Ajoneuvonosturinkuljettajan koulutus Porvoo, yhteistyössä J. & E. Helaakoski Oy

Hae koulutukseen

E.Helakosken ajoneuvonosturi

Haluatko työskennellä nostopalvelualalla ja raskaan kaluston parissa?

Ajoneuvonosturinkuljettajat työskentelevät nostotöitä suorittavissa yrityksissä erityisesti rakennustyömailla, suurteollisuudessa ja satamissa. Ajoneuvonosturinkuljettaja käyttää ja ohjaa ajoneuvoalustalla olevaa nosturia, jolla voi ajaa myös maanteillä. Työssä tarvitaan nosturin hallintaa, hyvää näköä, tarkkaavaisuutta ja yhteistyökykyä.

Sisältö

Opiskelija suorittaa VNA 403/2008 mukaisen ajoneuvonosturin kuljettajan pätevyyden. Koulutuksessa suoritetaan Maarakennusalan ammattitutkinnon Ajoneuvonosturinkuljettajan perusosaaminen -tutkinnon osa (40 osp).

Koulutusaika: 13.11.2023 – 12.4.2024 (lomaa vko 52/2023).

Koulutus koostuu sekä lähiopetuksesta että työssäoppimisjaksosta. Lähiopetus kestää n. 30 päivää. Koulutus järjestetään Porvoossa E. Helaakoski Oy:n tiloissa osoitteessa Nybyntie 47, 06850 Kulloo.

Koulutuksesta on mahdollisuus joustavasti siirtyä työelämään missä vaiheessa tahansa. Kauttamme onnistuu myös helppo oppisopimus. Kysy lisää, miten sinulle rakennetaan oma opintopolku.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Vaatimuksena koulutukseen pääsylle on vähintään C-ajokortti ja hyvä stereonäkö. Kokemus raskaasta kalustosta ja konealan työkokemus katsotaan eduksi.

Opetuskieli on suomi, joten edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito. Koulutukseen valitulla tulee olla vahva motivaatio koulutukseen ja työllistymiseen. Valinnan edellytyksenä on myös ammatissa vaadittava terveys.

Koulutus järjestetään sekä omaehtoisena koulutuksena että työvoimakoulutuksena. Mikäli olet työtön tai työttömyysuhan alainen, suosittelemme ensisijaisesti hakeutumista työvoimakoulutukseen. Mikä koulutusmuoto sopii minulle?

Keskimääräinen kuukausipalkka

3 300 €

Lähde: oikotie.fi

Oppisopimus

Koulutuksesta on mahdollisuus työllistyä joustavasti oppisopimukseen missä vaiheessa tahansa.

Osaamisen tunnustaminen

Aikaisempi osaaminen otetaan huomioon opintojen suunnittelussa.

Opiskelijatarinoita

 • Huoneistoremontoijien harjoituskoppeja

  12.9.2023 Opiskelijatarinat

  Hyvä tietää mitä seinän takana on

  ”Mittaa kahdesti ja sahaa kerran”, on opettaja Jari Välimäen ohje koulutuksen alkuvaiheessa, joka on jäänyt opiskelijoille hyvin mieleen. Sini 23, Mia, 49 ja Hannu, 27 ovat kaikki alanvaihtajia ja opiskelevat nyt huoneistoremontoijiksi. Huoneistoremontointi vaatii mm. tarkkuutta, mutta entä jos ei ole mitään kokemusta rakennushommista? ”Ei se haittaa, ei tarvitse osata mitään etukäteen. Kaikki opetetaan perusteellisesti”, […]

 • Koneistuksen opiskelija

  4.9.2023 Opiskelijatarinat

  Edukkain tapa opiskella

  Jaakolle oli selvää, että hän hakeutuu juuri työvoimakoulutukseen, koska siitä saa samaa etuutta kuin työttömänä ollessa sekä 9 euron kulukorvauksen koulupäiviltä. Siksi se on edukkain tapa opiskella työttömänä työnhakijana. Jaakko opiskelee kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa ja hän haluaa suuntautua CNC-koneistajaksi. ”Parasta on CNC-koneen ohjelmointi, kun pääsee koodia kirjoittamaan”, hän kertoo. ”Hyvin olen pärjännyt! Kaikki alkoi […]

 • Henkilöiden alavartaloja

  10.8.2023 Ajankohtaista

  Vinkkejä alanvaihtoon

  Alanvaihto on merkittävä päätös ja sen tekemiseen kannattaa valmistautua huolellisesti. Tässä on muutamia huomioon otettavia seikkoja, kun harkitset alanvaihtoa: Alanvaihto on mahdollisuus uusiin haasteisiin ja tyytyväisyyteen, mutta se vaatii ponnisteluja sitoutumista saavuttaaksesi tavoitteesi. Ennen kuin teet päätöksen, tee perusteellinen pohdinta ja huolellinen suunnitelma. Älä jää asian kanssa yksin! Voisiko sopiva koulutus löytyä Turun AKK:sta? Ammattitaitoiset […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun