Kuvaus
Hitsaajan ammatillinen tutkinto on sinulle, jolla jo on kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto sekä alan työkokemusta. Tule syventämään teollisuuden hitsaustöissä tarvittavaa osaamista!
Kohderyhmä ja soveltuminen alalle
Koulutus sopii metallialan peruskoulutuksen ja riittävän alan työkokemuksen (vähintään 6kk-1v) omaaville henkilöille, jotka ovat motivoituneita kehittämään osaamistaan ja työllistymään alalle. Edellytyksenä on myös ammattiin riittävä terveydentila sekä riittävä suomen kielen taito.
Sisältö ja toteutustapa
Koulutuksessa on mahdollista suorittaa tuotantotekniikan ammattitutkinto, levy- ja hitsaustekniikan osaamisalalta.
Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan aiempi koulutus ja osaaminen. Voit valita osa-alueet, joilla haluat hankkia lisää osaamista. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja näytöt.
Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp)
Kaikille pakollinen tutkinnon osa
- Pienahitsaus kahdella prosessilla, 20 osp
Tutkinnon valinnaiset osat 1: alla olevista valitaan 70 osp
- Tuotantotekninen toiminta ja valmistuksen suunnittelu (30 osp)
- Levyjen CNC-tekniikka (40 osp)
- Laivanrakennustyöt (40 osp)
- Levy- ja puikkohitsaus (70 osp)
Valinnaiset osat 2: alla olevista valitaan 30-60 osp
- Levyhitsaus (20 osp)
- Ohutlevytuotteiden valmistustyöt (30 osp)
- Teräsrakenteiden valmistustyöt (30 osp)
- Pienahitsaus yhdellä prosessilla ((10 osp)
- Putkihitsaus (30 osp)
Valinnaiset osat 3: alla olevista valitaan 0-30 osp
- Teollisuuden hankintatoimi (30 osp)
- Robotiikan hyödyntäminen tuotannossa (30 ops)
- Tuotantoteknisen projektin ja sen riskien hallinta (30 osp)
- Työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työympäristön suojelun kehittäminen tuotantoteollisuudessa (30 osp)
Opiskelu tapahtuu pääosin käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta aidoissa tuotantoympäristöissä. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan yrityksessä. Lisäksi koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä.
Kesto
Työvoimakoulutus kestää enintään vuoden (12kk), jonka jälkeen opinnot on mahdollista suorittaa loppuun esimerkiksi oppisopimuksena (edellytyksenä alan työpaikka). Koko tutkinnon suorittaminen omaehtoisena koulutuksena kestää keskimäärin 1-2 vuotta riippuen olemassa olevasta osaamistasosta ja valituista tutkinnonosista. Oppisopimuskoulutus räätälöidään työtehtäviin ja opiskelijan nykyiseen osaamistasoon perustuen ja sen kesto on yksilöllinen.
Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen.

Hae koulutukseen
Koulutus alkaa: Joustava aloitus
Jatkuva hakuKohderyhmä: Työttömät tai työttömyysuhanalaiset henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve ja joilla on metallialan peruskoulutus ja alan työkokemusta vähintään 6kk-1vuosi.
Hinta: Maksuton
Työvoimakoulutus
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Hakulomake koulutukseen täytetään TE-palvelujen Työmarkkinatori-sivustolla. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista saa TE-palvelujen Koulutusneuvonnasta, puhelinnumero 0295 020 702 (ark. klo 9-16.15) / facebook.com/Koulutusneuvonta.
Seuraa koulutushakemuksesi tilannetta (haastattelukutsu & valintapäätös) verkossa www.tyomarkkinatori.fi >> Oma asiointi >> Henkilöasiakas.
Koulutus alkaa: Joustava aloitus
Jatkuva hakuKohderyhmä: Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon suorittaneet tai henkilöt, joilla on työkokemusta hitsausalan työtehtävistä vähintää 6kk-1 vuosi
Hinta: Maksuton
Omaehtoinen koulutus
Omaehtoinen koulutus on pääosin Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta/kuntakokeilusta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon/kuntakokeiluun on oltava yhteydessä ennen koulutuksen aloitusta.
HUOM! Opiskelijahaastattelut ja -valinnat tehdään kuukausittain.
Koulutus alkaa: Yksilöllisesti sovittuna ajankohtana
Jatkuva hakuKohderyhmä: Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon suorittaneet tai henkilöt, joilla on työkokemusta hitsausalan työtehtävistä vähintää 6kk-1 vuosi tai alalla ilman tutkintoa työskentelevät.
Hinta: Maksuton
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka (väh. 25 tuntia/viikko). Suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla, suoritettavan tutkinnon tai tutkinnon osien osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä. Opetusta Turun AKK:ssa noin 1-4 pv/kk henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.