Hoiva-avustajakoulutus ukrainalaisille

Hoiva-avustaja avustamassa ikääntynyttä asiakasta

Ukrainankielinen sivu koulutuksesta: Навчання на помічника по догляду для украінців

Koulutus on suunnattu ukrainalaisille, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään sosiaali- ja terveysalalla hoiva-avustajan tehtävissä, mutta tarvitsevat vielä tukea suomen kieleen. Koulutus kestää noin yhden (1) vuoden.

Hoiva-avustajana voit työskennellä ikääntyneiden ja vammaisten palvelu- ja hoivakodeissa sekä päiväkodeissa lasten kasvatustehtävissä.

Hoiva-avustajan työssä

 • autat ja ohjaat eri-ikäisiä ja erilaisia ihmisiä,
 • avustat arjen asioissa kuten peseytymisessä, pukemisessa, ruokailussa, liikkumisessa ja kommunikoinnissa.

Sisältö

Opintoihin sisältyy sekä opiskeluvalmiuksia tukevia että suomen kielen opintoja. Tärkeä osa koulutusta on työpaikalla tapahtuva oppiminen.

Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma, jossa huomioidaan myös aikaisempi osaamisesi. Tutkinnon osat kuuluvat sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, joten opiskelijaksi hakeutuvan tulee täyttää tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset. Sinun tulee esittää rikostaustaote opintojen alkaessa.

Hoiva-avustajan koulutuksessa suoritat kaksi (2) tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta:

 • Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osaamispistettä)
 • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osaamispistettä)

Hoiva-avustajaopintojen jälkeen sinulla on mahdollisuus työllistyä hoiva-avustajan tehtäviin TAI mikäli opiskeluvalmiutesi ovat riittävät, voit jatkaa opintojasi lähihoitajaksi suorittamalla koko sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (180 osaamispistettä).

Tässä koulutuksessa opiskelijat saavat koulutuksen ajaksi käyttöönsä Chromebook-tietokoneet. Tämän tuen mahdollistaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus, joka edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Työ- ja elinkeinoministeriö.

Opiskeluasi tukee ukrainankielinen koulunkäynnin ohjaaja Oksana Suvanto, jonka tavoitat numerosta 040 149 5746 tai sähköpostilla oksana.suvanto@turunakk.fi
Oksana auttaa myös mikäli tarvitset apua hakulomakkeen täyttämiseen.

Ukrainankielinen esite koulutuksesta (pdf)

Seuraavaa päiväkoulutuksen aloitusajankohtaa ei ole vielä julkaistu. Pysy kuulolla!

Opiskelijatarinoita

 • Maalariopiskelijat ryhmäkuvassa opettajiensa kanssa.

  15.5.2024 Opiskelijatarinat

  Uusi ura maalarina

  Maalarin työ on monipuolista, fyysistä ja luovaa sekä näet välittömästi oman kädenjäljen, kertoo pintakäsittelyalalta valmistuneet opiskelijat. Heillä on takanaan 1,5 vuoden opinnot, jotka ovat kuluneet opiskelijoiden mukaan todella nopeasti. Ilmassa on silminnähden haikeutta siitä, että koululle ei voikaan enää tulla. Valmistuneita on tällä kertaa jopa 21, josta opettaja Hennariikka Hämäläinen on erityisen ylpeä. Rohkeasti uudelle […]

 • Pätevöidy sähköön -koulutuksen opiskelijat rivissä opettaja Janne Pennasen kanssa.

  7.5.2024 Ajankohtaista

  Pätevöidy sähköön

  Pätevöidy sähköön -koulutus saatiin taas päätökseen ja joukko eri taustaisia opiskelijoita sai monipuolisen päivityksen sähköalan osaamiseensa. Koulutuksen punainen lanka on pätevöittää ja antaa lisävalmiuksia sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta omaaville henkilöille. Seitsemän kuukauden mittaisessa koulutuksessa suurin osa opinnoista tapahtuu verkossa ja käytännön asennuspäiviä koululla on noin 15. Tämä mahdollistaa osallistumisen työn ohella. Koulutukseen sisältyy myös […]

 • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

  15.4.2024 Opiskelijatarinat

  Naiset vaihtoivat metallialalle

  Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun