Työelämän edistäjä ja osaamisen kehittäjä

Turun AKK tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille elämän ehdoilla – työelämän tarpeisiin. Olemme monialainen ammatillinen kouluttaja, varsinaissuomalaisen työelämän edistäjä sekä osaamisen kehittäjä.

Ammatillista koulutusta aikuisille elämän ehdoilla –  työelämän tarpeisiin

Koska koulutus on yksi tehokkaimmista keinoista työllistyä, me Turun AKK:ssa koulutamme ammattilaisia aloille, joissa on imua. Tiedostamme erilaiset elämäntilanteet, koulutustaustat ja tunnistamme yksilöllisen osaamisen. Kartoitamme yhdessä jokaisen opiskelijan kanssa hänen lähtökohtiinsa sopivat opinto- ja urapolut. Kumppanina olemme yksi Varsinais-Suomen alueen kokeneimmista ammattilaisista ja tiedämme parhaiden tulosten syntyvän läpinäkyvyyden, matalien kynnysten sekä ketteryyden kautta.

Tarjoamme jatkuvan haun kautta vaihtoehtoja nopeaan työllistymiseen: meillä voi suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoja, niiden osia sekä erilaisia sertifikaatteja, lupa- ja korttikoulutuksia 12 eri koulutusalalla. Jatkuvan haun ansiosta meille voi tulla opiskelemaan milloin tahansa ja etäopiskelumahdollisuuksia hyödyntäen mistäpäin tahansa.

Asiantuntijapalvelumme tarjoavat eri alojen yrityksille monipuoliset mahdollisuudet oman liiketoiminnan kehittämiseen – henkilöstön osaamisen vahvistamisen ja sitouttamisen kautta. Olemme koulutusalan kokenut kumppani. Tiedämme parhaiden tulosten syntyvän sekä helposti lähestyttävän että arjessa näkyvän johdon, jouston ja ketteryyden kautta. Me vastaamme työelämän aitoon kysyntään ja olemme opiskelijoidemme suosittelema väylä uusille urille.

Laadukas opetuksemme on motivoituneiden opettajien summa, jota täydentää yleisen työmarkkinatilanteen vahva ymmärrys sekä tiivis sidosryhmä- ja yritysyhteistyö. Meillä jokainen opettaja, opinto-ohjaaja, omakielinen ohjaaja, koulutusassistentti ja asiantuntija varmistaa opiskelijan parhaan mahdollisen onnistumisen.

Turun AKK:ta ylläpitää Turun Aikuiskoulutussäätiö sr ja meillä on myös oma oppisopimustoimisto.

Turun AKK lukuina

 • Meillä on yli 4800 opiskelijaa ja heistä 1400 opiskelee päivittäin Artukaisissa.
 • Opiskelijamme suorittavat vuosittain n. 800 koko tutkintoa ja tuhansittain tutkinnon osia sekä erilaisia kortteja, pätevyyksiä ja sertifikaatteja.
 • Solmimme yhteistyöyritystemme kanssa vuosittain yli 1800 koulutus- ja oppisopimusta. 
 • Opiskelijoidemme tyytyväisyys koulutukseen ja sen vaikuttavuuteen on päättöpalautteessa 4,1/5.
 • Vuosittainen liikevaihtomme on yli 15 miljoonaa euroa. 
 • Meillä työskentelee n. 120 ammattilaista opettamisen sekä hallinnollisten tehtävien parissa. 

Ajankohtaista Turun AKK:ssa

 • Huoneistoremontoijien harjoituskoppeja

  12.9.2023 Opiskelijatarinat

  Hyvä tietää mitä seinän takana on

  ”Mittaa kahdesti ja sahaa kerran”, on opettaja Jari Välimäen ohje koulutuksen alkuvaiheessa, joka on jäänyt opiskelijoille hyvin mieleen. Sini 23, Mia, 49 ja Hannu, 27 ovat kaikki alanvaihtajia ja opiskelevat nyt huoneistoremontoijiksi. Huoneistoremontointi vaatii mm. tarkkuutta, mutta entä jos ei ole mitään kokemusta rakennushommista? ”Ei se haittaa, ei tarvitse osata mitään etukäteen. Kaikki opetetaan perusteellisesti”, […]

 • 6.9.2023 Ajankohtaista

  Turun AKK:ssa juhlittiin Ukrainan itsenäisyyspäivää

  Turun AKK:ssa opiskelevat ukrainalaiset järjestivät 24.8. muille opiskelijoille ja henkilöstölle itsenäisyyspäiväjuhlan Ukrainan 32. itsenäisyyspäivän kunniaksi. Tilaisuus oli tunteikas ja veti paljon osallistujia herkuttelemaan sekä kuuntelemaan opiskelijoiden suunnittelemia esityksiä. Opiskelijat olivat nähneet valtavasti vaivaa tilaisuuteen muun muassa valmistamalla pöydät täyteen ukrainalaisia herkkuja. Herkuttelun lisäksi opiskelijat olivat järjestäneet Ukraina-aiheista ohjelmaa. Ohjelmassa oli muun muassa Ukraina-teemainen tietovisa ja […]

 • Koneistuksen opiskelija

  4.9.2023 Opiskelijatarinat

  Edukkain tapa opiskella

  Jaakolle oli selvää, että hän hakeutuu juuri työvoimakoulutukseen, koska siitä saa samaa etuutta kuin työttömänä ollessa sekä 9 euron kulukorvauksen koulupäiviltä. Siksi se on edukkain tapa opiskella työttömänä työnhakijana. Jaakko opiskelee kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa ja hän haluaa suuntautua CNC-koneistajaksi. ”Parasta on CNC-koneen ohjelmointi, kun pääsee koodia kirjoittamaan”, hän kertoo. ”Hyvin olen pärjännyt! Kaikki alkoi […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun