Skip to main content

Mika Saarinen joutui lopettamaan aiemman työnsä terveydellisten syiden vuoksi. Mika oli työskennellyt puhallinkasauksen parissa, johon kuului myös työmaakäyntejä, ostoja ja perehdyttämistä omalla osastolla. Aiemmalta koulutustaustaltaan Mika on asentaja/koneistaja.

Työkykyvalmentajan avulla lähdettiin selvittämään tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia. Pöydällä oli erilaisia vaihtoehtoja, mutta myyntityö kiinnosti Mikaa. Aiemmassa työssään hän oli päässyt osittain työskentelemään myyntitehtävien parissa, jotka tuntuivat hänestä omilta ja mielenkiintoisilta. Tämä johti yhteydenottoon Turun AKK:hon, josta selvitettiin kouluttautumismahdollisuuksia alalle.

Turun AKK:sta löytyi kätevä ja sopiva vaihtoehto: liiketoiminnan ammattitutkinto koulutussopimuksella. Koulutus alkoi marraskuussa 2021, ja pääosin opinnot ovat olleet työskentelyä FläktGroup Finland Oy:llä myyntitöiden parissa. Lähiopetuspäivistä Mika kertoo, että opiskelukaverit ovat olleet mukavia ja päivät menneet nopeasti. Henkilökohtaistamiseen ja aiemman osaamisen huomioon ottamiseen hän on myös tyytyväinen, joka tuo joustavuutta ja painopisteitä juuri tarvittavan osaamisen hankkimiseen.
”Vaikka koulutus on vielä alkuvaiheessa olen jo saanut hyviä vinkkejä ja toimintamalleja mm. viestimiseen ja yhteydenpitoon asiakkaiden kanssa.”

Mika on pitänyt uudesta työnkuvastaan FläktGroup Finland Oy:llä. Erityisesti hän pitää siitä,  että saa olla ihmisten kanssa tekemisissä.
”Viihdyn ja tulen hyvin juttuun erilaisten ihmisten kanssa.”

Noin 1,5 vuoden kuluttua Mikalla pitäisi olla taskussa Liiketoiminnan ammattitutkinto -todistus. Vielä lyhyestä koulutustaipaleesta huolimatta hänellä on positiivisia kokemuksia koulutuksesta sekä opettaja Ilkka Pullisesta, joka on ollut kannustava.
”Koulutusta suosittelen kaikille alasta kiinnostuneille.”

Juuso Arko

Toimin markkinointiassistenttina Turun AKK:n kolmihenkisessä markkinointitiimissä. Aiemmin työskentelin teleoperaattorilla myyntitehtävissä. Vapaa-ajalla tulee liikuttua ja urheiltua paljon. Mukana menossa aktiivinen koira, jonka kanssa ulkoillaan paljon. Jalkapalloa tulee pelattua ja seurattua penkkiurheilun muodossa, kuten muutakin urheilua.