Maalarimestarin erikoisammattitutkinto

KOULUTUSVASTAAVA:

 Maija Alander, p. 0400 408 801, etunimi.sukunimi@turunakk.fi

KOULUTUSASSISTENTTI:

 Marjo Teräs, p. 040 7222 851, etunimi.sukunimi@turunakk.fi

 

Tutkinnon kuvaus:

Maalarimestarin erikoisammattitutkinnossa on kaksi osaamisalaa. Tutkinto muodostuu yhteensä viidestä tutkinnon osasta, jotka ovat yksi osaamisalan pakollinen tutkinnon osa, yksi oman osaamisalan valinnainen osa ja kolme osaa kaikista valinnaisista tutkinnon osista (=osaamisalakohtaiset ja kaikille valinnaiset tutkinnon osat). Yhtenä valinnaisena osana hyväksytään myös tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Tutkintorakenteessa kaikki tutkinnon osat on nimetty käytännön työtehtävien mukaan. Tutkinnon perusteet on suunnattu joko työnjohtotehtäviin tai erikoistyötehtäviin (=osaamisalat) ja painottuu rakennusmaalaukseen, tasoitetöihin tai julkisivutöihin (=valinnaiset osat). Painotuksista riippumatta tutkintoon voi sisällyttää useita erikoistumisalueita eli valinnaisia tutkinnon osia.

Maalarimestarin erikoisammattitutkinnon suorittaneita työskentelee esimerkiksi itsenäisinä ammatinharjoittajina, pintakäsittelyalan yrittäjinä, yritysten vastuullisissa työ- ja esimiestehtävissä sekä erilaisissa opetus- konsultointitehtävissä. Toiminta voi olla erittäin laaja-alaista tai johonkin erityisosaamiseen suuntautunutta. Merkittävimmät suuntautumisalueet ovat rakennusmaalaus, tasoitetyöt ja julkisivutyöt. Kaikissa tutkinnon osissa painottuu työntekijöiden ohjaaminen ja opastaminen. Osaamisvaatimuksissa painotetaan toiminnan kannattavuutta ja työtehtävissä edellytettävää vastuullisuutta.

Lisätiedot:

 

ePerusteet:

ePerusteet

Valitse itsellesi sopivin toteutustapa

Oppisopimus

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti
Hae viimeistään: Jatkuva haku

Edellytyksenä alan työpaikka (siirryt Turun AKK:n oppisopimuspalveluiden hakemukselle).