Ilmanvaihtoasentaja, työvoimakoulutus

Koulutusaika

21.01.2019 – 17.01.2020

Haku päättyy

04.01.2019

Hae koulutukseen
 

Haluatko saada hyvän koulutuspohjan työurallesi ja työllistyä talotekniikan ammattilaiseksi?

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa talotekniikan perustutkinto ilmanvaihtoasennuksen osaamisalalta. Opiskelijalla on koulutuksen jälkeen ilmanvaihtoasennuksen perustiedot ja -taidot, jotka parantavat opiskelijan opiskelu- ja työelämävalmiuksia.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Hakijalla tulee olla riittävä fyysinen kunto. Aikaisempi koulutus ja työkokemus luetaan eduksesi.

Sisältö

Ilmanvaihtoasennuksen osaamisalaan kuuluu neljä pakollista osaa, yhteensä 75 osaamispistettä:

  • Ohutlevytöissä toimiminen
  • Ilmanvaihtojärjestelmien asentaminen
  • Kanavaosien valmistus
  • Ilmanvaihtojärjestelmien mittaukset ja tasapainotus

Lisäksi koko tutkintoon kuuluu 70 osaamispistettä valinnaisia tutkinnon osia ja 35 osaamispistettä yhteisiä tutkinnon osia

  • Valinnaiset ja yhteiset tutkinnot osat valitaan opiskelijan suunnitelman mukaan

Näiden lisäksi koulutukseen sisältyy yleisiä työelämä- ja opiskeluvalmiuksia parantavia osioita sekä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia.

Toteutus

Koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti päiväopiskeluna, joka sisältää lähiopetusta sekä ohjattua etä- ja verkko-opiskelua. Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön työtehtävissä.

Koulutus järjestetään Turun Aikuiskoulutuskeskuksen Artukaisten toimipaikassa, Artukaistentie 13, 20240 Turku.

Hinta

Koulutus on maksuton. Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti.

Haku  

Koulutukseen haetaan Työ- ja elinkeinotoimiston kautta. Hakulomake täytetään sähköisesti osoitteessa www.te-palvelut.fi. Koulutuksen numero on 681786. Haku päättyy 4.1.2019.

Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelujen kautta.

Lisätietoja hakeutumisesta sekä taloudellisistä tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Lisätietoja

Kouluttaja Mikko Helin, puh. 040 552 2768, mikko.helin@turunakk.fi

Koulutusassistentti Nea Lahti, puh. 040 159 8785, nea.lahti@turunakk.fi

 

Hae koulutukseen