Jokaisella on kotonaan jotain ylimääräistä ja käyttämätöntä tavaraa vai mitä? 

Tältä pohjalta Turun AKK:ssa päätettiin järjestää kierrätystapahtuma. Alun perin idea lähti muutamalta AKK:n opettajalta ja varsin pian se jalostui viikon kestäväksi tapahtumaksi, joka sai nimekseen Kierrätä hyvää.

Maanantaiaamuna 29.11.2021 kannettiin B-talon aulaan pöydät ja ne alkoivatkin heti täyttyä. Erilaista tavaraa tuotiin pahvilaatikoittain ja heti oli myös kiinnostuneita ihmisiä tavaraa tutkailemassa. Pöydillä oli esimerkiksi vaatteita, käyttö- ja koriste-esineitä sekä kirjoja. Erikoisin esine taisi olla sellainen, jonka käyttötarkoituskin jäi hieman epäselväksi.  

Viikon mittaan tavaraa tuotiin jopa lisää, mutta hyvin tuntui vaihtavan omistajaa. Osa kävijöistä kolusi pöydät läpi moneen kertaan ja usein löytyi jotain mukaan otettavaa. Itse ajattelin, että mitään en pöydiltä ota, mutta niin se taas huivikokoelma kasvoi parilla sen värisellä huivilla, mitä vielä ei kotona ollut 😊. Viikon päättyessä perjantaina 3.12.2021 loput pöydillä olevat tavarat lahjoitettiin Pelastusarmeijan Joulupata-keräykseen. Tästä oli kaikkia tavarantuojia informoitu jo etukäteen.

Olin tapahtumassa mukana uuden digiopon Anninan kanssa opiskelijakunnan tehtävissä. Vedimme joka päivä muutaman tunnin ajan kierrätyspeliä, jonka pelaamisesta sai heti palkinnon. Peli oli TVT Asunnot Oy:n sivuilla oleva lajittelupeli, joka aiheutti jopa pientä kilpailuvietin esiintymistä. Pelissä piti lajitella roskat nopeasti oikeisiin astioihin ja sitähän piti kokeilla monta kertaa, jotta sai pisteitä mahdollisimman paljon. Kokeile itse, ei ole ihan helppoa! 

Kaikki peliä pelanneet saivat palkinnoksi pienen pullon itsetehtyä pyykkietikkaa. Määrä riittää pariin käyttökertaan ja mukaan annettiin ohje etikan tekemiseen. Pyykkietikka kun on myös hyvin ekologinen vaihtoehto huuhteluaineelle. Kokeile vaikka itse! 

Hyvän vastaanoton vuoksi tapahtuma aiotaan järjestää keväällä uudelleen.

Anne Kallio

Kirjoittajasta Anne Kallio

Turun AKK:n digiope. Muutin kesällä takaisin kotiseudulle Naantaliin (Merimasku) ja sen takia vapaa ajan “harrastuksena” tällä hetkellä remontointi. Joskus sitten ehkä jotain muuta.