Maarakennusalan ammattitutkinnon osa: kuormausnosturin käyttö asennustyössä (Kuormausnosturikortti)

Hae koulutukseen

Koulutus antaa pätevyyden käyttää yli 25 tonnimetrin kuormausnostureita asennustyössä.

Valtioneuvoston asetuksen (VNA 403/2008) 14 §:n 2 momentin mukaisesti kuormausnosturin käyttäjän on suoritettava pätevyys kuormausnosturin käyttöön asennustyössä, kun hän käyttää kuormamomentiltaan yli 25 tonnimetrin kuormausnosturia muuhun kuin pääasiassa ajoneuvon kuormaamiseen.

Sisältö

Kuormausnosturikortin suoritettuasi tunnet kuormausnosturia koskevan lainsäädännön periaatteet, omaat turvallisuusajattelun perusteet kuormausnosturia käytettäessä sekä hallitset kuormausnosturin ja käyttöhydrauliikan perusrakenteet. Lisäksi ymmärrät ajoneuvon vakauteen ja painopisteeseen vaikuttavat seikat ja asennustyössä vaadittavat vaatimukset.

Tutkinto suoritetaan näyttönä työpaikalla. Tutkinnon suorittajalla tulee olla voimassa oleva ensiapukoulutus ja työturvakortti.
Näytön suorittaja suunnittelee näytössä tehtävät monipuoliset nostot etukäteen ja esittelee tehtävät työt näytön vastaanottajalle ennen työn aloittamista.

TÄRKEÄÄ: Ennen hakemuksen täyttämistä ole yhteydessä kouluttaja Ari Rajalaan p. 040 153 1141 tai kouluttaja Jari Ollanketoon, puh. 044 240 2336.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Maarakennusalan ammattitutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia. Katso tarkemmat terveydentilavaatimukset tästä linkistä.

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun