Märkätilojen sertifikaattikoulutus

Ilmoittaudu koulutukseen

Kuva märkätilasta

Kuvaus

Suomen laatusertifioinnin märkätilojen sertifikaattikoulutus on asiasisällöltään suunniteltu työelämän vaatimuksiin. Sertifikaatin suorittamiseen vaaditaan tietopuolista osaamista ja vesieristenäytön suorittamista hyväksytysti työmaalla.

Koulutuksen hyväksyttävästi suorittaneet voivat hakea henkilösertifiointia Suomen laatusertifioinnilta. Suomen Laatusertifioinnin sertifikaatti on edullinen vaihtoehto, koska sillä ole erillistä vuosimaksua. Ylläpitoon vaaditaan työkohdepöytäkirjojen täyttämistä ja niiden lähettämistä pyydettäessä. 

Sertifikaatti on voimassa kolme (3) vuotta, jonka jälkeen täydennyskoulutus on mahdollista käydä edullisempaan hintaan. Täydennyskoulutuksen hinta on puolet koulutuksen hinnasta.

Kohderyhmä

Märkätila-asentajina työskentelevät henkilöt.

Sisältö

 • Märkätilarakenteiden rakennusfysiikan perusteita
 • Märkätiloja koskevat lait, määräykset ja ohjeet
 • Märkätilojen alusrakenteet ja niiden laadun mittausmenetelmät
 • Vedeneristyksen laadun tarkastusmenetelmät
 • Märkätilojen rakennuspiirustukset ja työselitykset
 • Siveltävät vedeneristeet
 • Märkätilojen rakentamiseen liittyvät työturvallisuusvaatimukset
 • Märkätilojen vedeneristäjien henkilöstösertifiointimenettely

Huomioitavaa

 • Sertifikaatin saaminen edellyttää 24 kk kokemusta rakennusalalta.
 • Sertifikaatti voidaan suorittaa vain suomen kielellä.
 • Kirjallisessa kokeessa ei saa käyttää tulkkia, kääntäjiä tai muita materiaaleja apuna.
 • Kirjallisen kokeen hyväksytty raja on 65 pistettä.

Koulutuksen hinta 490,00 € sisältää teoriapäivän, teoriakokeen talonrakennusalan ammattitutkinnon osaan: Märkätilojen vedeneristykset (40 osp), näyttökokeen (siveltävät materiaalit) suorittajan työpaikalla sekä lounaan.

Suomen Laatusertifiointi ry:n tarkoituksen on parantaa rakentamisen laatua ja luoda yrityksille ja yksityisille henkilöille suomalainen, luotettava ja varma sertifikaattivaihtoehto. Suosi suomalaista!

Peruutusehdot

Peruutukset 14 pv ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Valitse itsellesi sopivin koulutusajankohta

 • Märkätilojen vedeneristyskoulutus, Suomen Laatusertifiointi

  6.3 - 6.3.2024

  08:00 - 16:00

  Hinta: 490.00 €

  Hae viimeistään: 23.02.2024

  Kahden viikon kuluttua koulutuksesta kahden (2) tunnin teoriakoe 20.3. + näyttökoe, joka suoritetaan koulutettavan työpaikalla.

  Ilmoittaudu

 • Märkätilojen vedeneristyskoulutus, Suomen Laatusertifiointi

  14.5 - 14.5.2024

  08:00 - 16:00

  Hinta: 490.00 €

  Hae viimeistään: 05.05.2024

  Kahden viikon kuluttua koulutuksesta kahden (2) tunnin teoriakoe 28.5. + näyttökoe, joka suoritetaan koulutettavan työpaikalla.

  Ilmoittaudu

Opiskelijatarinoita

 • Lähihoitajaopiskelija

  1.11.2023 Ajankohtaista

  Alanvaihto yli 50-vuotiaana

  ”Olenko liian vanha?”, oli Ninan ajatus, kun hän pohti opiskelemaan lähtemistä yli 50-vuotiaana. Uuden edessä Nina oli ollut myös reilu 10 vuotta sitten siirtyessään palkkatyöstä yrittäjäksi. Silloinkin Turun AKK oli kuvioissa mukana: tuolloin Nina halusi kehittää palkkahallinnon osaamista ja opiskeli Taloushallinnon ammattitutkinnon. ”Turun AKK oli tärkeä silloin ja on nytkin – ympyrä tavallaan sulkeutui”. Tällä […]

 • Perhepäivähoitaja ja lapsia leikkimässä puukuutioilla

  6.10.2023 Opiskelijatarinat

  Perhepäivähoitajan koulutus työn ohessa

  Pitkän uran matkailualalla tehnyt Sari  57, sairastui harvinaiseen sairauteen ja joutui tekemään alanvaihdoksen. Matkailualan epäsäännöliset työajat eivät enää sopineet uuteen elämäntilanteeseen. Nyt Sari työskentelee monikulttuurisessa päiväkodissa. Hän opiskeli työn ohessa oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, jossa hän suuntautui perhepäivähoitajaksi. ”Alä pelkää tarttua uusiin haasteisiin ja vaikka et olisi opiskellut pitkään aikaan, niin koulusta saat aina tukea ja […]

 • Puhtausalan opiskelija ja opettaja

  2.10.2023 Ajankohtaista

  Puhtausala vei sydämen

  Ukrainalainen Yevheniia ei ymmärrä, miksi ihmiset eivät hakeudu puhtausalalle töihin. Kotimaassaan journalistina työskennellyt Yevheniia on ihastunut alaan ja näkee itsensä siellä myös tulevaisuudessa. Turun AKK:ssa aloitettiin tammikuussa 2023 englanninkielinen puhtausalan koulutus (Further Vocational Qualification in Cleaning and Property Services), josta Yevheniia on ensimmäinen valmistunut opiskelija. Hän tuli Suomeen maaliskuussa 2022 ja työllistyi puhtausalalle laivasiivoukseen kahdessa […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun