Hitsausluokat/koehitsaus

Hae koulutukseen

Kuvaus

Voit hakea suorittamaan hitsausluokkaa/koehitsausta työvoimakoulutuksena, mikäli sinulla on vanhentunut aiemmin suoritettu kyseinen hitsausluokka ja/tai työmarkkinoiden edellyttämä ammattitaidon taso.

Hitsausluokan/koehitsauksen tulee olennaisesti ja välittömästi parantaa työllistymistä tai työnsaantimahdollisuuksia. Hakemuksen liitteeksi on toimitettava TE-toimistoon työnantajan kirjallinen todistus siitä, että hitsausluokan/koehitsauksen jälkeen ja kortin/luvan saatuaan henkilö työllistyy ko. työnantajan palvelukseen.

Harkinnan mukaan palvelu voidaan hankkia myös henkilön mennessä työkokeiluun, jos ko. kortti/lupa on työnantajan ilmoituksen mukaan työkokeilussa tarpeen (työnantajan todistus hakemuksen liitteeksi).

Hitsausluokan/koehitsauksen suorittamiseen on varattu aikaa viisi (5) päivää.

Sisältö

 • MAG-, PUIKKO-, TIG-HITSAUS (seostamattomat ja niukkaseoksiset teräkset [putki, levy])

TAI

 • MIG/MAG-, PUIKKO-, TIG-HITSAUS (kuumalujat, ruostumattomat teräkset ja alumiinit (levy, putki)

Koehitsaukseen sisältyy yksi hitsauksen pätevyyskoe (kaasu-, puikko-, MAG-, MIG-, TIG-, (levy, putki). Myös PED-pätevyyskoemahdollisuus.

Tärkeää: Kun olet saanut TE-toimistosta myönteisen valintapäätöksen, ota yhteyttä opettaja Jouni Hakolaan ja sovi aloitusajankohdasta.

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun