Oma-opo -palvelun avulla yritys voi tarjota työntekijöilleen rauhallisen keskusteluhetken asiantuntevan opinto-ohjaajan kanssa osaamisen kehittämisestä, koulutustarpeista ja toiveista. Oma-opolta saa ohjausta, ideoita ja ratkaisuja. Oma-opo toimii myös koulutuksen yhteyshenkilönä, jonka puoleen voi helposti kääntyä.
Räätälöidään kunkin yrityksen tarpeiden mukaisesti
Tavoitteista ja aikatauluista sovitaan yhdessä yrityksen johdon tai yhteyshenkilön kanssa, minkä jälkeen Oma-opo sopii uraohjausajan jokaiselle henkilökohtaisesti tai pienryhmäohjauksena, selvittää osaamistarpeet, kertoo missä ja miten koulutuksen voi aloittaa sekä palvelee koulutuksen yhteyshenkilönä kaikissa yrityksen tai työpaikan osaamisen kehittämiseen liittyvissä asioissa. Ohjauskeskusteluista jokainen saa yksilölliset ehdotukset osaamisensa kehittämiseen. Johdolle / yhteyshenkilölle toimitetaan yhteenveto, jota voi hyödyntää myöhemminkin henkilöstön osaamisen kehittämisen suunnittelussa ja vaikka kehityskeskusteluissa.
Pilotoinnista positiivisia kokemuksia
Oma-opo -palvelua on kehitetty ja pilotoitu osana Mestaripolkua rakentamassa -hankkeen kehittämistyötä. Tavoitteena on ollut rakentaa jatkuvan oppimisen ohjaus- ja toimintamalli palvelemaan paikallisia yrityksiä ja työorganisaatioita. Toteutus on saanut osallistujilta positiivista palautetta. Osaamistarpeisiin on löytynyt hyviä ratkaisuja ja etenkin oppisopimuskoulutus opiskelumuotona on saanut kiitosta.
Oma-opo -palvelu on osa Turun AKK:n ja Gradian Mestaripolkua rakentamassa -hanketta.
Mikä on Mestaripolkua rakentamassa -hanke?
ESR-hanketta toteuttavat Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ja Turun AKK yhteistyökumppaneinaan Keski-Suomen Mestarikilta, Turun Mestari- ja Kisällikilta, Keski-Suomen Yrittäjät, Varsinais-Suomen Yrittäjät sekä Mestarikiltaneuvosto. Toteutusaika 1.3.2020–28.2.2023.