Märkätilojen sertifikaattikoulutus

Ilmoittaudu koulutukseen

Kuva märkätilasta

Kuvaus

Suomen laatusertifioinnin märkätilojen sertifikaattikoulutus on asiasisällöltään suunniteltu työelämän vaatimuksiin. Sertifikaatin suorittamiseen vaaditaan tietopuolista osaamista ja vesieristenäytön suorittamista hyväksytysti työmaalla.

Koulutuksen hyväksyttävästi suorittaneet voivat hakea henkilösertifiointia Suomen laatusertifioinnilta. Suomen Laatusertifioinnin sertifikaatti on edullinen vaihtoehto, koska sillä ole erillistä vuosimaksua. Ylläpitoon vaaditaan työkohdepöytäkirjojen täyttämistä ja niiden lähettämistä pyydettäessä. 

Sertifikaatti on voimassa kolme (3) vuotta, jonka jälkeen täydennyskoulutus on mahdollista käydä edullisempaan hintaan. Täydennyskoulutuksen hinta on puolet koulutuksen hinnasta.

Kohderyhmä

Märkätila-asentajina työskentelevät henkilöt.

Sisältö

 • Märkätilarakenteiden rakennusfysiikan perusteita
 • Märkätiloja koskevat lait, määräykset ja ohjeet
 • Märkätilojen alusrakenteet ja niiden laadun mittausmenetelmät
 • Vedeneristyksen laadun tarkastusmenetelmät
 • Märkätilojen rakennuspiirustukset ja työselitykset
 • Siveltävät vedeneristeet
 • Märkätilojen rakentamiseen liittyvät työturvallisuusvaatimukset
 • Märkätilojen vedeneristäjien henkilöstösertifiointimenettely

Huomioitavaa

 • Sertifikaatin saaminen edellyttää 24 kk kokemusta rakennusalalta.
 • Sertifikaatti voidaan suorittaa vain suomen kielellä.
 • Kirjallisessa kokeessa ei saa käyttää tulkkia, kääntäjiä tai muita materiaaleja apuna.
 • Kirjallisen kokeen hyväksytty raja on 65 pistettä.

Koulutuksen hinta sisältää teoriapäivän, teoriakokeen talonrakennusalan ammattitutkinnon osaan: Märkätilojen vedeneristykset (40 osp), näyttökokeen (siveltävät materiaalit) suorittajan työpaikalla sekä lounaan.

Suomen Laatusertifiointi ry:n tarkoituksen on parantaa rakentamisen laatua ja luoda yrityksille ja yksityisille henkilöille suomalainen, luotettava ja varma sertifikaattivaihtoehto. Suosi suomalaista!

Peruutusehdot

Peruutukset 14 pv ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Valitse itsellesi sopivin koulutusajankohta

 • Märkätilojen vedeneristyskoulutus, Suomen Laatusertifiointi

  26.9 - 26.9.2023

  Hinta: 490.00 €

  Hae viimeistään: 11.09.2023

  Kahden viikon kuluttua koulutuksesta kahden (2) tunnin teoriakoe + näyttökoe, joka suoritetaan koulutettavan työpaikalla.

  Ilmoittaudu

 • Märkätilojen vedeneristyskoulutus, Suomen Laatusertifiointi

  28.11 - 28.11.2023

  Hinta: 490.00 €

  Hae viimeistään: 13.11.2023

  Kahden viikon kuluttua koulutuksesta kahden (2) tunnin teoriakoe + näyttökoe, joka suoritetaan koulutettavan työpaikalla.

  Ilmoittaudu

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun