Skip to main content

Turun AKK:n entinen opiskelija Ilona Trifonova työllistyi harjoittelun kautta vakituiseksi laitoshuoltajaksi TYKS:iin

ABlogikuva puhdistuspalvelualan opiskelijastaiemmin kirjanpitäjänä kotimaassaan Uzbekistanissa työskennellyt Ilona halusi opiskella uuden ammatin, jotta työllistyisi Suomessa. Ilonan ystävä oli aiemmin opiskellut puhdistuspalvelualaa Turun AKK:ssa ja suositteli koulutusta Ilonalle – hänen kotinsa kun on aina puhdas ja järjestyksessä.

Ilona aloitti puhtausalan opinnot ja yllättyi, kuinka paljon alalla tarvitaan tietotaitoa ja tarkkuutta. Kestävä kehitys on tälläkin alalla tärkeää ja tarvitaan myös laskupäätä, jotta osaa annostella pesuaineet oikein. Tarkan luonteensa puolestakin ala on soveltunut Ilonalle hyvin. Erityistä tarkkuutta tarvitaan myös nykyisessä työssä sairaalaympäristössä, jossa esimerkiksi hygieniaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Keväällä 2020 Turun AKK:n puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnosta valmistunut Ilona muistelee opiskeluaikoja Turun AKK:ssa lämmöllä. ”Opiskelukaverit olivat mukavia ja opettajat parhaita! He olivat ystävällisiä, mutta todella tarkkoja ja he halusivat, että opimme asiat hyvin ja teemme työmme tarkasti”, Ilona muistelee. Erityisesti Ilonan mieleen on jäänyt opettaja Satu Leppiniemi, joka kuulemma edelleen ”istuu Ilonan olkapäällä” vahtimassa työntekoa, Ilona lisää naurahtaen.

Oletko kiinnostunut puhdistuspalvelualasta? Turun AKK:ssa on useita alan koulutuksia jatkuvassa haussa. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä sinulle sopiva koulutus!

Mia-Maria Jokinen
Opinto-ohjaaja
Puhdistuspalveluala
puh. 040 483 9887
mia-maria.jokinen(at)turunakk.fi

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointikoordinaattori. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On ilo työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa ja viestiä tätä ilosanomaa eteenpäin. Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.