Skip to main content

39-vuotias Janne Karvinen on alkuperäiseltä koulutukseltaan autoasentaja, mutta kesätyöt veivät aikanaan varastotöiden pariin, missä hän työskenteli viimeiset 12 vuotta esihenkilö- ja työnjohtotehtävissä.

Työssään hän on hoitanut myös mm. henkilöstörekrytointia tilaamisesta perehdyttämiseen ja kokemusten pohjalta syntyi kiinnostus syventää liiketoiminnan osaamista ja saada työuralle uutta sisältöä. Toiveena oli ottaa myös teoriapuolta enemmän haltuun. Niinpä hän alkoi kartuttaa alan kouluttautumismahdollisuuksia ja tutustui myös Turun AKK:n koulutustarjontaan, jota kaveri oli vinkannut hyväksi vaihtoehdoksi.

Niinpä Janne jättäytyi opintovapaalle helmikuussa 2022 aloittaakseen Liiketoiminnan ammattitutkintokoulutuksen. Alusta alkaen oli selvää, että Janne halusi suorittaa työssäoppimisen henkilöstöpuolella. Opettaja Ilkka Pullinen joutui selvittämään sen mahdollisuutta kyseisessä koulutuksessa. Selvisi, että sekä itse tutkinto että näytöt saadaan sulautettua suoritukseen. Harjoittelupaikaksi valikoitui Suomen Henkilöstötalo, jossa Janne on päässyt tutustumaan mielenkiintoiseen ja hektiseen henkilöstörekrytoinnin maailmaan myynnin ja asiakaspalvelun lisäksi.

Koulutus on tähän mennessä mm. kehittänyt liiketoimintaa kokonaisvaltaisempaa ymmärrystä ja antanut lisää varmuutta ihmisten edessä puhumiseen.

”Erilaisia esitelmiä ja ryhmätöitä tehdessä esiintymisvarmuus on kasvanut. Muutenkin olen saanut hyviä vinkkejä ihmisten kohtaamiseen, mistä on hyötyä mm. asiakaspalvelutilanteissa. Olen päässyt perehtymään myös liiketoimintasuunnitelmaan tekoon. Luvut, kuten myynti- tai käyttökate, avautuvat nyt uudella tavalla.”

Janne kertoo opiskeluiden sujuneen hyvin. ”Mukava ryhmä, jossa on kannustava ja positiivinen ilmapiiri. Hyvä porukka kaiken kaikkiaan laajalla ikäjakaumalla. On ollut mielenkiintoista tutustua erilaisiin ja erilaisia taustoja omaaviin ihmisiin, joiden kanssa ajatuksia vaihtamalla on saanut uusia oivalluksia ja perspektiiviä asioihin. Avoimuuteni muutoksille on kasvanut ja itsensä haastaminen on tuonut avarakatseisuutta myös erilaisia toimintatapoja kohtaan.”

Opettaja Ilkka Pullisesta Jannella on vain hyvää sanottavaa. ”Hän on helposti lähestyttävä, positiivinen ja hieno persoona. Turun AKK:ssa tukea opiskeluihin on muutenkin aina saatavilla tarpeen mukaan.”

”Odotukset koulutuksen suhteen ovat täyttyneet. Olen ollut tyytyväinen ja tuntuu, että valinta on ollut oikea. Työkokemukseni yhdistettynä uuteen tietoon on todella hyvä kombo. Lisäksi työssäoppiminen Suomen Henkilöstötalolla on antanut hyvän kuvan nykypäivän työmarkkinoista. Samalla on ollut mahdollisuus verkostoitua, joka edesauttaa tavoitetta työllistyä liiketoiminnan töiden pariin”, hän kertoo.

Tulevaisuus jatko-opiskelujen osalta on vielä avoinna, mutta ei ajatusta ole täysin pois suljettu.

Hän kuitenkin kannustaa kouluttautumaan ja myös vaihtamaan rohkeasti alaa, jos siltä tuntuu. ”Suosittelen suhtautumaan avoimin mielin uusiin haasteisiin, jos kaipaa muutosta. Ei kannata ajatella, että on lukittuna johonkin tiettyyn alaan tai työhön. Mahdollisuuksia on, jos niitä haluaa nähdä.”

 

Juuso Arko

Toimin markkinointiassistenttina Turun AKK:n kolmihenkisessä markkinointitiimissä. Aiemmin työskentelin teleoperaattorilla myyntitehtävissä. Vapaa-ajalla tulee liikuttua ja urheiltua paljon. Mukana menossa aktiivinen koira, jonka kanssa ulkoillaan paljon. Jalkapalloa tulee pelattua ja seurattua penkkiurheilun muodossa, kuten muutakin urheilua.