Sähköturvallisuuskoulutus

Ajankohta

07.09.2020 — 22.09.2020

Haku päättyy

10.08.2020

Vastuuopettaja

Pennanen Janne
040 714 1895
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Koulutusassistentti

Uutela Kirsi
040 714 1896
etunimi.sukunimi@turunakk.fi

Hae Tulostettava versio

Tavoite

Haluatko perustaa sähköalan yrityksen omilla sähköurakointioikeuksilla?
Koulutuksen suoritettuasi saat valmiudet ST1, ST2 tai ST3 sähköpätevyyskokeen suorittamiseen erillisellä valtakunnallisella kokeella. Hyväksytyn kokeen suoritettuasi voit anoa Setiltä sähköpätevyyttä sekä aloittaa halutessasi oman yritystoiminnan ja työllistää itsesi asennus- ja käyttöönottotehtävissä. Lisäksi koulutuksessa suoritetaan SFS 6002 sähkötyöturvallisuuskorttikoulutus ja koe.

Kohderyhmä

Sinulla tulisi olla sähköalan ammatillinen peruskoulutus ja/tai alan muutaman vuoden työkokemus. Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille työnhakijoille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Sisältö

Sähköturvallisuuskoulutuksella tarkoitetaan valmistavaa koulutusta, jolla osoitetaan sähkötöiden turvallisuuteen liittyvien säännösten, määräysten ja ohjeiden tuntemus.
Koulutuksessa käsitellään alla mainitut sisältökokonaisuudet saadakseen tarpeelliset tiedot sähköturvallisuustutkinnon suorittamiseen:

Sähköturvallisuustutkinto 1 = yli 1000 V sähkölaitteistojen asennustöitä koskeva tutkinto
Sähköturvallisuustutkinto 2 = enintään 1000 V sähkölaitteistojen asennustöitä koskeva tutkinto
Sähköturvallisuustutkinto 3 = enintään 1000 V sähkölaitteiden korjaustöitä koskeva tutkinto

·Lait, asetukset
·Tukes-ohjeet (www.tukes.fi)
·Standardit
·Muut julkaisut
·SFS6002 sähkötyöturvallisuuskorttikoulutus + koe

Koulutus toteutetaan etä- ja verkkokoulutuksena. Koulutukseen sisältyy Sähköturvallisuuskoulutus, Sähkötyöturvallisuus SFS6002 -koulutus ja koe. Valtakunnallinen sähköpätevyyskoe järjestetään 24.9.2020.

Toteutus

Työvoimakoulutus

Opiskelijalle maksuton koulutus (tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve). Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa Koulutusneuvonta puh. 0295 020 702, koulutusneuvonta@te-toimisto.fi Hakuajan päättymisen jälkeen koulutusvalintojen etenemistä voi seurata TE-palvelujen Oma asiointi -verkkopalvelun kautta. Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Paikka

Etä- ja verkkokoulutus

Haku

Koulutukseen haetaan TE-palveluiden sähköisellä hakulomakkeella, te-palvelut.fi -> haussa oleva työvoimakoulutus. Koulutuksen numero on 693135. Haku päättyy 10.8.2020. Täytä hakemus huolellisesti ja kerro, miksi olet hakeutumassa tähän koulutukseen Seuraa valintojen etenemistä www.te-palvelut.fi -sivujen Oma asiointi verkkopalvelun kautta. Hakuajan päättymisen jälkeen voit käydä tarkistamassa mahdollisen valintahaastattelun ajankohdan palvelun kautta. Koulutushakemus on sitova.

Hinta

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta.

Hae