Skip to main content

Jari-Pekka Heino suoritti Turun AKK:ssa oppisopimuksella sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon. Aiemmalta koulutukseltaan hän on tradenomi ja löytyypä takataskusta myös personal trainerin tutkinto. Työkokemusta oli karttunut vain myynnistä ja pt:nä toimimisesta, mutta koulutuksesta huolimatta varsinkin myyntityö alkoi tympiä.

”Kuulin sähkö- ja automaatiotekniikan koulutuksesta kaverini kautta, joka jo opiskeli alaa ja kertoi positiivisia kokemuksia. Koska elektroniikka oli aina jollain tapaa kiinnostanut, oli koulutuksen valinta lopulta melko helppoa. Koulutusaikakin meni kuin siivillä: opinnot alkoivat tammikuussa 2017 ja valmistuin toukokuussa 2018”, Jari-Pekka summaa.

Koulutuksen aikana Jari-Pekka kuuli Täsmäosaajat Oy:stä. Operatiivinen johtaja Sami Jalonen avaa Täsmäosaajien toimintaa:
”Täsmäosaajat on henkilöstövuokrausyritys, jonka kautta opiskelijoiden on mahdollista työllistyä ja yritysten saada osaavaa työvoimaa lyhyt- tai pitkäaikaisiin työsuhteisiin. Täsmäosaajat pystyy tuottamaan opiskelijoista informaatiota, jota muiden rekrytointifirmojen ei ole mahdollista saada: kouluttajat näkevät opiskelijoiden arjen ja sen, hoitaako tämä asiansa loppuun, onko hän oma-aloitteinen, tiimityökykyinen ja mikä osaamisen taito todellisuudessa on. Täsmäosaajat toimii myös oppisopimusten operaattorina helpottaen yritysasiakkaiden byrokratiaa sekä riskin jakoa.”

Täsmäosaajien kautta Jari-Pekka työllistyi Octomeca Oy:lle, joka on vuonna 1989 perustettu, 20 henkilöä työllistävä teknologiateollisuuden yritys. Jari-Pekan työtehtäviin kuuluu mm. sähköasennukset ja mekaaniset kokoonpanot. Työtehtävät ovat monipuolisia ja kokemuksen karttuessa pääsee tekemään yhä enenevissä määrin erilaisia töitä. Jari-Pekka on viihtynyt Octomecalla ja vaihteleva työnkuva sekä mahdollisuus kehittyä ovat pitäneet motivaation korkealla.

Jari-Pekka on tyytyväinen sekä Turun AKK:n että Täsmäosaajien toimintaan. Koulun penkiltä sai hyvät tiedot ja taidot, Täsmäosaajien kautta työpaikan oppisopimuksella.
”Kaikki toimi suunnitelmien mukaan, toiminta oli tehokasta ja aktiivista niin opiskelujen kuin työpaikan saamisen suhteen.”

Ja niinhän siinä kävi, että nälkä kasvoi tälläkin kertaa syödessä: nyt Jari-Pekka opiskelee työn ohessa insinööriksi Jyväskylässä AMK:ssa. Vapaa-ajan ongelmia ei siis ole. Tulevaisuudessa hän haluaisi entistä enemmän keskittyä IT-osa-alueeseen. Insinöörin papereiden pitäisi olla käpälässä neljän vuoden kuluttua.

Turun AKK

Turun AKK on ammatilliseen aikuiskoulutukseen erikoistunut koulutuksen järjestäjä, joka toteuttaa omaehtoista aikuiskoulutusta, oppisopimuskoulutusta, työvoimakoulutusta sekä yritysten henkilöstökoulutusta.