Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalaopinnot, Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Hae koulutukseen

Lapsia keinumassa ja leikkimässä puistossa

Kuvaus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaamisalaopinnot on suunnattu sosiaali- ja terveysalan perusopinnot suorittaneille tai jo lähihoitajaksi valmistuneille.

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalalta työllistytään erityisesti varhaiskasvatukseen, mutta myös esimerkiksi lastensuojeluun ja erilaisiin perhetyön työpaikkoihin.

Toteutus ja kesto

Opinnot toteutetaan päiväkoulutuksena sisältäen lähiopetusta, verkko-opintoja, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista ammattitaitovaatimusten mukaisissa toimintaympäristöissä.

Koulutus kestää noin vuoden. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaaminen kehittämissuunnitelma, jossa myös opiskeluaika suunnitellaan yksilöllisesti. 

Oppisopimuskoulutuksen sisältö, toteutus ja kesto sovitaan erikseen.

Sisältö

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalassa (75 osp) on kaksi tutkinnon osaa:
– Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osp)
– Lapsen, nuoren ja perheen terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen (35 osp)
joista molemmista opiskelija suorittaa näytön opintojen loppuvaiheessa. Ja tarvittaessa opintoihin sisällytetään valinnainen ammatillinen tutkinnon osa (15 osp).

Hakeminen (koskee vain omaehtoista koulutusta)

Hakemuksen lisäksi tulee osallistua oppimisvalmiuksia mittaaviin testeihin Turun AKK:ssa. Hakemusten ja testitulosten perusteella kutsumme hakijoita haastatteluun.

Testipaikka: Artukaistentie 13, A-talo, luentosali. Saapuminen ja pysäköinti Turun AKK:ssa
Seuraavat testipäivät:
keskiviikko 6.3. klo 14-15.30
keskiviikko 10.4 klo 14-15.30

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • 28.2.2024 Opiskelijatarinat

  Liiketoiminnan opinnoista osaamista monelle alalle

  Liiketoiminnan ammattitutkintoa opiskeleva, Kosovosta kotoisin oleva Marigona Bajrami, on löytänyt opintojen aikana itsestään myös yrittäjän. Räätälöityjä uima- ja porealtaita myyvässä yrityksessä työharjoittelussa ollessaan hän on perustanut siskonsa kanssa vastaavan yrityksen Kosovoon, missä sisko edelleen asuu. Marigona tuli Suomeen 6 vuotta sitten. Kotimaastaan hänellä on plakkarissa pankki- ja finanssialalle suuntautunut, kauppakorkeakoulutututkintoa vastaava koulutus. Koulutuksensa jälkeen hän […]

 • Koulunkäynninohjaaja luokassa lasten kanssa

  16.2.2024 Ajankohtaista

  Alanvaihto vuodessa unelma-ammattiin

  ”Olin asettanut 40 vuoden iän takarajaksi sille, että otan askeleen kohti uutta alaa. Tuntui, että vanhassa työpaikassa olin jo antanut kaikkeni ja myös nähnyt kaiken”, 15 vuotta kaupan alalla työskennellyt Heta aloittaa. Nyt Heta on täyttänyt 40 ja opiskelee koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:ssa. Tämä ei ollut ensimmäin kerta, jolloin Heta oli pohtinut alanvaihtoa. Hän oli aiemmin […]

 • Koulunkäynnin ohjaaja auttamassa opiskelijaa tehtävien kanssa.

  9.2.2024 Opiskelijatarinat

  Alanvaihto pitkän työuran jälkeen

  Entinen farmaseutti ja työnohjaaja Sari, 54, opiskelee nyt koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella. Työnohjaajan kokemuksesta hän kertoo, että suomalaiset ovat usein sellaisia, ettei uskalleta lähteä vaihtamaan työpaikkaa, vaikka työssä olisi huonot olot. ”Usein mennään vaan autopilotilla eteenpäin ja sitten ollaan burn outissa, vaikka voisi saada jotain uutta ja ihanaa tilalle.” Yli 30 vuotta farmaseutin töitä tehnyt Sari alkoi […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun