Työelämän edistäjä ja osaamisen kehittäjä

Turun AKK tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille elämän ehdoilla – työelämän tarpeisiin. Olemme monialainen ammatillinen kouluttaja, varsinaissuomalaisen työelämän edistäjä sekä osaamisen kehittäjä.

Ammatillista koulutusta aikuisille elämän ehdoilla –  työelämän tarpeisiin

Koska koulutus on yksi tehokkaimmista keinoista työllistyä, me Turun AKK:ssa koulutamme ammattilaisia aloille, joissa on imua. Tiedostamme erilaiset elämäntilanteet, koulutustaustat ja tunnistamme yksilöllisen osaamisen. Kartoitamme yhdessä jokaisen opiskelijan kanssa hänen lähtökohtiinsa sopivat opinto- ja urapolut. Kumppanina olemme yksi Varsinais-Suomen alueen kokeneimmista ammattilaisista ja tiedämme parhaiden tulosten syntyvän läpinäkyvyyden, matalien kynnysten sekä ketteryyden kautta.

Tarjoamme jatkuvan haun kautta vaihtoehtoja nopeaan työllistymiseen: meillä voi suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoja, niiden osia sekä erilaisia sertifikaatteja, lupa- ja korttikoulutuksia 12 eri koulutusalalla. Jatkuvan haun ansiosta meille voi tulla opiskelemaan milloin tahansa ja etäopiskelumahdollisuuksia hyödyntäen mistäpäin tahansa.

Asiantuntijapalvelumme tarjoavat eri alojen yrityksille monipuoliset mahdollisuudet oman liiketoiminnan kehittämiseen – henkilöstön osaamisen vahvistamisen ja sitouttamisen kautta. Olemme koulutusalan kokenut kumppani. Tiedämme parhaiden tulosten syntyvän sekä helposti lähestyttävän että arjessa näkyvän johdon, jouston ja ketteryyden kautta. Me vastaamme työelämän aitoon kysyntään ja olemme opiskelijoidemme suosittelema väylä uusille urille.

Laadukas opetuksemme on motivoituneiden opettajien summa, jota täydentää yleisen työmarkkinatilanteen vahva ymmärrys sekä tiivis sidosryhmä- ja yritysyhteistyö. Meillä jokainen opettaja, opinto-ohjaaja, omakielinen ohjaaja, koulutusassistentti ja asiantuntija varmistaa opiskelijan parhaan mahdollisen onnistumisen.

Turun AKK:ta ylläpitää Turun Aikuiskoulutussäätiö sr ja meillä on myös oma oppisopimustoimisto.

Turun AKK lukuina

 • Meillä on yli 4800 opiskelijaa ja heistä 1400 opiskelee päivittäin Artukaisissa.
 • Opiskelijamme suorittavat vuosittain n. 800 koko tutkintoa ja tuhansittain tutkinnon osia sekä erilaisia kortteja, pätevyyksiä ja sertifikaatteja.
 • Solmimme yhteistyöyritystemme kanssa vuosittain yli 1800 koulutus- ja oppisopimusta. 
 • Opiskelijoidemme tyytyväisyys koulutukseen ja sen vaikuttavuuteen on päättöpalautteessa 4,1/5.
 • Vuosittainen liikevaihtomme on yli 15 miljoonaa euroa. 
 • Meillä työskentelee n. 120 ammattilaista opettamisen sekä hallinnollisten tehtävien parissa. 

Ajankohtaista Turun AKK:ssa

 • 29.5.2023 Ajankohtaista

  Alkuvuoden 2023 aikana valmistuneet opiskelijat

  Paljon onnea kaikille valmistuneille opiskelijoille ja myönteisiä tuulia tulevaisuuteen! Ajoneuvoalan perustutkinto Isännöinnin ammattitutkinto Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto Liiketoiminnan ammattitutkinto Lähiesimiestyön ammattitutkinto Maarakennusalan ammattitutkinto Pintakäsittelyalan perustutkinto Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan erikoisammattitutkinto Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto Rakennusalan perustutkinto Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto […]

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun