Skip to main content

Vaikeuksia oppimisessa? Kannattaisko silti lähteä opiskelemaan uuteen ammattiin? No, kyllä kannattaa!

Ammattiin opiskelu ei ole ollenkaan samanlaista kuin se oli 15-20 vuotta sitten. Opiskelun aloittaminen kuitenkin arveluttaa, koska vanhat, huonot kokemukset kummittelevat vielä mielessä. Nyt ne muistot voisi jo kuopata ja unohtaa. Opiskelu on tänä päivänä nimittäin kivaa ja käytännönläheistä, ja koulutuksen aikana oppimiseen ja oppimisen vaikeuksiin saa tukea ja ohjausta!

Uusien asioiden oppimisessa voi olla monenlaisia vaikeuksia. Jonkun on hankala laskea perusmatematiikkaa, toisella voi olla lukivaikeus, kolmannella on keskittymisvaikeus ja kaikenlaista epävarmuutta oppimisessaan. Mutta kaikille on yhteistä, että opiskelijaa ei oppilaitoksessa jätetä yksin!

Ikä ei myöskään paina opinnoissa. Iästä ja työkokemuksesta on hyötyä. Ongelmanratkaisutaidot ja päättelykyky on parhaimmillaan ja kielelliset kyvyt vaan paranevat, kun ihminen vanhenee.

Lähtisitkö siis sittenkin opiskelemaan? Kaikkiin oppimisen hankaluuksiin saat henkilökohtaista tukea.

Meillä Turun AKK:ssa on ammattiopettajat, jotka osaavat kannustaa erilaisia oppijoita. Ja meillä on ohjaajat, joilla on aikaa perehdyttää sinua opiskelussa.

Meillä on myös ammatilliset erityisopettajat ja laaja-alainen erityisopettaja, jotka auttavat sinua löytämään uusia tapoja oppia asioita. Ja meidän opinto-ohjaajat kysyvät jo opintojen alussa sinulta, minkälaista tukea voisit tarvita koulutuksen aikana.

Kyllä, se päätös kannattais nyt tehdä – tulla opiskelemaan meille!

Terveisin, erityisopettaja Sari Kinnala

Erityisopettaja Sari Kinnala

Jos opinnoista selviytyminen  mietityttää, voit ottaa erityisopettajaan tai opinto-ohjaajaan yhteyttä jo ennen koulutukseen hakeutumista!

Erityisopettaja Sari Kinnala, p. 0400 720159, sari.kinnala@turunakk.fi
Opinto-ohjaajien yhteystiedot löydät täältä

Turun AKK

Turun AKK on ammatilliseen aikuiskoulutukseen erikoistunut koulutuksen järjestäjä, joka toteuttaa omaehtoista aikuiskoulutusta, oppisopimuskoulutusta, työvoimakoulutusta sekä yritysten henkilöstökoulutusta.