Oppisopimuskoulutus

Oppisopimus on sekä työnantajalle että opiskelijalle helppo ja joustava tapa hankkia uutta ja lisätä nykyistä osaamista. Myös yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella omassa yrityksessään.

Oppisopimuksen pituus ja sisältö sovitetaan työpaikan tarpeeseen. Voit tehdä oppisopimuksen helposti Turun AKK:n oman oppisopimustoimiston kanssa – kaikki hoituu sähköisesti! Tutustu ohjepankkiin.

Voit opiskella oppisopimuksella kaikkia Turun AKK:n tutkintoja.

Ota yhteyttä Turun AKK:n oppisopimustoimistoon
p.040 714 1885
oppisopimus@turunakk.fi

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön oppisopimustoimistoomme tästä.

Sähköinen asiointi Study@CampusPro-ohjelmassa Täytä tietosi oppisopimusta varten

Oppisopimus lyhyesti

 • Perustuu päätoimiseen työskentelyyn joko työsuhteessa tai yrittäjänä. Sinulla on siis työpaikka tai toimit yrittäjänä.
 • Oppisopimuksena voit opiskella kaikkia Turun AKK:n tutkintoja.
 • Opiskelusta n. 80% tapahtuu työpaikalla ja n. 20% Turun AKK:ssa.
 • Tutkintotavoitteinen oppisopimus edellyttää tutkintoa vastaavia työtehtäviä, päätoimista työskentelyä vähintään 25 tuntia/viikko, ja työpaikkaohjaajaa/-kouluttajaa.
 • Koulutuksen pituus sovitetaan työpaikan tarpeeseen ja opiskelijan aiempaan osaamiseen. Koulutuksen pituus voi olla 1 kuukausi – 2 vuotta.
 • Voit opiskella yksittäisiä tutkinnon osia tai koko tutkinnon. Myös osaamisen täydentäminen ilman tutkintotavoitetta on mahdollista.
 • Oppisopimuksesta tehdään kirjallinen sopimus, jonka allekirjoittavat opiskelija, työnantaja ja oppisopimustoimisto – Turun AKK:n oppisopimustoimistossa kaikki hoituu sähköisesti. Ohjepankki.

Oppisopimus opiskelijoille

Oppisopimuskoulutus on tarkoitettu kaikille 16-65-vuotiaille Suomessa asuville henkilöille. Koulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 tuntia viikossa. Oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla, suoritettavan tutkinnon tai tutkinnonosan osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä.

Oppisopimus opiskelijoille

Oppisopimus työnantajille

Oppisopimuskoulutuksen avulla työnantaja voi rekrytoida uusia henkilöitä tai päivittää nykyisen henkilöstön osaamista. Sitoudut maksamaan työntekijälle vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimus työnantajille

Puhtausalan ohjaaja ja opiskelija

Oppisopimus työpaikkaohjaajille

Työpaikkaohjaaja on oppisopimuskoulutuksen keskiössä, koska suurin osa koulutuksesta tehdään tutkinnon edellyttämiä työtehtäviä tekemällä. Nimetty työpaikkaohjaaja vastaa opiskelijan työpaikalla tapahtuvan käytännön koulutuksen järjestelyistä ja työtehtävien opettamisesta. Turun AKK:ssa voit suorittaa kerran kuussa alkavan maksuttoman työpaikkaohjaajakoulutuksen.

Tutustu tarkemmin

Oppisopimusopiskelija

Oppisopimus yrittäjille

Päätoiminen yrittäjä voi kouluttautua oppisopimuksella omassa yrityksessään. Edellytyksenä on, että yrittäjä työskentelee päätoimisesti tutkintoa vastaavissa tehtävissä vähintään 25 tuntia viikossa. Tietopuolinen koulutus on yrittäjälle pääosin maksutonta (tarkista asia Turun AKK:n oppisopimustoimistosta) ja oppisopimuskoulutuksessa olevalla yrittäjällä on mahdollisuus saada opintososiaalisia etuja.

Oppisopimus yrittäjille

Kysy oppisopimuksesta

Oppisopimustoimistomme työntekijät vastaavat sinulle pikimmiten.

"*" näyttää pakolliset kentät

Yhteydenottotapa
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Oppisopimusopiskelijamme kertovat

 • Jukka Välikangas, Vesa Lehto ja opiskelija Ville.

  9.4.2024 Opiskelijatarinat

  Kiinteistönhoitaja on asiakaspalvelija

  Villelle solmittiin kiinteistönhoitajan oppisopimus RTK Palveluihin, joka tarkoittaa sitä, että hän suorittaa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon loppuun palkkatyön ohessa. Opinnot alkoivat syyskuussa 2023, työharjoitteluun lähdettiin joulukuussa ja sillä tiellä ollaan. Forssasta Turkuun muuttanut Ville haki vaihtelua elämään. Hän oli pohtinut koulutusta, mutta ensisijainen tavoite oli työllistyä. Syksyllä 2023 Ville törmäsi Turun AKK:n opettaja Jukka Välikankaaseen […]

 • Koulunkäynninohjaaja Priya

  13.3.2024 Ajankohtaista

  Koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella

  Intiasta Suomeen muuttanut Priya työskenteli kotimaassaan esikouluopettajana. Moni Priyan tuttu vaihtoi alaa tullessaan Suomeen, mutta Priya halusi pysyä omalla alallaan. Työkokemuksen kautta Priya päätyi opiskelemaan koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:hon, jota hän suorittaa nyt oppisopimuksella työn ohessa. ”Voit valita menetkö töihin iltapäiväkerhoon, päiväkotiin tai kouluun”. Alunperin Priya hakeutui työkokeiluun päiväkotiin, jonne hänet myöhemmin työllistettiin avustajaksi. ”Olin siellä […]

 • Koulunkäynnin ohjaaja auttamassa opiskelijaa tehtävien kanssa.

  9.2.2024 Opiskelijatarinat

  Alanvaihto pitkän työuran jälkeen

  Entinen farmaseutti ja työnohjaaja Sari, 54, opiskelee nyt koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella. Työnohjaajan kokemuksesta hän kertoo, että suomalaiset ovat usein sellaisia, ettei uskalleta lähteä vaihtamaan työpaikkaa, vaikka työssä olisi huonot olot. ”Usein mennään vaan autopilotilla eteenpäin ja sitten ollaan burn outissa, vaikka voisi saada jotain uutta ja ihanaa tilalle.” Yli 30 vuotta farmaseutin töitä tehnyt Sari alkoi […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun