Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalaopinnot, Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Hae koulutukseen

Lapsia keinumassa ja leikkimässä puistossa

Kuvaus

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaamisalaopinnot on suunnattu sosiaali- ja terveysalan perusopinnot suorittaneille tai jo lähihoitajaksi valmistuneille.

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalalta työllistytään erityisesti varhaiskasvatukseen, mutta myös esimerkiksi lastensuojeluun ja erilaisiin perhetyön työpaikkoihin.

Toteutus ja kesto

Opinnot toteutetaan päiväkoulutuksena sisältäen lähiopetusta, verkko-opintoja, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista ammattitaitovaatimusten mukaisissa toimintaympäristöissä.

Koulutus kestää noin vuoden. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaaminen kehittämissuunnitelma, jossa myös opiskeluaika suunnitellaan yksilöllisesti. 

Oppisopimuskoulutuksen sisältö, toteutus ja kesto sovitaan erikseen.

Sisältö

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalassa (75 osp) on kaksi tutkinnon osaa:
– Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen (40 osp)
– Lapsen, nuoren ja perheen terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen (35 osp)
joista molemmista opiskelija suorittaa näytön opintojen loppuvaiheessa. Ja tarvittaessa opintoihin sisällytetään valinnainen ammatillinen tutkinnon osa (15 osp).

Hakeminen (koskee vain omaehtoista koulutusta)

Hakemuksen lisäksi tulee osallistua oppimisvalmiuksia mittaaviin testeihin Turun AKK:ssa. Hakemusten ja testitulosten perusteella kutsumme hakijoita haastatteluun.

Testipaikka: Artukaistentie 13, A-talo, luentosali. Saapuminen ja pysäköinti Turun AKK:ssa
Seuraava testipäivä:
keskiviikko 10.4 klo 14-15.30

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Opettaja Kimmo Ahlqvist ohjaamassa putkiasentajaopiskelijaa.

  19.6.2024 Opiskelijatarinat

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee kaikenikäisiä ja tällä hetkellä käynnissä olevassa ryhmässä ikähaarukka on 20-48 vuotta, mikä on opiskelijoiden mielestä vain hyvä asia. Ryhmässä on useampi alanvaihtaja, esimerkiksi leipomo- ja kuljetusalalta. Yksi ammattikalastajakin on lähtenyt kouluttautumaan uudelle alalle. Perinteisesti miesten suosiossa ollut ala on alkanut kiinnostaa myös naisia. ”Sukupuolella ei tietenkään ole tässäkään asiassa merkitystä, vaan tärkeintä […]

 • Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

  12.6.2024 Opiskelijatarinat

  Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

  Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen. Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta […]

 • Kylpyhuoneremontoija-koulutuksen opiskelija ja opettaja.

  10.6.2024 Opiskelijatarinat

  Kylpyhuoneremontoijaksi vuodessa

  Fysioterapeuttiyrittäjä Ari, 57, lähti kylpyhuoneremontoija-koulutukseen, koska kaipasi vaihtelua arkeen ja halusi oppia jotain uutta. Hän jatkaa edelleen omassa päivätyössään, mutta koulutuksen tuoma osaaminen mahdollistaa rakennusprojektien tekemisen työn ohessa. Opiskelu toi mahdollisuuden hengähtää ja kaivattua muutosta pitkälle uralle. Rakennusalalta Arilla oli sen verran kokemusta, että oli mukana rakentamassa omaa taloaan 20 vuotta sitten. Tämän koulutuksen myötä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun