Metallialalta ammatti, työvoimakoulutus

Koulutusaika

25.02.2019 – 23.08.2019

Haku päättyy

28.01.2019

Hae koulutukseen

Tavoite

Tavoitteena on antaa opiskelijalle tietoa kone- ja metalliteollisuuden työtehtävistä, kehittää käytännön osaamista tuotannon eri työtehtävissä sekä parantaa mahdollisuuksia alan ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työttömille ja työttömyysuhan alla oleville henkilöille. Alan aiempaa koulutusta tai työkokemusta ei tarvitse olla.

Sisältö

Valmistusteknisten taitojen kehittäminen kone- ja metalliteollisuuden tuotannon eri osa-alueilla sekä metallialan työturvallisuus.

· käyttää valmistustöissä konepiirustuksia, käsityökaluja, konepajamittavälineitä ja eri materiaaleja
· tehdä hionta-, leikkaus- ja katkaisutyöt
· koneistaa yksinkertaisia kappaleita sorvaamalla, jyrsimällä ja poraamalla
· tehdä mekaanisia levyliitoksia, lankahitsata ja polttoleikata käsin
· NC-tekniikan perusteet ja käyttää yksinkertaisia NC-ohjelmia
· noudattaa työelämän toimintatapoja ja valmistustyötehtävien työturvallisuusvaatimuksia.

Koulutuksen aikana suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta osa valmistustyötehtävissä toimiminen. Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näytössä valmistamalla valmistuskuvien ja helpohkojen laatuvaatimuksien mukaiset yksinkertaiset, mutta monipuolisesti eri työvaiheita sisältävät kappaleet, sekä tekemällä niistä mittauspöytäkirjat ja arvioimalla kappaleiden valmistamisen tarkoituksenmukaisuutta NC-koneella.

Toteutus

Koulutuksen kesto on 6 kuukautta. Koulutus toteutetaan päiväopiskeluna, joka sisältää myös ohjattua etä- ja verkko-opiskelua. Koulutus järjestetään Artukaisten toimipaikassa,  Artukaistentie 13, Turku.

Hinta

Koulutus on työvoimakoulutusta ja opiskelijalle maksutonta. Erikseen maksettavia ovat työelämän lupakortit (esim. ensiapukortti, työturvallisuuskortti, tulityökortti, trukkikortti). Kortit maksavat 10-20 €/kortti.

Haku

Koulutukseen haetaan Työ- ja elinkeinotoimiston kautta. Hakulomake täytetään sähköisesti osoitteessa www.te-palvelu.fi  Haku päättyy 28.1.2019. Koulutuksen numero on 681807.

Lisätietoja

Lisätietoja antaa opettaja Tapio Häkkinen p. 040 765 2578, tapio.hakkinen@turunakk.fi ja
koulutusassistentti Tarja Stanley p. 040 714 1893, tarja.stanley@turunakk.fi

Lisätietoja hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta p. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Voit seurata valinnan etenemistä www.te-palvelut.fi Oma asiointi- verkkopalvelun kautta.

 

Hae koulutukseen