Talotekniikan perustutkinto, tekninen eristäjä

Hae koulutukseen

Tekninen tila

Kuvaus

Taloteknisellä eristämisellä säästetään energiaa ja ehkäistään kosteusvaurioita, jotta rakennukset säilyisivät terveinä ja turvallisina. Alan vaatimusten kiristyessä myös osaavan henkilöstön tarve lisääntyy.

Tekninen eristäjä tekee rakennusten talotekniikkaan liittyviä eristystöitä, lämpö-, palo- ja äänieristykseen liittyen. Hän asentaa taloteknisiin järjestelmiin ja prosessiteollisuuteen liittyvät eristeet pinnoitteineen sekä käyttää alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valitsee käytettävät materiaalit kohteen mukaan.

Työtä tehdään niin uudis- kuin saneerauskohteissa rakennusten ja teollisuuden putkistojen ja laitteistojen eristyksiin liittyen. Talotekniikan perustutkinto, eristyksen- ja rakennuspeltiasennuksen osaamisalalta antaa hyvät perusvalmiudet alan työtehtäviin.

Koulutuksen sisältö suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti ja mahdollinen aiempi osaaminen huomioidaan.

Työllistyminen

Teemme tiivistä yhteistyötä alan yritysten kanssa, josta aktiivisesti kysytään osaajia töihin. Opiskelijamme ovat työllistyneet pääasiassa talotekniikka-alan eristysliikkeisiin.

Koulutuksesta töihin

Parhaassa tapauksessa opiskelija työllistyy jo opintojen aikana esimerkiksi työssäoppimisen kautta ja usein opinnot suoritetaan loppuun oppisopimuksella, jonka ajalta opiskelija saa palkkaa.

Sisältö

Talotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Tekninen eristäjä, pakolliset tutkinnon osat, 85 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, 60 osp

 • Valinnaiset tutkinnot osat valitaan opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, talotekniikan perustutkinnon perusteissa olevalta tutkinnonosalistalta.

Yhteiset tutkinnon osat, 35 osp

 • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
 • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
 • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun