Hitsaajan ammatillinen tutkinto, Tuotantotekniikan ammattitutkinto

Hae koulutukseen

Kaksi metallialan opiskelijaa tekemässä hitsausharjoituksia.

Kuvaus

Hitsaajan ammatillinen tutkinto on sinulle, jolla jo on kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto sekä alan työkokemusta. Tule syventämään teollisuuden hitsaustöissä tarvittavaa osaamista!

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Koulutus sopii metallialan peruskoulutuksen ja riittävän alan työkokemuksen (vähintään 6kk-1v) omaaville henkilöille, jotka ovat motivoituneita kehittämään osaamistaan ja työllistymään alalle. Edellytyksenä on myös ammattiin riittävä terveydentila sekä riittävä suomen kielen taito.

Sisältö ja toteutustapa

Koulutuksessa on mahdollista suorittaa tuotantotekniikan ammattitutkinto, levy- ja hitsaustekniikan osaamisalalta.

Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan aiempi koulutus ja osaaminen. Voit valita osa-alueet, joilla haluat hankkia lisää osaamista. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja näytöt.

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp)

Kaikille pakollinen tutkinnon osa

  • Pienahitsaus kahdella prosessilla, 20 osp

Tutkinnon valinnaiset osat 1: alla olevista valitaan 70 osp

  • Tuotantotekninen toiminta ja valmistuksen suunnittelu (30 osp)
  • Levyjen CNC-tekniikka (40 osp)
  • Laivanrakennustyöt (40 osp)
  • Levy- ja puikkohitsaus (70 osp)

Valinnaiset osat 2: alla olevista valitaan 30-60 osp

  • Levyhitsaus (20 osp)
  • Ohutlevytuotteiden valmistustyöt (30 osp)
  • Teräsrakenteiden valmistustyöt (30 osp)
  • Pienahitsaus yhdellä prosessilla ((10 osp)
  • Putkihitsaus (30 osp)

Valinnaiset osat 3: alla olevista valitaan 0-30 osp

  • Teollisuuden hankintatoimi (30 osp)
  • Robotiikan hyödyntäminen tuotannossa (30 ops)
  • Tuotantoteknisen projektin ja sen riskien hallinta (30 osp)
  • Työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja työympäristön suojelun kehittäminen tuotantoteollisuudessa (30 osp)

Opiskelu tapahtuu pääosin käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta aidoissa tuotantoympäristöissä. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan yrityksessä. Lisäksi koulutus sisältää lähiopetusta, ohjattua verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä.

Kesto

Työvoimakoulutus kestää enintään vuoden (12kk), jonka jälkeen opinnot on mahdollista suorittaa loppuun esimerkiksi oppisopimuksena (edellytyksenä alan työpaikka).

Oppisopimuskoulutus räätälöidään työtehtäviin ja opiskelijan nykyiseen osaamistasoon perustuen ja sen kesto on yksilöllinen.

Omaehtoinen koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaan. Koulutuksen kesto on yksilöllinen, 12-18 kk.

Opiskelijatarinoita

  • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

    15.4.2024 Opiskelijatarinat

    Naiset vaihtoivat metallialalle

    Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

  • Jukka Välikangas, Vesa Lehto ja opiskelija Ville.

    9.4.2024 Opiskelijatarinat

    Kiinteistönhoitaja on asiakaspalvelija

    Villelle solmittiin kiinteistönhoitajan oppisopimus RTK Palveluihin, joka tarkoittaa sitä, että hän suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon loppuun palkkatyön ohessa. Opinnot alkoivat syyskuussa 2023, työharjoitteluun lähdettiin joulukuussa ja sillä tiellä ollaan. Forssasta Turkuun muuttanut Ville haki vaihtelua elämään. Hän oli pohtinut koulutusta, mutta ensisijainen tavoite oli työllistyä. Syksyllä 2023 Ville törmäsi Turun AKK:n opettaja Jukka Välikankaaseen […]

  • Koulunkäynninohjaaja Priya

    13.3.2024 Ajankohtaista

    Koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella

    Intiasta Suomeen muuttanut Priya työskenteli kotimaassaan esikouluopettajana. Moni Priyan tuttu vaihtoi alaa tullessaan Suomeen, mutta Priya halusi pysyä omalla alallaan. Työkokemuksen kautta Priya päätyi opiskelemaan koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:hon, jota hän suorittaa nyt oppisopimuksella työn ohessa. ”Voit valita menetkö töihin iltapäiväkerhoon, päiväkotiin tai kouluun”. Alunperin Priya hakeutui työkokeiluun päiväkotiin, jonne hänet myöhemmin työllistettiin avustajaksi. ”Olin siellä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun