Oppisopimuskoulutus

Oppisopimus on sekä työnantajalle että opiskelijalle helppo ja joustava tapa hankkia uutta ja lisätä nykyistä osaamista. Myös yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella omassa yrityksessään.

Oppisopimuksen pituus ja sisältö sovitetaan työpaikan tarpeeseen. Voit tehdä oppisopimuksen helposti Turun AKK:n oman oppisopimustoimiston kanssa – kaikki hoituu sähköisesti! Tutustu ohjepankkiin.

Voit opiskella oppisopimuksella kaikkia Turun AKK:n tutkintoja.

Jätä yhteydenottopyyntö oppisopimustoimistoomme tästä.

Sähköinen asiointi Study@CampusPro-ohjelmassa Täytä tietosi oppisopimusta varten

Oppisopimus lyhyesti

 • Perustuu päätoimiseen työskentelyyn joko työsuhteessa tai yrittäjänä. Sinulla on siis työpaikka tai toimit yrittäjänä.
 • Oppisopimuksena voit opiskella kaikkia Turun AKK:n tutkintoja.
 • Opiskelusta n. 80% tapahtuu työpaikalla ja n. 20% Turun AKK:ssa.
 • Tutkintotavoitteinen oppisopimus edellyttää tutkintoa vastaavia työtehtäviä, päätoimista työskentelyä vähintään 25 tuntia/viikko, ja työpaikkaohjaajaa/-kouluttajaa.
 • Koulutuksen pituus sovitetaan työpaikan tarpeeseen ja opiskelijan aiempaan osaamiseen. Koulutuksen pituus voi olla 1 kuukausi – 2 vuotta.
 • Voit opiskella yksittäisiä tutkinnon osia tai koko tutkinnon. Myös osaamisen täydentäminen ilman tutkintotavoitetta on mahdollista.
 • Oppisopimuksesta tehdään kirjallinen sopimus, jonka allekirjoittavat opiskelija, työnantaja ja oppisopimustoimisto – Turun AKK:n oppisopimustoimistossa kaikki hoituu sähköisesti. Ohjepankki.

Oppisopimus opiskelijoille

Oppisopimuskoulutus on tarkoitettu kaikille 16-65-vuotiaille Suomessa asuville henkilöille. Koulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 tuntia viikossa. Oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla, suoritettavan tutkinnon tai tutkinnonosan osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä.

Oppisopimus opiskelijoille

Oppisopimus työnantajille

Oppisopimuskoulutuksen avulla työnantaja voi rekrytoida uusia henkilöitä tai päivittää nykyisen henkilöstön osaamista. Sitoudut maksamaan työntekijälle vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimus työnantajille

Puhtausalan ohjaaja ja opiskelija

Oppisopimus työpaikkaohjaajille

Työpaikkaohjaaja on oppisopimuskoulutuksen keskiössä, koska suurin osa koulutuksesta tehdään tutkinnon edellyttämiä työtehtäviä tekemällä. Nimetty työpaikkaohjaaja vastaa opiskelijan työpaikalla tapahtuvan käytännön koulutuksen järjestelyistä ja työtehtävien opettamisesta. Turun AKK:ssa voit suorittaa kerran kuussa alkavan maksuttoman työpaikkaohjaajakoulutuksen.

Tutustu tarkemmin

Oppisopimusopiskelija

Oppisopimus yrittäjille

Päätoiminen yrittäjä voi kouluttautua oppisopimuksella omassa yrityksessään. Edellytyksenä on, että yrittäjä työskentelee päätoimisesti tutkintoa vastaavissa tehtävissä vähintään 25 tuntia viikossa. Tietopuolinen koulutus on yrittäjälle maksutonta ja oppisopimuskoulutuksessa olevalla yrittäjällä on mahdollisuus saada opintososiaalisia etuja.

Oppisopimus yrittäjille

Kysy oppisopimuksesta

Oppisopimustoimistomme työntekijät vastaavat sinulle pikimmiten.

"*" näyttää pakolliset kentät

Yhteydenottotapa
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Oppisopimusopiskelijamme kertovat

 • Koulunkäynnin ohjaaja auttamassa opiskelijaa tehtävien kanssa.

  9.2.2024 Opiskelijatarinat

  Alanvaihto pitkän työuran jälkeen

  Entinen farmaseutti ja työnohjaaja Sari, 54, opiskelee nyt koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella. Työnohjaajan kokemuksesta hän kertoo, että suomalaiset ovat usein sellaisia, ettei uskalleta lähteä vaihtamaan työpaikkaa, vaikka työssä olisi huonot olot. ”Usein mennään vaan autopilotilla eteenpäin ja sitten ollaan burn outissa, vaikka voisi saada jotain uutta ja ihanaa tilalle.” Yli 30 vuotta farmaseutin töitä tehnyt Sari alkoi […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun