Haluan vaihtaa alaa
Tutustu koulutusaloihimme ja koulutustarjontaamme sekä koulutusmuotoihin.
Ammatillista koulutusta kaikkiin elämäntilanteisiin
Koulutamme ammattilaisia työelämän tarpeisiin ja koulutus onkin yksi tehokkaimmista keinoista työllistyä. Meillä opiskelee kaikenikäisiä aikuisia eri elämäntilanteissa: yksi opiskelee ensimmäiseen ammattiinsa, toinen on alanvaihtaja ja kolmas täydentää nykyistä osaamistaan. Tavoitteemme on sinun työllistymisesi, ja siinä autamme sinua koko opintojesi ajan. Ammattitaitoiset opettajat, opinto-ohjaajat ja erityisopettaja ovat tukenasi.
Meillä voit opiskella perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoja tai niiden osia jopa 12 eri koulutusalalla. Myös kouluttautumismuotoja on useita, joista löydät varmasti itsellesi sopivan.
Tarjonnassamme on niinikään laaja valikoima eri alojen lyhytkoulutuksia sekä työelämän lupa- ja korttikoulutuksia.
Kuvaako joku alla esitetyistä otsikoista tilannettasi?
Tutustu koulutusaloihimme ja koulutustarjontaamme sekä koulutusmuotoihin.
Mikäli olet työssä, tutustu oppisopimuskoulutukseen. Kaikkia Turun AKK:n tutkintokoulutuksia voi opiskella oppisopimuksella.
Voit perehtyä koulutustarjontaamme ja hakeutua suoraan opiskelemaan. Tutustu myös koulutusmuotoihimme.
Ota yhteyttä opinto-ohjaajiimme. Voit sopia tapaamisen ja keskustella luottamuksellisesti sinua kiinnostavista vaihtoehdoista.
Meille voivat hakeutua kaikki henkilöt, jotka ovat motivoituneita kehittämään omaa osaamistaan. Opiskelijoina on kaikenikäisiä (~18-60v.) aikuisia eri elämäntilanteissa.
Myös yritykset voivat hankkia meiltä koulutusta omalla henkilöstölleen. Lue lisää yrityskoulutuksesta.
Löydät kaikki Turun AKK:n koulutukset verkkosivuiltamme kohdasta koulutukset.
Työvoimakoulutukset
Oppisopimuskoulutukset
Muut koulutukset
Mikäli tarvitset apua hakemiseen, voit ottaa yhteyttä Ohjaus- ja hakupalveluihin p.040 5956 498 / ohjauspalvelut@turunakk.fi tai Ohjaus- ja hakupalvelu -sivulla olevan sähköisen lomakkeen kautta.
Turun AKK järjestää ammattiin valmistavaa koulutusta 11 eri koulutusalalla. Ammatillisia tutkintoja ovat perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot.
Kaikki ammatilliset tutkinnot / tutkinnon osat määritellään osaamispisteinä (osp), joka määrittelee tutkinnon osaamisen laajuuden. Osaamispiste ei tarkoita opintojen kestoa. Tutkinnon perusteet (OPH) määrittelevät kunkin tutkinnon vaatimukset ja säännöt tutkinnon suorittamisen muodostumiselle.
Tarkemmat kuvaukset:
Perustutkinnossa osoitetaan laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet alan eri tehtäviin sekä erikoistuneempi osaaminen vähintään yhdellä osa-alueella. Perustutkinto on laajuudeltaan 180 osp, se jakautuu ammatillisiin tutkinnon osiin (145 osp) ja yhteisiin tutkinnon osiin (YTO) 35 osp (alk. 08/2018). Yhteisiä tutkinnon osia ovat: Viestintä- ja vuorovaikutus-, matemaattis-luonnontieteellinen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen.
Ammattitutkinnossa osoitetaan työelämässä tarvittavaa ammattitaitoa, joka on perustutkintoa syvällisempää tai kohdistuu rajatumpiin työtehtäviin. Ammattitutkinnot muodostuvat ammatillisista tutkinnon osista, joista vähintään yksi on aina pakollinen ja vähintään yksi on valinnainen tutkinnon osa. Ammattitutkinnot ovat laajuudeltaan 120, 150 tai 180 osp. Laajuus määritellään tutkinnon perusteissa.
Erikoisammattitutkinnossa osoitetaan työelämässä tarvittavaa ammattitaitoa, joka on ammattitutkintoa syvällisempää ammatin hallintaa tai monialaista osaamista. Erikoisammattitutkinnot muodostuvat ammatillisista tutkinnon osista, joista vähintään yksi on aina pakollinen ja vähintään yksi on valinnainen tutkinnon osa. Erikoisammattitutkinnot ovat laajuudeltaan 160, 180 tai 210 osp. Laajuus määritellään tutkinnon perusteissa.
TUVA-koulutus on tutkintokoulutukseen valmistava koulutusta. Se muodostuu valinnaisista koulutuksen osista, ei tutkinnoista. TUVAn laajuus on 60 osp, ja se tulee suorittaa maksimissaan yhdessä vuodessa.
Yleisimmät koulutusmuodot ovat oppisopimuskoulutus, omaehtoinen koulutus ja työvoimakoulutus.
Muita kouluttautumismuotoja ovat henkilöstökoulutus, joka on tietyn työnantajan henkilöstölleen järjestävää (tutkinto)koulutusta, ja josta työnantaja maksaa osan tai kokonaan.
TUVA-koulutus on tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta.
Tavoitteemme on, että opiskelijamme työllistyvät! Pyrimme aina neuvottelemaan opintojen jatkamisesta joko työn ohella tai esimerkiksi määräaikaisen työsuhteen jälkeen. Koulutus ja työllistyminen eivät poissulje toisiaan, joten voit rauhallisin mielin hakeutua koulutukseen, vaikka ensisijainen tavoitteesi onkin työllistyminen.
Oppimisvaikeudet ovat yleisiä, mutta eivät missä nimessä opintojen este. Kaikkiin oppimisen haasteisiin meillä on tarjolla yksilöllistä tukea! Tukenasi on joukko ammattilaisia, kuten ammattilliset opettajat, ohjaajat ja opot, erityisopettaja sekä opiskelijahuollon palvelut. Kaikki nämä yhdessä varmistavat, että opiskelusi sujuu mahdollisimman hyvin.
Jos asia mietityttää, ota yhteyttä opinto-ohjaajiimme ja keskustele aiheesta heidän kanssaan jo ennen opintoihin hakeutumista.