022 - 3.10.2023.
Työvoimakoulutuksen jälkeen tutkinto on mahdollista suorittaa loppuun oppisopimuksena (vaatimuksena alan työpaikka) tai omaehtoisena koulutuksena (rahoitusmuotona Kelan opintotuki / harkinnanvarainen työttömyysetuus).

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka sisältää lähiopiskelua, etä- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnustetaan aiempi osaaminen ja sovitaan puuttuvan osaamisen hankkimisesta.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu alalle soveltuville työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Koulutus soveltuu motivoituneille, asiakaspalveluhenkisille, ahkerille, huolellisille ja vastuuntuntoisille henkilöille, jotka haluavat hyvän pohjan kehittyä varaosamyyjän monipuoliseksi ammattilaiseksi.

Opiskelijaksi soveltuminen

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielessä taso B 1.2. (= sujuva peruskielitaito, esim. kyky säännölliseen vuorovaikutukseen ja että opiskelija ymmärtää ja tuottaa kirjoitettua tekstiä).

Sisältö

Työvoimakoulutuksen aikana suoritetaan ajoneuvoalan perustutkinnon myynnin osaamisalaan liittyviä ammatillisia pakollisia ja yhteisiä tutkinnon osia sekä valinnaisia ammatillisia tutkinnon osia niiltä osin, kuin niistä sovitaan henkilökohtaistamisessa.

Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n mukaan, josta kuitenkin ensimmäiset 12 kk työvoimakoulutuksena. Koko tutkinnon suorittaminen kestää keskimäärin noin 1,5 – 2 vuotta. Työvoimakoulutuksen jälkeen tutkinto on mahdollista suorittaa loppuun oppisopimuksena (vaatimuksena alan työpaikka) tai omaehtoisena koulutuksena (mahdollista hakea opintotukea/ harkinnanvaraista työttömyysetuutta).

Lisäksi koulutus sisältää työssäoppimista työpaikoilla, tietotekniikkaa, työturvallisuus- ja ensiapukoulutusta ja työnhakuvalmennusta.
Koulutuksella on oma opinto-ohjaaja.

Lisätietoja tutkinon perusteista https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7614470/reformi/tiedot

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702. Voit seurata koulutuspalvelujen valinnan etenemistä TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 11-13, 20240 Turku

Haku

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden sähköisellä hakulomakkeella. Koulutuksen numero on 706894. Haku päättyy 5.9.2022. Perustelethan hakemuksessasi hyvin, miksi hakeudut opiskelemaan varaosamyyjäksi. Voit seurata valintojen etenemistä Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Hakuajan päättymisen jälkeen näet mahdollisen valintahaastattelun tarkemman ajan ja paikan palvelun kautta. Hakemus on sitova heti sen jätettyäsi. Sovi koulutukseen hakeutumisesta ja sen päivittämisestä työllistymissuunnitelmaasi TE-toimiston/kuntakokeilun kanssa. Koulutuksesta tulee sopia työllistymissuunnitelmassa, jotta sinulle voidaan maksaa korotettua työttömyysetuutta koulutuksen aikana. Korotusosan maksamisesta päättää etuuden maksaja (Kela tai työttömyyskassa). Voit jättää omalle yhteyshenkilöllesi yhteydenottopyynnön Oma asiointi -verkkopalvelun kautta

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksutonta työvoimakoulutusta.

Hae

Close Menu