Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin ja ota yhteyttä. Suunnitellaan yhdessä tarpeitasi vastaava kokonaisuus.

YHTEYSTIEDOT

Asiakkuuspäällikkö
Risto Ruohola
0400 806 116
risto.ruohola@turunakk.fi

Jennin ja Stera Oy:n tiet kohtasivat

Motivoitunut työntekijä, koulutusta arvostava työnantaja, laadukas ammatillinen kouluttajataho, Turun seudun työvoimahautomot -hanke ja yhdessä työnantajan kanssa koulutusta rahoittanut Varsinais-Suomen ELY- keskus – tällä kokoonpanolla Jenni Vänttisen ja Paimiossa sijaitsevan Stera Technologies Oy:n tiet kohtasivat.

Stera Technologies on mekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistukseen erikoistunut globaalisti toimiva konserni, jonka laatuun voi luottaa. Paimion tehdasyksikön päätuotteina ovat erilaiset laite- ja jakokaapit. Tuotteet ovat tulleet tutuksi myös Jenni Vänttiselle, joka Turun AKK:ssa suoritetun rekrytointikoulutuksen avulla oppi särmäyksen tekniikat. Nyt noin puoli vuotta myöhemmin on Jenni tärkeä palanen kaappien tuotantoketjussa.

Olin muutaman vuoden pois työelämästä, mutta on hienoa huomata, että aikaisemmasta kirjapainotyöstä on ollut hyötyä tämän uuden ammatin oppimisessa”, kertoo särmääjä Jenni ja jatkaa kehumalla mallia, jossa opetellaan asioita sekä teoriassa että varsinaisessa kohteessa omalla tulevassa työpisteessä.

Turun AKK:n kouluttaja Jami Vuorisen johdolla Jenni yhdessä viiden muun Steralle Paimioon työllistyneen kanssa opiskeli mm. materiaalioppia, piirustusten lukua ja tietysti itse särmäystä. Myös työelämän lupakorttiasiat laitettiin kuntoon ja hitsaustakin harjoiteltiin.

Opiskelimme paljon mm. piirustusten lukua. Tutustuimme aitoihin kappalepiirustuksiin sekä niiden projektioihin ja varmaa on, että kun opiskelijat siirtyvät tehtaalle työharjoitteluosioon, heidän on paljon helpompi siirtyä yhdeksi osaksi tehtaan tuotantoprosessia”, tietää Jami.

Tehtaan tuotantopäällikkö Jarmo Rantahalvari on tyytyväinen mahdollisuuteen, jossa yritys saa itse vaikuttaa koulutuksen sisältöihin, joita tuleville rekrytoitaville koulutetaan. Koulutuksessa oli mukana kuusi henkilöä.

Palkkasimme heidät kaikki, niin hyvin he selviytyivät koulutuksesta ja osoittivat hyvää motivaatioita ja uuden oppimisen halua”, toteaa Jarmo.

Työvoimahautomossa kohdanneet Turun AKK ja Paimion kaupungin Työvoimapalveluiden päällikkö Johannes Joutsenlahti tekivät hyvää työtä.

Johannes selvästi tuntee ”omansa”. Niin hyvät ja motivoituneet henkilöt hän koulutukseen löysi”, toteaa AKK:n asiakkuuspäällikkö Risto Ruohola ja jatkaa ”On ilo kohdata työnantaja, joka arvostaa koulutusta ja käyttää uuden perehdyttämiseen aikaa. Se on työtä, jonka hedelmät tulee vielä poimittavaksi”.

EL-MASTER LUOTTAA TURUN AKK:N OPISKELIJAMATERIAALIIN

EL-MASTER LUOTTAA TURUN AKK:N OPISKELIJAMATERIAALIIN

Kirjoittanut 28.1.2020

El-Master on pääasiassa sähköasennuksiin erikoistunut yritys. Kohteet sijaitsevat sekä maalla että merellä. Uudisrakentamisen lisäksi yritys tekee korjauksia, uudistuksia ja huoltotöitä. Tällä hetkellä yritys työllistää 26 henkilöä.

Viime aikoina sähkötyöprojektien pääpaino on ollut laivojen uudisrakentamisessa sekä muutostöissä ja Turun alueella alalla on tälläkin hetkellä paljon töitä. Mistä tekijät, toimitusjohtaja Reijo Dahlman?

”Yhteistyömme Turun AKK:n kanssa alkoi pari vuotta sitten ja olemme sitä kautta saaneet hyviä opiskelijoita työharjoitteluun. Tässä on edesauttanut sähköalan opettaja Janne Pennanen, joka tuntee tarpeemme ja toimintaympäristömme ja osaa näin ollen valita hyviä ja ”oikeita” tyyppejä meille työharjoitteluun tai oppisopimuskoulutukseen.”

Yhteistyö El-Masterin ja Turun AKK:n välillä alkoi, kun Janne kuuli sähköalan yritysten Turun alueella kärsivän työharjoittelijoiden puutteesta, vaikka työmahdollisuuksia oli tarjolla. Yhteydenoton jälkeen kuviot hiottiin melko nopeasti kuntoon ja ensimmäiset sähköalan opiskelijat pääsivät työharjoitteluun El-Masterille.

Meillä on tiivis työporukka ja osa on tottunut työskentelemään pareittain tai pienryhmissä. Aika nopeasti selviää, sopiiko uusi tulija porukkaan vai ei”, Dahlman jatkaa. ”Myöskään työolosuhteet eivät sovellu kaikille, sillä joissakin kohteissa työskennellään ahtaasti ja hankalissa asennoissa. Mutta jos kaikki menee hyvin, meiltä saa alan työpaikan ja monipuolisia työtehtäviä”.

Yhteistyö jatkuu edelleen, sillä telakkateollisuus on edelleen voimissaan Turun alueella ja vaikuttaa alan yrityksiin monilla rintamilla sähköalan lisäksi.

Lisätietoja yrityksestä saa kotisivuilta www.el-master.fi
Katso myös sähkö- ja automaatioalan ajankohtaiset koulutukset Turun AKK:ssa.

Taru Lehtonen

KIRJOITTAJASTA TARU LEHTONEN

Markkinointisuunnittelija. Vapaa-aikana sydäntä lähellä liikunta, musiikin kuuntelu ja keikat, käsityöt, aikuisten värityskirjat ja matkailu. Toista kautta mukana Team Rynkeby – God Morgon Turun hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkueessa. Aina on monta rautaa tulessa! Motto: Sun pitää varoo mitä sä haluut, koska sä saat sen.

Videot

Vallox Oy on Turun AKK:n pitkäaikainen yhteistyökumppani

Vallox Oy:lle on tärkeää, että tulevaisuuden osaajia riittää jatkossakin kotimaisella ilmanvaihtoalalla.