Pintakäsittelyalan ammattitutkinto

Vastuuopettaja

Hämäläinen Hennariikka

Koulutusassistentti

Teräs Marjo

Hae

Kuvaus

Tutkinnon suorittanut osaa työskennellä itsenäisesti ja joutuisasti, laadukkaasti ja taloudellisesti sekä järjestelmällisesti ja suunnitelmallisesti. Hän osaa valita työhön oikeat työvälineet ja materiaalit sekä tehdä maalaustöitä edeltävät valmistelut ja suojaukset. Hän osaa toimia rakennustyömailla työturvallisuusmääräysten ja työsopimuskäytäntöjen mukaisesti ja työskennellä työtasoilta ja käyttää henkilönostinta.

Kohderyhmä

Maalaus-/pintakäsittelyalan koulutuksen tai työkokemuksen hankkineille henkilöille.

Sisältö

Koulutuksen sisältö voi vaihdella näyttötutkinnon suorittajan suunnitelman mukaan. Koulutus koostuu maalarin työhön liittyvistä tutkintokokonaisuuksista.

Pintakäsittelyalan ammattitutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala, rakennusmaalari, 150 osp

Tutkinnon pakolliset osat:

  • Ensimaalaus 30 osp
  • Huoltomaalaus 60 osp

Valinnaiset osat, joista valitaan 2 osaa:

  • Seinäpintojen päällystys 30 osp, Ruiskumaalaus 30 osp, Kuviointimaalaus 30 osp, Märkätilojen laatoitus 30 osp, Märkätilojen tasoitetyöt 30 osp, Puurakenteiden ulkomaalaus 30 osp, Perinnemaalaus 30 osp, Kalustemaalaus 30 osp ja Nestemäisinä levitettävien vedeneristeiden asennus 30 osp.

Toteutus

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Koulutuksen kesto määräytyy HOKS:n (henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma) mukaisesti. TE-toimisto voi myöntää oppisopimukseen palkkatukea työnantajalle. Kannattaa kysyä tästä mahdollisuudesta TE-toimistosta, kun kyse on työttömästä työnhakijasta.

Hinta

Koulutus on maksutonta.

Hae