Skip to main content

Peruskoulun jälkeen en tehnyt mitään. Elin villiä unelmaa, nukuin, söin ja rellestin”, kertoo 25-vuotias Anne avoimesti. Sitten iski olo, että on pakko päästä tekemään jotain, ei jaksanut enää vain olla kotona. Kavereillakin oli jo perhe tai he olivat töissä.  Annekin haki töitä, mutta peruskoulun päättötodistuksella oli vaikea päästä mihinkään. TE-toimistosta Anne ohjattiin Valo-valmennukseen, joka rohkaisi ja tuki häntä hakemaan koulutukseen. Valo-valmennuksessa olleessaan Anne suoritti puhtausalan perustutkinnon osia Rasekossa ja haki sen jälkeen Turun AKK:hon puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkintoon.

”Nuorempana siivoaminen ei juuri kiinnostanut. Kun muutin 4,5 vuotta sitten omaan kämppään, tajusin, että vanhemmat eivät tule sinne siivoamaan. Syntyi kipinä pitää kämppä puhtaana”, kertoo Anne. ”Olin enemmän kuin iloinen, että minut valittiin tähän koulutukseen. Se sinetöi päätöksen, että hoidan tämän kunnialla loppuun asti”, toteaa Anne silminnähden tyytyväisenä.

Anne kertoo koulutuksen olleen helppoa ja mukavaa. Aina saa apua, eikä jää yksin. Ryhmässä on hyvä henki ja kaikki auttavat toisiaan. Anne on ollut jo työharjoittelussa koulussa, jossa pääsi tekemään monipuolisesti toimitilahuoltajan työtehtäviä. Työharjoittelu meni tosi hyvin ja Annea on jo kyselty töihin heti valmistumisen jälkeen.

Seuraavaksi Anne on menossa yhdessä opettajamme Satu Leppiniemen kanssa Valo-valmennukseen kertomaan koulutuksesta ja rohkaisemaan muita nuoria opiskelun polulle.

Kuulostaako tutulta? Älä jää laakereille lepäämään, vaan ota rohkeasti yhteyttä opinto-ohjaajiimme. Voitte luottamuksellisesti keskustella tilanteestasi ja miettiä yhdessä sinulle sopivaa jatkosuunnitelmaa. Tapaaminen ei sido sinua hakeutumaan koulutukseen. Katso lisää osoitteesta www.turunakk.fi/opo

Heidi Jaarinen

Olen Turun AKK:n markkinointikoordinaattori. Aiemmassa työssäni TE-toimiston asiantuntijana näin jatkuvasti onnistumisia kun työnhakijat työllistyivät koulutuksen kautta, nopeallakin aikataululla. Siksi minusta on tullut suuri koulutusten puolestapuhuja. On ilo työskennellä ammatillisen koulutuksen parissa ja viestiä tätä ilosanomaa eteenpäin. Vapaa-ajalla intohimona on tanssiminen.