Hitsausluokat/koehitsaus

Hae koulutukseen

Kuvaus

Voit hakea suorittamaan hitsausluokkaa/koehitsausta työvoimakoulutuksena, mikäli sinulla on vanhentunut aiemmin suoritettu kyseinen hitsausluokka ja/tai työmarkkinoiden edellyttämä ammattitaidon taso.

Hitsausluokan/koehitsauksen tulee olennaisesti ja välittömästi parantaa työllistymistä tai työnsaantimahdollisuuksia. Hakemuksen liitteeksi on toimitettava TE-toimistoon työnantajan kirjallinen todistus siitä, että hitsausluokan/koehitsauksen jälkeen ja kortin/luvan saatuaan henkilö työllistyy ko. työnantajan palvelukseen.

Harkinnan mukaan palvelu voidaan hankkia myös henkilön mennessä työkokeiluun, jos ko. kortti/lupa on työnantajan ilmoituksen mukaan työkokeilussa tarpeen (työnantajan todistus hakemuksen liitteeksi).

Hitsausluokan/koehitsauksen suorittamiseen on varattu aikaa viisi (5) päivää.

Sisältö

 • MAG-, PUIKKO-, TIG-HITSAUS (seostamattomat ja niukkaseoksiset teräkset [putki, levy])

TAI

 • MIG/MAG-, PUIKKO-, TIG-HITSAUS (kuumalujat, ruostumattomat teräkset ja alumiinit (levy, putki)

Koehitsaukseen sisältyy yksi hitsauksen pätevyyskoe (kaasu-, puikko-, MAG-, MIG-, TIG-, (levy, putki). Myös PED-pätevyyskoemahdollisuus.

Tärkeää: Kun olet saanut TE-toimistosta myönteisen valintapäätöksen, ota yhteyttä opettaja Jouni Hakolaan ja sovi aloitusajankohdasta.

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Huoneistoremontoijien harjoituskoppeja

  12.9.2023 Opiskelijatarinat

  Hyvä tietää mitä seinän takana on

  ”Mittaa kahdesti ja sahaa kerran”, on opettaja Jari Välimäen ohje koulutuksen alkuvaiheessa, joka on jäänyt opiskelijoille hyvin mieleen. Sini 23, Mia, 49 ja Hannu, 27 ovat kaikki alanvaihtajia ja opiskelevat nyt huoneistoremontoijiksi. Huoneistoremontointi vaatii mm. tarkkuutta, mutta entä jos ei ole mitään kokemusta rakennushommista? ”Ei se haittaa, ei tarvitse osata mitään etukäteen. Kaikki opetetaan perusteellisesti”, […]

 • Koneistuksen opiskelija

  4.9.2023 Opiskelijatarinat

  Edukkain tapa opiskella

  Jaakolle oli selvää, että hän hakeutuu juuri työvoimakoulutukseen, koska siitä saa samaa etuutta kuin työttömänä ollessa sekä 9 euron kulukorvauksen koulupäiviltä. Siksi se on edukkain tapa opiskella työttömänä työnhakijana. Jaakko opiskelee kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa ja hän haluaa suuntautua CNC-koneistajaksi. ”Parasta on CNC-koneen ohjelmointi, kun pääsee koodia kirjoittamaan”, hän kertoo. ”Hyvin olen pärjännyt! Kaikki alkoi […]

 • Henkilöiden alavartaloja

  10.8.2023 Ajankohtaista

  Vinkkejä alanvaihtoon

  Alanvaihto on merkittävä päätös ja sen tekemiseen kannattaa valmistautua huolellisesti. Tässä on muutamia huomioon otettavia seikkoja, kun harkitset alanvaihtoa: Alanvaihto on mahdollisuus uusiin haasteisiin ja tyytyväisyyteen, mutta se vaatii ponnisteluja sitoutumista saavuttaaksesi tavoitteesi. Ennen kuin teet päätöksen, tee perusteellinen pohdinta ja huolellinen suunnitelma. Älä jää asian kanssa yksin! Voisiko sopiva koulutus löytyä Turun AKK:sta? Ammattitaitoiset […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun