Maalarin ammattitutkinto

KOULUTUSVASTAAVA:

Maija Alander p. 0400 408 801, etunimi.sukunimi@turunakk.fi

KOULUTUSASSISTENTTI:

Marjo Teräs p. 040 7222 851, etunimi.sukunimi@turunakk.fi

 

Tutkinnon tiedot:

Tutkinnon suorittanut osaa työskennellä itsenäisesti ja joutuisasti, laadukkaasti ja taloudellisesti sekä järjestelmällisesti ja suunnitelmallisesti. Hän osaa valita työhön oikeat työvälineet ja materiaalit sekä tehdä maalaustöitä edeltävät valmistelut ja suojaukset. Hän osaa toimia rakennustyömailla työturvallisuusmääräysten ja työsopimuskäytäntöjen mukaisesti ja työskennellä työtasoilta ja käyttää henkilönostinta.

Tutkinnon suorittanut osaa sekä korjaus- että uudismaalaukset halliten työkokonaisuuden aloittamisesta valmiin työn luovutukseen. Hän osaa tehdä osaamisalojen valinnaisten tutkinnon osien vaatimusten mukaisesti tapetoinnit, lattiatyöt, laatoitukset, rappaukset, maalaukset tai pinnoitukset.

Rakennusmaalaus osaamisalan suorittaja osaa itsenäisesti tehdä huonetilojen sisäpuoliset maalaustyöt rakennuspiirustusten ja työselostusten perusteella.

Tasoitetyöt osaamisalan suorittaja osaa tehdä rakennusten sisäpuolisia tasoitetöitä ja roiskekattoruiskutuksia. Hän osaa tehdä rakennuslevyjen saumaukset ja kuivien tilojen tasoitukset käsin ja koneellisesti.

Julkisivumaalaus osaamisalan suorittaja osaa tehdä julkisivujen huolto- ja uusintakäsittelytöitä rakennuspiirustusten ja työselostusten perusteella. Hän osaa maalata kiviainespintaisia julkisivuja sekä tehdä julkisivuun kuuluvien puu- ja metallipintojen pintakäsittelyt.

Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä maalareina ja pintakäsittelijöinä uudisrakennuksilla ja korjausrakennustyömailla erikoistuneina valitsemiensa tutkinnon osien mukaisesti.

Lisätiedot:

 

ePerusteet:

Maalarin ammattitutkinto

 

Valitse itsellesi sopivin toteutustapa

Oppisopimus

Koulutuksen kesto määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti
Hae viimeistään: Jatkuva haku

 Edellytyksenä alan työpaikka (siirryt Turun AKK:n oppisopimuspalveluiden hakemukselle).