Työelämän edistäjä ja osaamisen kehittäjä

Turun AKK tarjoaa ammatillista koulutusta aikuisille elämän ehdoilla – työelämän tarpeisiin. Olemme monialainen ammatillinen kouluttaja, varsinaissuomalaisen työelämän edistäjä sekä osaamisen kehittäjä.

Ammatillista koulutusta aikuisille elämän ehdoilla –  työelämän tarpeisiin

Koska koulutus on yksi tehokkaimmista keinoista työllistyä, me Turun AKK:ssa koulutamme ammattilaisia aloille, joissa on imua. Tiedostamme erilaiset elämäntilanteet, koulutustaustat ja tunnistamme yksilöllisen osaamisen. Kartoitamme yhdessä jokaisen opiskelijan kanssa hänen lähtökohtiinsa sopivat opinto- ja urapolut. Kumppanina olemme yksi Varsinais-Suomen alueen kokeneimmista ammattilaisista ja tiedämme parhaiden tulosten syntyvän läpinäkyvyyden, matalien kynnysten sekä ketteryyden kautta.

Tarjoamme jatkuvan haun kautta vaihtoehtoja nopeaan työllistymiseen: meillä voi suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoja, niiden osia sekä erilaisia sertifikaatteja, lupa- ja korttikoulutuksia 12 eri koulutusalalla. Jatkuvan haun ansiosta meille voi tulla opiskelemaan milloin tahansa ja etäopiskelumahdollisuuksia hyödyntäen mistäpäin tahansa.

Asiantuntijapalvelumme tarjoavat eri alojen yrityksille monipuoliset mahdollisuudet oman liiketoiminnan kehittämiseen – henkilöstön osaamisen vahvistamisen ja sitouttamisen kautta. Olemme koulutusalan kokenut kumppani. Tiedämme parhaiden tulosten syntyvän sekä helposti lähestyttävän että arjessa näkyvän johdon, jouston ja ketteryyden kautta. Me vastaamme työelämän aitoon kysyntään ja olemme opiskelijoidemme suosittelema väylä uusille urille.

Laadukas opetuksemme on motivoituneiden opettajien summa, jota täydentää yleisen työmarkkinatilanteen vahva ymmärrys sekä tiivis sidosryhmä- ja yritysyhteistyö. Meillä jokainen opettaja, opinto-ohjaaja, omakielinen ohjaaja, koulutusassistentti ja asiantuntija varmistaa opiskelijan parhaan mahdollisen onnistumisen.

Turun AKK:ta ylläpitää Turun Aikuiskoulutussäätiö sr ja meillä on myös oma oppisopimustoimisto.

Turun AKK lukuina

 • Meillä on yli 4800 opiskelijaa ja heistä 1400 opiskelee päivittäin Artukaisissa.
 • Opiskelijamme suorittavat vuosittain n. 800 koko tutkintoa ja tuhansittain tutkinnon osia sekä erilaisia kortteja, pätevyyksiä ja sertifikaatteja.
 • Opiskelijoistamme 20-30 % on taustaltaan vieraskielisiä ja tarjoamme heidän tueksi monipuolista apua opiskelijan omalla äidinkielellä.
 • Solmimme yhteistyöyritystemme kanssa vuosittain yli 1800 koulutus- ja oppisopimusta. 
 • Opiskelijoidemme tyytyväisyys koulutukseen ja sen vaikuttavuuteen on päättöpalautteessa 4,1/5.
 • Vuosittainen liikevaihtomme on yli 15 miljoonaa euroa. 
 • Meillä työskentelee n. 120 ammattilaista opettamisen sekä hallinnollisten tehtävien parissa. 

Ajankohtaista Turun AKK:ssa

 • 28.2.2024 Opiskelijatarinat

  Liiketoiminnan opinnoista osaamista monelle alalle

  Liiketoiminnan ammattitutkintoa opiskeleva, Kosovosta kotoisin oleva Marigona Bajrami, on löytänyt opintojen aikana itsestään myös yrittäjän. Räätälöityjä uima- ja porealtaita myyvässä yrityksessä työharjoittelussa ollessaan hän on perustanut siskonsa kanssa vastaavan yrityksen Kosovoon, missä sisko edelleen asuu. Marigona tuli Suomeen 6 vuotta sitten. Kotimaastaan hänellä on plakkarissa pankki- ja finanssialalle suuntautunut, kauppakorkeakoulutututkintoa vastaava koulutus. Koulutuksensa jälkeen hän […]

 • Koulunkäynninohjaaja luokassa lasten kanssa

  16.2.2024 Ajankohtaista

  Alanvaihto vuodessa unelma-ammattiin

  ”Olin asettanut 40 vuoden iän takarajaksi sille, että otan askeleen kohti uutta alaa. Tuntui, että vanhassa työpaikassa olin jo antanut kaikkeni ja myös nähnyt kaiken”, 15 vuotta kaupan alalla työskennellyt Heta aloittaa. Nyt Heta on täyttänyt 40 ja opiskelee koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:ssa. Tämä ei ollut ensimmäin kerta, jolloin Heta oli pohtinut alanvaihtoa. Hän oli aiemmin […]

 • Koulunkäynnin ohjaaja auttamassa opiskelijaa tehtävien kanssa.

  9.2.2024 Opiskelijatarinat

  Alanvaihto pitkän työuran jälkeen

  Entinen farmaseutti ja työnohjaaja Sari, 54, opiskelee nyt koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella. Työnohjaajan kokemuksesta hän kertoo, että suomalaiset ovat usein sellaisia, ettei uskalleta lähteä vaihtamaan työpaikkaa, vaikka työssä olisi huonot olot. ”Usein mennään vaan autopilotilla eteenpäin ja sitten ollaan burn outissa, vaikka voisi saada jotain uutta ja ihanaa tilalle.” Yli 30 vuotta farmaseutin töitä tehnyt Sari alkoi […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun