Hitsaajan ammatillinen tutkinto, Tuotantotekniikan ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Hitsaajaopiskelija

Kuvaus

Hitsaajan ammatillinen tutkinto on sinulle, jolla jo on kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto sekä alan työkokemusta. Tule syventämään teollisuuden hitsaustöissä tarvittavaa osaamista!

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Koulutus sopii metallialan peruskoulutuksen ja riittävän alan työkokemuksen (vähintään 6kk-1v) omaaville henkilöille, jotka ovat motivoituneita kehittämään osaamistaan ja työllistymään alalle. Edellytyksenä on myös ammattiin riittävä terveydentila sekä riittävä suomen kielen taito.

Sisältö ja toteutustapa

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa tuotantotekniikan ammattitutkinto, levy- ja hitsaustekniikan osaamisalalta.

Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan aiempi koulutus ja osaaminen. Voit valita osa-alueet, joilla haluat hankkia lisää osaamista. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja näytöt.

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp)

Kaikille pakollinen tutkinnon osa

  • Pienahitsaus kahdella prosessilla, 20 osp

Tutkinnon valinnaiset osat 1: alla olevista valitaan 70 osp

  • Tuotantotekninen toiminta ja valmistuksen suunnittelu (30 osp)
  • Levyjen CNC-tekniikka (40 osp)
  • Laivanrakennustyöt (40 osp)
  • Levy- ja puikkohitsaus (70 osp)

Valinnaiset osat 2: alla olevista valitaan 30-60 osp

  • Levyhitsaus (20 osp)
  • Ohutlevytuotteiden valmistustyöt (30 osp)
  • Teräsrakenteiden valmistustyöt (30 osp)
  • Pienahitsaus yhdellä prosessilla ((10 osp)
  • Putkihitsaus (30 osp)

Valinnaiset osat 3: alla olevista valitaan 0-30 osp

  • Teollisuuden hankintatoimi (30 osp)
  • Robotiikan hyödyntäminen tuotannossa (30 ops)
  • Tuotantoteknisen projektin ja sen riskien hallinta (30 osp)
  • Työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työympäristön suojelun kehittäminen tuotantoteollisuudessa (30 osp)

Opiskelu tapahtuu pääosin käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta aidoissa tuotantoympäristöissä. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan yrityksessä. Lisäksi koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä.

Kesto

Työvoimakoulutus kestää enintään vuoden (12kk), jonka jälkeen opinnot on mahdollista suorittaa loppuun esimerkiksi oppisopimuksena (edellytyksenä alan työpaikka). Koko tutkinnon suorittaminen omaehtoisena koulutuksena kestää keskimäärin 1-2 vuotta riippuen olemassa olevasta osaamistasosta ja valituista tutkinnonosista. Oppisopimuskoulutus räätälöidään työtehtäviin ja opiskelijan nykyiseen osaamistasoon perustuen ja sen kesto on yksilöllinen.

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen.

Opiskelijatarinoita

  • Lähihoitajaopiskelija

    1.11.2023 Ajankohtaista

    Alanvaihto yli 50-vuotiaana

    ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

  • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

    6.10.2023 Opiskelijatarinat

    Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

    Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

  • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

    2.10.2023 Ajankohtaista

    Puhtausala vei sydämen

    Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun