Vartijan peruskoulutus, 3 kk

Hae koulutukseen

Vartija työssään

Kuvaus

Oletko asiakaspalveluhenkinen ja haluat työllistyä turvallisuusalalle?

Hae nyt vartijan peruskoulutukseen, jossa suoritetaan turvallisuusalan ammattitutkinnon osatutkinto ja tavoitteena on työllistyä vartijan tehtäviin.

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Koulutus ei vaadi aiempaa turva-alan osaamista, joten se sopii hyvin myös vasta-alkajille tai alanvaihtajille. Opetuskieli on suomi, joten edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito. Koulutukseen valitulla tulee olla vahva motivaatio koulutukseen ja työllistymiseen alalle.

Koulutuksen järjestäjällä on oikeus pyytää opiskelijaksi hakeutuvasta turvallisuusselvityslaissa (726/2014) tarkoitettua suppeaa henkilöturvallisuusselvitystä. Hakijalle on eduksi häiriötön maksutausta. Hakijan on oltava vartijan työhön soveltuva, fyysisesti hyvässä kunnossa oleva sekä nuhteettoman taustan omaava henkilö.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille.

Sisältö ja toteutustapa

Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle opiskelijalle henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan mahdollinen aiempi osaaminen. Suunnitelmassa sovitaan koulutuksen kesto, sisältö ja osaamisen näytöt.

Opiskelu sisältää lähiopetusta, ohjattua verkko-opiskelua ja itsenäisiä oppimistehtäviä. Koulutukseen sisältyy myös työssäoppimista alan yrityksessä.

Turvallisuusalan ammattitutkinnon osa: Vartijan koulutus, 25 osp

Koulutus sisältää myös:
– Aikuisopiskeluun orientoinnin ja lähtötason arvioinnin
– Turvallisuusalaan tutustumista
– Asiakaspalvelua
– Järjestyksenvalvojan peruskurssin
– OC-kaasusumutinkoulutuksen
– Teleskooppipatukkakoulutuksen
– Työnhakuvalmennusta

Lue lisää tutkinnonperusteista

Koulutuksesta on mahdollista siirtyä joustavasti työelämään ja oppisopimukseen.

Lue blogista, mitä turvallisuusalan kouluttajamme Juhani Laulajainen kertoo alan tilanteesta, opiskelijavalinnoista ja työtehtävistä.

Kouluttajamme Juhani Laulajainen vieraili TE-livessä kertomassa turvallisuusalan opiskelusta ja koulutuksen sisällöstä. Lähetyksessä myös Turun AKK:n entinen opiskelija Roni Alho kertomassa vartijan työstä.

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun