Skip to main content

Olemme kouluttaneet sähköasennusmestareita verkossa ympäri Suomea jo parin vuoden ajan. Alan suunnittelu- ja työnjohtotehtävien osaamista syventävä erikoisammattitutkinto on suunnattu alalla työskenteleville sekä alan yrittäjille. Verkko-opiskelu ei kysy aikaa eikä paikkaa, opintoja voi suorittaa mistä tahansa ja tallenteisiin voi palata aina uudelleen.

Riihimäkeläinen Launossähkö Oy:n yrittäjä Joni Ventola aloitti koulutuksen keväällä 2022. Sähkösuunnittelua ja siihen liittyvää urakointia aina mökeistä kerrostaloihin tekevässä yrityksessä on selkeä suunnitelma tarjota asiakkaille laajempia kokonaisuuksia koulutuksesta saatavan osaamisen myötä. Koulutuksen sisältö on räätälöity nimenomaan yrityksen toiminnan ja Ventolan osaamistavoitteiden mukaan.

Varsinaista opetusta on etäyhteydellä kerran viikossa ja siitä tehdään aina tallenne, johon voi palata tarpeen mukaan. Sen lisäksi on viikottaisia tehtäviä, joita voi tehdä omaan tahtiin. Lisäksi on tehty ryhmätöitä etäyhteydellä. ”Olemme luoneet realistisia tilanteita, joissa toinen on urakoitsija ja toinen tilaaja ja sitten neuvotellaan, kuten oikeassa elämässä”, Ventola kertoo. Opiskelijoita on tässäkin ryhmässä Helsingistä Lappiin.

Osaaminen todennetaan näytöillä, jotka työpaikkaohjaaja arvioi paikan päällä ja opettaja etänä. Ventolan työpaikkaohjaajana toimii yrityksen tekninen johtaja, jolla pitkäaikainen sähköinsinöörin tausta. ”Kaikki on sujunut etänä todella hyvin ja Turun AKK:sta on saanut hyvää tukea prosessiin”, Ventola summaa.

Ventola kertoo koulutuksen tuoneen työntekoon uusia näkökulmia. ”Vaikka Launossähkö on jo yli 30 vuotta vanha firma, kannattaa silti jatkuvasti kouluttautua, koska ala kehittyy koko ajan ja on tärkeää pysyä ajan hermoilla”.

Kiinnostuitko? Seuraava ryhmä on jo suunnitteilla. Kysy lisää: Opettaja Tuomo Vaanela, p.040 185 5870, etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointikoordinaattori. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On ilo työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa ja viestiä tätä ilosanomaa eteenpäin. Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.