Vartijan peruskoulutus, Turvallisuusalan ammattitutkinto (3 tai 9kk)

Hae koulutukseen

Turvallisuusalan opiskelijoita rivissä

Kuvaus

Turvallisuusala on jatkuvassa kasvussa oleva monipuolinen ala, joka kaipaa uusia tekijöitä! Opiskelijamme ovat työllistyneet hyvin.

Turvallisuusalan ammattitutkinnon suorittanut voi työskennellä turvallisuusalan elinkeinon harjoittajan tai elinkeinoelämän palveluksessa esimerkiksi vartijana, järjestyksenvalvojana, poliisin tai rajavartiolaitoksen avuksi asetettuna järjestyksenvalvojana, myymälätarkkailijana, arvokuljettajana, henkivartijana, turvatarkastajana, vartijapalomiehenä tai esimiehenä.

Koulutuksessa saat osaamista yksityisen turvallisuusalan työtehtäviin ja palveluihin. Opit työtehtäviin liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista sekä tarvittavilta osin turvallisuusalan työtehtäviin liittyvän lainsäädännön. Turvallisuusalan ammattitutkinnon suorittaneena sinulla on hyvät asiakaspalvelutaidot ja osaat toimia vahinko-, ongelma- ja konfliktitilanteissa. Koulutuksessa opiskellaan myös vuorovaikutuksen sekä sanallisen ja sanattoman viestinnän perusteita ja niiden hyödyntämistä työssä.

Sisältö

Turvallisuusalan ammattitutkinto

Pakolliset tutkinnon osat
· Vartijan koulutus
· Pelastustoiminta

Valinnaiset tutkinnon osat, joista suoritetaan neljä
· Toiminta eri vartiointimuodoissa
· Teknisten turvallisuusjärjestelmien käyttö
· Tilannehallinta
· Sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteiden turvallisuusvalvonta (vastaa 2 osaa)
· Järjestyksenvalvonta

Muut opintokokonaisuudet
· Aikuisopiskeluun orientointi ja lähtötason arviointi, työnhakuvalmennus
· Turvallisuusalaan tutustuminen, asiakaspalvelu
· Liikunta ja terveyskasvatus

Lue lisää tutkinnon perusteista tästä linkistä: ePerusteet

Työvoimakoulutuksessa suoritetaan joko koko ammattitutkinto, jonka kesto on 9 kuukautta tai osatutkintona vartijan peruskoulutus, jonka kesto on 3 kuukautta. Valinta tehdään koulutuksen aikana yhdessä kouluttajan kanssa. Omaehtoisessa koulutuksessa suoritetaan koko ammattitutkinto. Oppisopimuskoulutuksessa suoritetaan sopimuksen mukaan joko koko tutkinto tai tutkinnonosia.

Opiskelijaksi soveltuminen

Koulutukseen voi hakea vartijan työhön soveltuva, fyysisesti hyvässä kunnossa oleva sekä nuhteettoman taustan omaava henkilö, joka on motivoitunut työllistymään alalle. Koulutukseen valitulta edellytetään myös sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Koulutuksen järjestäjällä on oikeus pyytää opiskelijaksi hakeutuvasta turvallisuusselvityslaissa (726/2014) tarkoitettu suppea henkilöturvallisuusselvitys. Koulutukseen valituilta edellytetään myös sujuvaa suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa.

Turvallisuusalan ammattitutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia (OPH 5-2018 Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset). Tutkinnossa sovelletaan opiskeluun hakeutumisessa sekä opiskeluoikeuden peruuttamisessa ja palauttamisessa niin kutsuttua SORA-lainsäädäntöä (OPH Sora – ratkaisuja soveltumattomuuteen).

Opiskelijatarinoita

  • Ohjausalan opiskelijoita

    26.5.2023 Ajankohtaista

    Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

    Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

  • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

    6.4.2023 Ajankohtaista

    Työnantaja arvostaa koulutusta

    Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

  • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

    Koulutuksella unelmatyöhön

    Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun