Hitsauksen ja levytyön peruskoulutus, työvoimakoulutus

Koulutusaika

25.02.2019 – 24.06.2019

Haku päättyy

28.01.2019

Hae koulutukseen

Tavoite

Koulutuksessa opiskellaan kone- ja metallialan perustiedot ja -taidot paksu- ja ohutlevytöistä sekä niiden liittämisestä eri hitsausmenetelmillä.

Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta osa valmistustyötehtävissä toimiminen. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä valmistamalla valmistuskuvien ja helpohkojen laatuvaatimuksien mukaiset yksinkertaiset, mutta monipuolisesti eri työvaiheita sisältävät kappaleet, sekä tekemällä niistä mittauspöytäkirjat ja arvioimalla kappaleiden valmistamisen tarkoituksenmukaisuutta NC-koneella.

Kohderyhmä

Työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkiltö, jotka ovat kiinnostuneita ja soveltuvia metallialalle. Hakijalla ei tarvitse olla alan aiempaa koulutusta tai työkokemusta.

Sisältö

Koulutuksen aihealueita:

  • orientaatio ja henkilökohtaistaminen
  • työturvallisuuskorttikoulutus
  • ammatilliset opinnot:

ammattiteoria: hitsaustekniikka, levytyötekniikan perusteet, materiaalitekniikka, mittaustekniikka, tekninen piirustus

tekninen työ: paksulevytyön ja ohutlevytyön työvaiheet, -menetelmät ja –koneet, puikko- ja MAG-hitsaus.

Ohutlevytöissä tutustutaan ammatissa tarvittaviin työkaluihin ja harjoitellaan niiden käyttöä harjoitustöiden avulla.

Paksulevytöissä tehdään harjoitustöitä, jotka edellyttävät piirrottamista, hitsausta, polttoleikkausta, leikkausta, pyöristämistä, taivutusta, porausta ja hiomista. Hitsauksen pääpaino on puikko- ja MAG-hitsauksessa.

Toteutus

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opiskelu toteutetaan lähiopintoina sekä ohjattuna etä- ja verkko-opintoina. Koulutus tapahtuu Artukaisten toimipaikassamme, Artukaistentie 13, Turku.

Haku

Haku päättyy 28.1.2019. Koulutukseen haetaan sähköisesti osoitteessa www.te-palvelut.fi, koulutuksen numero on 681805. Alla olevasta hae koulutukseen  -linkistä ohjaudut suoraan TE-palveluiden sivuille.

Koulutukseen hakeneet voivat seurata valintojen etenemistä ja katsoa mahdollisen valintahaastatteluajan www.te-palvelut.fi -sivujen Oma asiointi -palvelun kautta.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksuton. Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapu-, työturvallisuus-, tulityökortti) 10 - 20 €/kpl.

Lisätietoja

Lisätietoja hakeutumisesta ja taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta p. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi. Koulutuksesta lisätietoja saat opettaja Tapio Häkkiseltä p. 040 765 2578, tapio.hakkinen@turunakk.fi.

 

Hae koulutukseen