Työelämän edistäjä ja osaamisen kehittäjä

Turun AKK tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille elämän ehdoilla – työelämän tarpeisiin. Olemme monialainen ammatillinen kouluttaja, varsinaissuomalaisen työelämän edistäjä sekä osaamisen kehittäjä.

Ammatillista koulutusta aikuisille elämän ehdoilla –  työelämän tarpeisiin

Koska koulutus on yksi tehokkaimmista keinoista työllistyä, me Turun AKK:ssa koulutamme ammattilaisia aloille, joissa on imua. Tiedostamme erilaiset elämäntilanteet, koulutustaustat ja tunnistamme yksilöllisen osaamisen. Kartoitamme yhdessä jokaisen opiskelijan kanssa hänen lähtökohtiinsa sopivat opinto- ja urapolut. Kumppanina olemme yksi Varsinais-Suomen alueen kokeneimmista ammattilaisista ja tiedämme parhaiden tulosten syntyvän läpinäkyvyyden, matalien kynnysten sekä ketteryyden kautta.

Tarjoamme jatkuvan haun kautta vaihtoehtoja nopeaan työllistymiseen: meillä voi suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoja, niiden osia sekä erilaisia sertifikaatteja, lupa- ja korttikoulutuksia 12 eri koulutusalalla. Jatkuvan haun ansiosta meille voi tulla opiskelemaan milloin tahansa ja etäopiskelumahdollisuuksia hyödyntäen mistäpäin tahansa.

Asiantuntijapalvelumme tarjoavat eri alojen yrityksille monipuoliset mahdollisuudet oman liiketoiminnan kehittämiseen – henkilöstön osaamisen vahvistamisen ja sitouttamisen kautta. Olemme koulutusalan kokenut kumppani. Tiedämme parhaiden tulosten syntyvän sekä helposti lähestyttävän että arjessa näkyvän johdon, jouston ja ketteryyden kautta. Me vastaamme työelämän aitoon kysyntään ja olemme opiskelijoidemme suosittelema väylä uusille urille.

Laadukas opetuksemme on motivoituneiden opettajien summa, jota täydentää yleisen työmarkkinatilanteen vahva ymmärrys sekä tiivis sidosryhmä- ja yritysyhteistyö. Meillä jokainen opettaja, opinto-ohjaaja, omakielinen ohjaaja, koulutusassistentti ja asiantuntija varmistaa opiskelijan parhaan mahdollisen onnistumisen.

Turun AKK:ta ylläpitää Turun Aikuiskoulutussäätiö sr ja meillä on myös oma oppisopimustoimisto.

Turun AKK lukuina

 • Meillä on yli 4800 opiskelijaa ja heistä 1400 opiskelee päivittäin Artukaisissa.
 • Opiskelijamme suorittavat vuosittain n. 800 koko tutkintoa ja tuhansittain tutkinnon osia sekä erilaisia kortteja, pätevyyksiä ja sertifikaatteja.
 • Opiskelijoistamme 20-30 % on taustaltaan vieraskielisiä ja tarjoamme heidän tueksi monipuolista apua opiskelijan omalla äidinkielellä.
 • Solmimme yhteistyöyritystemme kanssa vuosittain yli 1800 koulutus- ja oppisopimusta. 
 • Opiskelijoidemme tyytyväisyys koulutukseen ja sen vaikuttavuuteen on päättöpalautteessa 4,1/5.
 • Vuosittainen liikevaihtomme on yli 15 miljoonaa euroa. 
 • Meillä työskentelee n. 120 ammattilaista opettamisen sekä hallinnollisten tehtävien parissa. 

Ajankohtaista Turun AKK:ssa

 • Rakennusalan opiskelijat harjoittelemassa perustustöitä.

  19.6.2024 Ajankohtaista

  Monipuolinen rakennusalan koulutustarjonta

  Kouluttautuminen tai osaamisen kehittäminen rakennusalalla kannattaa juuri nyt, sillä kun ala lähtee taas nousuun, osaavia tekijöitä tarvitaan! Turun AKK:ssa on monipuolinen rakennusalan koulutustarjonta, joka tarjoaa mahdollisuuden kehittää rakennusalan ammattiosaamista ja varmistaa laajempia työmahdollisuuksia jatkossa. Voit kouluttautua alalle täysin uutena tekijänä tai kartuttaa ammattitaitoasi. Meillä onnistuu! Rakennusalan opettaja Tero Iivonen ymmärtää hyvin, että rakennusalalla työskennelleen voi […]

 • Opettaja Kimmo Ahlqvist ohjaamassa putkiasentajaopiskelijaa.

  19.6.2024 Opiskelijatarinat

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee kaikenikäisiä ja tällä hetkellä käynnissä olevassa ryhmässä ikähaarukka on 20-48 vuotta, mikä on opiskelijoiden mielestä vain hyvä asia. Ryhmässä on useampi alanvaihtaja, esimerkiksi leipomo- ja kuljetusalalta. Yksi ammattikalastajakin on lähtenyt kouluttautumaan uudelle alalle. Perinteisesti miesten suosiossa ollut ala on alkanut kiinnostaa myös naisia. ”Sukupuolella ei tietenkään ole tässäkään asiassa merkitystä, vaan tärkeintä […]

 • Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

  12.6.2024 Opiskelijatarinat

  Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

  Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen. Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun