Rakennusala on Suomessa merkittävä työllistäjä. Uudisrakennusten lisäksi alaa työllistävät eri-ikäisten rakennusten saneeraukset ja peruskorjaukset. Alalla tarvitaan kädentaitoja sekä kykyä itsenäiseen- ja ryhmätyöskentelyyn eri työvaiheiden hallinnassa.

Hyvästä kunnosta ei ole haittaa, sillä tietyt työtehtävät voivat olla fyysisesti vaativia. Suunnittelutöissä sen sijaan korostuvat oman tekniikan erityisalan hyvä tuntemus, suunnittelutaidot ja itsenäisyys. Asiakaspalvelutaidoille on tälläkin alalla entistä enemmän kysyntää. Tekniikan tuntemisen sekä koneiden ja laitteiden hallinnan lisäksi tarvitaan suunnittelu- ja järjestelykykyä.

Tarjoamme monipuolisesti alan koulutuksia niin aloittelijoille kuin alalla jo pidempään olleille. Alkavat alan koulutukset löydät oikean sarakkeen sinisen painikkeen alta.

Työtehtävät ja työpaikat

Tyypillisiä alan ammattinimikkeitä ovat mm. kirvesmies, muurari, maalari, putkiasentaja, ilmanvaihtoasentaja, rakennuspeltiseppä ja kiinteistönhoitaja. Alan työpaikkoja on mm. rakennusliikkeissä, urakoitsijoilla, suunnittelutoimistoissa, maa- ja vesirakennusyrityksissä sekä rakennustuoteteollisuudessa.

Talonrakennus-, talotekniikka- ja LVI-alat työllistävät monipuolisiin työtehtäviin. Työllisyystilanne aloilla on hyvä, sillä uudis- ja korjausrakentamista tapahtuu jatkuvasti. Tyypillisiä työpaikkoja ovat esimerkiksi rakennusliikkeet, urakoitsijat, LVI-alan yritykset, sähköalan yritykset, pintatoimialan yritykset ja rakennusteollisuus.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla työpaikat liittyvät kiinteistöjen huolto- ja korjaustehtäviin. Kiinteistönhoitajat työskentelevät mm. kiinteistöpalvelu- ja kiinteistöhuoltoyrityksissä. Ammatissa tarvitaan itsenäistä ja vastuullista työotetta, teknistä osaamista sekä asiakaspalvelutaitoja.

Alan alkavat koulutukset

Rakennusalan opiskelua aidoissa työkohteissa

Katso lisää alan videoitaLisätietoja

Koulutuspäällikkö
Ilkka Vuorela
044 338 3880
ilkka.vuorela@turunakk.fi

Koulutusassistentti
Katariina Jaakonmäki
(LVI- ja kiinteistötekniikka)
040 583 4005
katariina.jaakonmaki@turunakk.fi

Koulutusassistentti
Marjo Teräs
(Rakennustekniikka)
040 722 2851
marjo.teras@turunakk.fi