⭐ Kokeile työpaikalla oppimista!

Hae koulutukseen

Opiskelijan ohjaustilanne

Kuvaus

Mietitkö uutta ammattia ja koulutusta, mutta et ole varma, onko ala sinulle oikea?

Kokeile työpaikalla oppimista -työvoimakoulutus on lyhytkestoinen ammatillinen koulutus, jonka aikana olet pääasiassa työssäoppimassa alan yrityksessä. Pääset näkemään, ovatko ala ja sen työympäristöt sekä alan koulutus sinulle sopivia.  Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus suorittaa yksi tutkinnon osa valitsemasi alan ammatillisesta tutkinnosta sekä työelämän lupakortteja esim. työturvallisuuskortti.

Etsit työssäoppimispaikan itse ennen koulutuksen aloittamista. Koulutus tapahtuu työpaikalla oppien koulutussopimuksella. Saat ohjausta työn tekemisessä ja oppimisessa. Lisäksi koulutus sisältää ohjattuja verkko- ja etätehtäviä sekä tarvittaessa oppimisen ohjausta ja tukea.

Koulutuksen kesto on noin neljä kuukautta (4 kk) henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Saat myös ohjausta jatkosuunnitelmaan.

Hakeutuminen – jatkuva haku

Koulutus alkaa yksilöllisesti sovittuna ajankohtana. Kun olet löytänyt koulutukseen sopivan työpaikan, täytä työvoimakoulutushakemus. Ennen koulutuksen alkua varmistetaan, että sovellut alalle ja työpaikka on sellainen, että voit oppia alan tutkinnon ammattitaitovaatimusten mukaisia asioita ja mahdollisesti suorittaa näytön.

Alat/tutkinnot, joissa koulutus on mahdollista toteuttaa:

 • rakennusala
 • talotekniikka
 • puhtauspalveluala
 • kiinteistöpalveluala
 • pintakäsittelyala
 • metalliala
 • kaupan ala / liiketoiminta

Lisätiedot

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston ja kuntakokeilun asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.
Työttömyysuhanalaisia ovat esim. lomautetut, määräaikaisissa tai osa-aikaisissa työsuhteissa olevat, jotka haluavat hakeutua kokoaikaisiin töihin. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Työvoimakoulutus on työttömälle maksutonta.

Katso myös: Maksuton uraohjaus

Opiskelijatarinoita

 • Huoneistoremontoijien harjoituskoppeja

  12.9.2023 Opiskelijatarinat

  Hyvä tietää mitä seinän takana on

  ”Mittaa kahdesti ja sahaa kerran”, on opettaja Jari Välimäen ohje koulutuksen alkuvaiheessa, joka on jäänyt opiskelijoille hyvin mieleen. Sini 23, Mia, 49 ja Hannu, 27 ovat kaikki alanvaihtajia ja opiskelevat nyt huoneistoremontoijiksi. Huoneistoremontointi vaatii mm. tarkkuutta, mutta entä jos ei ole mitään kokemusta rakennushommista? ”Ei se haittaa, ei tarvitse osata mitään etukäteen. Kaikki opetetaan perusteellisesti”, […]

 • Koneistuksen opiskelija

  4.9.2023 Opiskelijatarinat

  Edukkain tapa opiskella

  Jaakolle oli selvää, että hän hakeutuu juuri työvoimakoulutukseen, koska siitä saa samaa etuutta kuin työttömänä ollessa sekä 9 euron kulukorvauksen koulupäiviltä. Siksi se on edukkain tapa opiskella työttömänä työnhakijana. Jaakko opiskelee kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa ja hän haluaa suuntautua CNC-koneistajaksi. ”Parasta on CNC-koneen ohjelmointi, kun pääsee koodia kirjoittamaan”, hän kertoo. ”Hyvin olen pärjännyt! Kaikki alkoi […]

 • Henkilöiden alavartaloja

  10.8.2023 Ajankohtaista

  Vinkkejä alanvaihtoon

  Alanvaihto on merkittävä päätös ja sen tekemiseen kannattaa valmistautua huolellisesti. Tässä on muutamia huomioon otettavia seikkoja, kun harkitset alanvaihtoa: Alanvaihto on mahdollisuus uusiin haasteisiin ja tyytyväisyyteen, mutta se vaatii ponnisteluja sitoutumista saavuttaaksesi tavoitteesi. Ennen kuin teet päätöksen, tee perusteellinen pohdinta ja huolellinen suunnitelma. Älä jää asian kanssa yksin! Voisiko sopiva koulutus löytyä Turun AKK:sta? Ammattitaitoiset […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun