Huoneistoremontoija

Ajankohta

13.09.2021 — 13.05.2022

Haku päättyy

11.08.2021

Vastuuopettaja

Iivonen Tero

Koulutusassistentti

Teräs Marjo

Kuvaus

Koulutus antaa laaja-alaiset perusvalmiudet suoriutua erilaisista kunnostus-, remontointi- ja maalaustöistä liittyen rakennusten remonttitöihin. Koulutuksen suorittanut henkilö pystyy toimimaan osittain itsenäisesti ja osittain työryhmässä muiden ammattityöntekijöiden ohjauksessa. Tavoitteena on ensisijaisesti työllistyä rakennusalalle.

Kohderyhmä

Rakennus- ja pintakäsittelyalalle soveltuvat ja alasta kiinnostuneet henkilöt. Koulutus ei vaadi alan aiempaa työkokemusta tai koulutusta. Edellytyksenä on hyvä suomen kielen taito. Sopii hyvin myös ammatinvaihtajille sekä ammattitaitoaan kartuttaville.

Sisältö

Koulutuksen sisältö vaihtelee opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman (HOKS) mukaan. Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa yksi valinnainen tutkinnon osa Rakennusalan perustutkinnosta tai Pintakäsittelyalan perustutkinnosta.

Koulutus sisältää mm:

  • Sisävalmistusvaiheen työt: väliseinät ja lattiat, levytys ja panelointi, listoitukset sekä väliovi- ja kalusteasennukset
  • Pintakäsittelytyöt: maalaus, tapetointi ja levyseinien nauhoitus
  • Sisävalmistusvaiheeseen liittyvät purkutyövaiheet, haitta-aineet ja kartoitukset
  • Pienet laatoitustyöt esim. keittiön välitilojen laatoitukset
  • Työturva- ja tulityökorttikoulutukset

Käytännönläheinen päiväopetus, ohjattuna projekti- ja verkko-opiskeluna sekä työssäoppimisena alueen yrityksissä.

Toteutus

Omaehtoinen koulutus

Opetus- ja kulttuuriministeriön pääosin rahoittamaa koulutusta. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon on oltava yhteydessä ennen koulutuksen alkua. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Artukaistentie 13, 20240 Turku

Haku

Haku päättyy 11.8.21. Koulutukseen hakijat haastatellaan ennen koulutuksen aloitusta.

Hinta

Maksuton.

Lisätietoja

xx