Ajoneuvonosturinkuljettajan koulutus Kokkola, yhteistyössä E. Helaakoski Oy

Hae koulutukseen

E.Helakosken ajoneuvonosturi

Haluatko työskennellä nostopalvelualalla ja raskaan kaluston parissa?

Ajoneuvonosturinkuljettajat työskentelevät nostotöitä suorittavissa yrityksissä erityisesti rakennustyömailla, suurteollisuudessa ja satamissa. Ajoneuvonosturinkuljettaja käyttää ja ohjaa ajoneuvoalustalla olevaa nosturia, jolla voi ajaa myös maanteillä. Työssä tarvitaan nosturin hallintaa, hyvää näköä, tarkkaavaisuutta ja yhteistyökykyä.

Sisältö

Opiskelija suorittaa VNA 403/2008 mukaisen ajoneuvonosturin kuljettajan pätevyyden. Koulutuksessa suoritetaan Maarakennusalan ammattitutkinnon Ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen -tutkinnon osa (40 osp).

Koulutus toteutetaan ajalla 8.1.-7.6.2024.

Koulutus koostuu sekä lähiopetuksesta että työssäoppimisjaksosta. Lähiopetus kestää n. 30 päivää. Koulutus järjestetään Kokkolassa E. Helaakoski Oy:n tiloissa osoitteessa Turkistarhaajantie 4, 67800 Kokkola.

Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Vaatimuksena koulutukseen pääsylle on vähintään C-ajokortti ja hyvä stereonäkö. Kokemus raskaasta kalustosta ja konealan työkokemus katsotaan eduksi.

Opetuskieli on suomi, joten edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito. Koulutukseen valitulla tulee olla vahva motivaatio koulutukseen ja työllistymiseen. Valinnan edellytyksenä on myös ammatissa vaadittava terveys.

Keskimääräinen kuukausipalkka

3 300 €

Lähde: oikotie.fi

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollisuus työllistyä joustavasti oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun