Turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto VERKOSSA

Turvallisuusvalvoja

Kuvaus

Työskenteletkö turvallisuusalalla tai turvallisuustehtävissä ja haluat edetä alan esihenkilö- ja asiantuntijatehtäviin tai turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan vastaavaksi hoitajaksi? Suorita turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinto verkossa, oppisopimuksena työn ohessa. Sopii myös alan yrittäjille.

Turvallisuusalan erikoisammattitutkinnolla laajennat turvallisuusalan osaamistasi ja esihenkilötaitojasi. Koulutus syventää osaamistasi mm. turvallisuussuunnittelussa, henkilöstöjohtamisessa, riskienhallinnassa ja alan lainsäädännössä. Koulutus täyttää myös turvallisuusalan elinkeinoluvan haltijan vastaavan hoitajan koulutusvaatimukset.

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Koulutuksen teoriaosuudet toteutetaan verkko-opintoina, joka mahdollistaa osallistumisen koulutukseen mistä päin Suomea tahansa.

Koulutus suunnitellaan jokaiselle opiskelijalle henkilökohtaisesti osaamiseen ja työtehtäviin perustuen, joka vaikuttaa koulutuksen sisältöön ja kestoon. Keskimäärin koulutuksen suorittamiseen menee noin 1,5 vuotta.

Sisältö

Tutkinnon pakolliset osat 60 osp
Turvallisuussuunnittelu 30 osp
Turvallisuuslainsäädäntö 30 osp

Tutkinnon valinnaiset osat 120 osp
Turvallisuusalan elinkeinon harjoittaminen 80 osp
Turvallisuusjohtaminen 40 osp
Turvallisuustekninen suunnittelu ja projektinhallinta 80 osp
Palveluliiketoiminta turvallisuusalalla 40 osp
Henkilöstöjohtaminen turvallisuusalalla 40 osp

Soveltuminen opiskelijaksi

Hakijoilla tulee olla nuhteeton tausta sekä hyvä suomen kielen taito. Tarvittaessa esitettävä todistus hyvästä suomen kielen taidosta.

Koulutuksen järjestäjällä on oikeus pyytää koulutukseen opiskelijaksi hakeutuvasta turvallisuusselvityslaissa (726/2014) tarkoitettu suppea henkilöturvallisuusselvitys.

Lue lisää mitä oppisopimus tarkoittaa käytännössä

Seuraavaa aloitusajankohtaa ei ole vielä julkaistu. Mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta, lähetä sähköpostia osoitteeseen hakupalvelut@turunakk.fi Otamme sinuun yhteyttä.

Opiskelijatarinoita

 • Huoneistoremontoijien harjoituskoppeja

  12.9.2023 Opiskelijatarinat

  Hyvä tietää mitä seinän takana on

  ”Mittaa kahdesti ja sahaa kerran”, on opettaja Jari Välimäen ohje koulutuksen alkuvaiheessa, joka on jäänyt opiskelijoille hyvin mieleen. Sini 23, Mia, 49 ja Hannu, 27 ovat kaikki alanvaihtajia ja opiskelevat nyt huoneistoremontoijiksi. Huoneistoremontointi vaatii mm. tarkkuutta, mutta entä jos ei ole mitään kokemusta rakennushommista? ”Ei se haittaa, ei tarvitse osata mitään etukäteen. Kaikki opetetaan perusteellisesti”, […]

 • Koneistuksen opiskelija

  4.9.2023 Opiskelijatarinat

  Edukkain tapa opiskella

  Jaakolle oli selvää, että hän hakeutuu juuri työvoimakoulutukseen, koska siitä saa samaa etuutta kuin työttömänä ollessa sekä 9 euron kulukorvauksen koulupäiviltä. Siksi se on edukkain tapa opiskella työttömänä työnhakijana. Jaakko opiskelee kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa ja hän haluaa suuntautua CNC-koneistajaksi. ”Parasta on CNC-koneen ohjelmointi, kun pääsee koodia kirjoittamaan”, hän kertoo. ”Hyvin olen pärjännyt! Kaikki alkoi […]

 • Henkilöiden alavartaloja

  10.8.2023 Ajankohtaista

  Vinkkejä alanvaihtoon

  Alanvaihto on merkittävä päätös ja sen tekemiseen kannattaa valmistautua huolellisesti. Tässä on muutamia huomioon otettavia seikkoja, kun harkitset alanvaihtoa: Alanvaihto on mahdollisuus uusiin haasteisiin ja tyytyväisyyteen, mutta se vaatii ponnisteluja sitoutumista saavuttaaksesi tavoitteesi. Ennen kuin teet päätöksen, tee perusteellinen pohdinta ja huolellinen suunnitelma. Älä jää asian kanssa yksin! Voisiko sopiva koulutus löytyä Turun AKK:sta? Ammattitaitoiset […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun