Maarakennusalan ammattitutkinnon osa: kuormausnosturin käyttö asennustyössä (Kuormausnosturikortti)

Hae koulutukseen

Koulutus antaa pätevyyden käyttää yli 25 tonnimetrin kuormausnostureita asennustyössä.

Valtioneuvoston asetuksen (VNA 403/2008) 14 §:n 2 momentin mukaisesti kuormausnosturin käyttäjän on suoritettava pätevyys kuormausnosturin käyttöön asennustyössä, kun hän käyttää kuormamomentiltaan yli 25 tonnimetrin kuormausnosturia muuhun kuin pääasiassa ajoneuvon kuormaamiseen.

Sisältö

Kuormausnosturikortin suoritettuasi tunnet kuormausnosturia koskevan lainsäädännön periaatteet, omaat turvallisuusajattelun perusteet kuormausnosturia käytettäessä sekä hallitset kuormausnosturin ja käyttöhydrauliikan perusrakenteet. Lisäksi ymmärrät ajoneuvon vakauteen ja painopisteeseen vaikuttavat seikat ja asennustyössä vaadittavat vaatimukset.

Tutkinto suoritetaan näyttönä työpaikalla. Tutkinnon suorittajalla tulee olla voimassa oleva ensiapukoulutus ja työturvakortti.
Näytön suorittaja suunnittelee näytössä tehtävät monipuoliset nostot etukäteen ja esittelee tehtävät työt näytön vastaanottajalle ennen työn aloittamista.

TÄRKEÄÄ: Ennen hakemuksen täyttämistä ole yhteydessä kouluttaja Ari Rajalaan p. 040 153 1141 tai kouluttaja Jari Ollanketoon, puh. 044 240 2336.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Maarakennusalan ammattitutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia. Katso tarkemmat terveydentilavaatimukset tästä linkistä.

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun