Oppisopimuskoulutus

Oppisopimus on sekä työnantajalle että opiskelijalle helppo ja joustava tapa hankkia uutta ja lisätä nykyistä osaamista. Myös yrittäjä voi opiskella oppisopimuksella omassa yrityksessään.

Oppisopimuksen pituus ja sisältö sovitetaan työpaikan tarpeeseen. Voit tehdä oppisopimuksen helposti Turun AKK:n oman oppisopimustoimiston kanssa – kaikki hoituu sähköisesti! Tutustu ohjepankkiin.

Voit opiskella oppisopimuksella kaikkia Turun AKK:n tutkintoja.

Jätä yhteydenottopyyntö oppisopimustoimistoomme tästä.

Sähköinen asiointi Study@CampusPro-ohjelmassa Täytä tietosi oppisopimusta varten

Oppisopimus lyhyesti

 • Perustuu päätoimiseen työskentelyyn joko työsuhteessa tai yrittäjänä. Sinulla on siis työpaikka tai toimit yrittäjänä.
 • Oppisopimuksena voit opiskella kaikkia Turun AKK:n tutkintoja.
 • Opiskelusta n. 80% tapahtuu työpaikalla ja n. 20% Turun AKK:ssa.
 • Tutkintotavoitteinen oppisopimus edellyttää tutkintoa vastaavia työtehtäviä, päätoimista työskentelyä vähintään 25 tuntia/viikko, ja työpaikkaohjaajaa/-kouluttajaa.
 • Koulutuksen pituus sovitetaan työpaikan tarpeeseen ja opiskelijan aiempaan osaamiseen. Koulutuksen pituus voi olla 1 kuukausi – 2 vuotta.
 • Voit opiskella yksittäisiä tutkinnon osia tai koko tutkinnon. Myös osaamisen täydentäminen ilman tutkintotavoitetta on mahdollista.
 • Oppisopimuksesta tehdään kirjallinen sopimus, jonka allekirjoittavat opiskelija, työnantaja ja oppisopimustoimisto – Turun AKK:n oppisopimustoimistossa kaikki hoituu sähköisesti. Ohjepankki.

Oppisopimus opiskelijoille

Oppisopimuskoulutus on tarkoitettu kaikille 16-65-vuotiaille Suomessa asuville henkilöille. Koulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 tuntia viikossa. Oppiminen tapahtuu pääosin työpaikalla, suoritettavan tutkinnon tai tutkinnonosan osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä.

Oppisopimus opiskelijoille

Oppisopimus työnantajille

Oppisopimuskoulutuksen avulla työnantaja voi rekrytoida uusia henkilöitä tai päivittää nykyisen henkilöstön osaamista. Sitoudut maksamaan työntekijälle vähintään työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimus työnantajille

Puhtausalan ohjaaja ja opiskelija

Oppisopimus työpaikkaohjaajille

Työpaikkaohjaaja on oppisopimuskoulutuksen keskiössä, koska suurin osa koulutuksesta tehdään tutkinnon edellyttämiä työtehtäviä tekemällä. Nimetty työpaikkaohjaaja vastaa opiskelijan työpaikalla tapahtuvan käytännön koulutuksen järjestelyistä ja työtehtävien opettamisesta. Turun AKK:ssa voit suorittaa kerran kuussa alkavan maksuttoman työpaikkaohjaajakoulutuksen.

Tutustu tarkemmin

Oppisopimusopiskelija

Oppisopimus yrittäjille

Päätoiminen yrittäjä voi kouluttautua oppisopimuksella omassa yrityksessään. Edellytyksenä on, että yrittäjä työskentelee päätoimisesti tutkintoa vastaavissa tehtävissä vähintään 25 tuntia viikossa. Tietopuolinen koulutus on yrittäjälle maksutonta ja oppisopimuskoulutuksessa olevalla yrittäjällä on mahdollisuus saada opintososiaalisia etuja.

Oppisopimus yrittäjille

Kysy oppisopimuksesta

Oppisopimustoimistomme työntekijät vastaavat sinulle pikimmiten.

"*" näyttää pakolliset kentät

Yhteydenottotapa
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Oppisopimusopiskelijamme kertovat

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

 • 11.11.2022 Yritystarinat

  Rengassesonki työllistää

  Turun alueen Vianorin kuluttajapuolen liiketoimintapäällikkö Magnus Påhlsson kävi perehdyttämässä 14 autoalan opiskelijaa, jotka lähtivät Vianorille oppisopimukseen rengassesonkiin. Rengas- ja ajoneuvojen huoltopalveluita Turun alueella tuottava Vianor tarvitsee sesonkiin keväisin ja syksyisin lisätyövoimaa, johon Turun AKK:n opiskelijat ovat tervetullut apu. Opiskelijat suorittavat oppisopimuksen aikana rengastyöt -tutkinnonosan ja saavat sen ajalta palkkaa. Yhteistyö Turun AKK:n kanssa on tiivistä. […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun