P1-Puhtaudenhallintasertifikaatti

Ilmoittaudu koulutukseen

Kuvaus

Laatusertifikaatilla annat asiakkaallesi lupauksen laadukkaasta ja määräysten mukaisesti tehdystä työstä. Sertifikaattikoulutuksella voit varmistaa oman ja työntekijöidesi osaamisen ja parantaa työn tekemisen laatua.

Henkilösertifioitu P1-puhtaudenhallinnan osaaja tuntee työskentelyyn, työvälineisiin ja -koneisiin, telineisiin ja henkilönostimiin sekä putoamissuojalaitteisiin liittyvät määräykset ja ohjeet.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu rakennussiivousta tekeville henkilöille, joka tuntee lisäksi rakennusprosessi aikaiset puhtaudenhallinnan periaatteet.

Pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset

 • Vähintään Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perus- tai ammattitutkinto tai vastaava.
 • Vähintään 18 kuukauden työkokemus puhdistuspalvelualalta.
 • Voimassa oleva työturvallisuuskortti.

Henkilösertifikaatin myöntämisen edellytyksenä on hyväksytysti suoritetut lähiopetuspäivät, kirjallinen tentti ja työnäyttö. Läsnäolo lähiopetuspäivillä on pakollinen.

Sisältö

 • Rakennuspöly ja sen vaikutus ihmiseen
 • Sisäilmastoluokituksen sisältö
 • P1-luokitus työmaalla
 • P1-käytäntö työmaalla
 • Puhtaudenhallinta/P1-puhtausluokan loppusiivous

Henkilösertifiointi

Henkilösertifiointi myönnetään hakemuksesta henkilölle, joka täyttää näissä määritteissä esitetyt osaamisvaatimukset ja on suorittanut hyväksytysti kirjallisen kokeen ja työnäytön.
Henkilösertifikaattia haetaan lomakkeella Suomen Laatusertifiointi ry:sta, jonka allekirjoituksella hakija sitoutuu noudattamaan työssään hyvää rakentamistapaa sekä näissä sertifiointimääritteissä mainittuja periaatteita, ja suostuu siihen, että hänen yhteystietonsa tallennetaan sertifioiduista henkilöistä muodostettuun henkilörekisteriin.

Voimassaolo

Henkilösertifikaatin voimassaolo osoitetaan Suomen Laatusertifiointi ry:n myöntämällä henkilösertifikaattikortilla. Kortissa esitetään sertifiointiala, sertifikaatin voimassaolo, henkilön kasvokuva sekä etu- ja sukunimi.

Koulutuksen hinta sisältää kahvin ja lounaan.

Peruutusehdot

Peruutukset 14 pv ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Tällä hetkellä ei tiedossa olevia toteutuspäiviä.

Opiskelijatarinoita

 • Ohjausalan opiskelijoita

  26.5.2023 Ajankohtaista

  Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

  Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

 • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

  6.4.2023 Ajankohtaista

  Työnantaja arvostaa koulutusta

  Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

 • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

  Koulutuksella unelmatyöhön

  Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun