Maarakennusalan ammattitutkinnon osa: kuormausnosturin käyttö asennustyössä (Kuormausnosturikortti)

Hae koulutukseen

Koulutus antaa pätevyyden käyttää yli 25 tonnimetrin kuormausnostureita asennustyössä.

Valtioneuvoston asetuksen (VNA 403/2008) 14 §:n 2 momentin mukaisesti kuormausnosturin käyttäjän on suoritettava pätevyys kuormausnosturin käyttöön asennustyössä, kun hän käyttää kuormamomentiltaan yli 25 tonnimetrin kuormausnosturia muuhun kuin pääasiassa ajoneuvon kuormaamiseen.

Sisältö

Kuormausnosturikortin suoritettuasi tunnet kuormausnosturia koskevan lainsäädännön periaatteet, omaat turvallisuusajattelun perusteet kuormausnosturia käytettäessä sekä hallitset kuormausnosturin ja käyttöhydrauliikan perusrakenteet. Lisäksi ymmärrät ajoneuvon vakauteen ja painopisteeseen vaikuttavat seikat ja asennustyössä vaadittavat vaatimukset.

Tutkinto suoritetaan näyttönä työpaikalla. Tutkinnon suorittajalla tulee olla voimassa oleva ensiapukoulutus ja työturvakortti.
Näytön suorittaja suunnittelee näytössä tehtävät monipuoliset nostot etukäteen ja esittelee tehtävät työt näytön vastaanottajalle ennen työn aloittamista.

TÄRKEÄÄ: Ennen hakemuksen täyttämistä ole yhteydessä kouluttaja Ari Rajalaan p. 040 153 1141 tai kouluttaja Jari Ollanketoon, puh. 044 240 2336.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä linkistä.

Opiskelijaksi soveltuminen

Maarakennusalan ammattitutkintoon liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia. Katso tarkemmat terveydentilavaatimukset tästä linkistä.

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Maalariopiskelijat ryhmäkuvassa opettajiensa kanssa.

  15.5.2024 Opiskelijatarinat

  Uusi ura maalarina

  Maalarin työ on monipuolista, fyysistä ja luovaa sekä näet välittömästi oman kädenjäljen, kertoo pintakäsittelyalalta valmistuneet opiskelijat. Heillä on takanaan 1,5 vuoden opinnot, jotka ovat kuluneet opiskelijoiden mukaan todella nopeasti. Ilmassa on silminnähden haikeutta siitä, että koululle ei voikaan enää tulla. Valmistuneita on tällä kertaa jopa 21, josta opettaja Hennariikka Hämäläinen on erityisen ylpeä. Rohkeasti uudelle […]

 • Pätevöidy sähköön -koulutuksen opiskelijat rivissä opettaja Janne Pennasen kanssa.

  7.5.2024 Ajankohtaista

  Pätevöidy sähköön

  Pätevöidy sähköön -koulutus saatiin taas päätökseen ja joukko eri taustaisia opiskelijoita sai monipuolisen päivityksen sähköalan osaamiseensa. Koulutuksen punainen lanka on pätevöittää ja antaa lisävalmiuksia sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta omaaville henkilöille. Seitsemän kuukauden mittaisessa koulutuksessa suurin osa opinnoista tapahtuu verkossa ja käytännön asennuspäiviä koululla on noin 15. Tämä mahdollistaa osallistumisen työn ohella. Koulutukseen sisältyy myös […]

 • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

  15.4.2024 Opiskelijatarinat

  Naiset vaihtoivat metallialalle

  Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun