Hoiva-avustajakoulutus ukrainalaisille

Hae koulutukseen

Hoiva-avustaja avustamassa ikääntynyttä asiakasta

Koulutus on suunnattu ukrainalaisille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään sosiaali- ja terveysalalla hoiva-avustajan tehtävissä, mutta tarvitsevat vielä tukea suomen kieleen.

Hoiva-avustajana voit työskennellä ikääntyneiden ja vammaisten palvelu- ja hoivakodeissa sekä päiväkodeissa lasten kasvatustehtävissä.

Hoiva-avustajan työssä

 • autat ja ohjaat eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä,
 • avustat arjen asioissa kuten peseytymisessä, pukemisessa, ruokailussa, liikkumisessa ja kommunikoinnissa.

Sisältö

Opintoihin sisältyy sekä opiskeluvalmiuksia tukevia että suomen kielen opintoja. Tärkeä osa koulutusta on työpaikalla tapahtuva oppiminen. Koulutus kestää n. 1,5 vuotta.

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa huomioidaan myös aikaisempi osaamisesi. Tutkinnon osat kuuluvat sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, joten opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Sinun tulee esittää rikostaustaote opintojen alkaessa.

Hoiva-avustajan koulutuksessa suoritat kaksi (2) tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta:

 • Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osaamispistettä)
 • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osaamispistettä)

Hoiva-avustajaopintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus työllistyä hoiva-avustajan tehtäviin TAI mikäli opiskeluvalmiutesi ovat riittävät, voit jatkaa opintojasi lähihoitajaksi suorittamalla koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (180 osaamispistettä).

Tässä koulutuksessa opiskelijat saavat koulutuksen ajaksi käyttöönsä Chromebook-tietokoneet. Tämän tuen mahdollistaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus, joka edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Työ- ja elinkeinoministeriö.

Opiskeluasi tukee ukrainankielinen koulunkäynnin ohjaaja Oksana Suvanto, jonka tavoitat numerosta 040 149 5746 tai sähköpostilla oksana.suvanto@turunakk.fi

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun