P1-Puhtaudenhallintasertifikaatti

P1-puhtaudenhallintasertifikaatti on dokumentti puhtauspalvelualan osaamisesta.

Kuvaus

Pölytön työmaa on sekä rakennustyöntekijän että myöhemmin rakennuksen käyttäjän etu! Pölyttömyydellä on myös merkittävä vaikutus sisäilmaan. Puhtaan rakentamisen periaatteissa esitetään, miten ilmanvaihtokanavat ja kanavaosat voidaan asentaa ja suojata pölyävien työvaiheiden välissä sekä miten pölyävät ja likaavat työvaiheet voidaan tehdä loppuun ennen ilmanvaihtolaitteiden toimintakokeita ja säätötyötä.

Suorita virallinen Suomen Laatusertifiointi ry:n P1-Puhtaudenhallintasertifikaatti Turun AKK:ssa. Laatusertifikaatti on asiakkaallesi lupaus laadukkaasta ja määräysten mukaisesti tehdystä työstä. Sertifikaattikoulutuksella varmistat oman ja työntekijöidesi osaamisen ja parannat työn tekemisen laatua.

Henkilösertifioitu P1-puhtaudenhallinnan osaaja tuntee työskentelyyn, työvälineisiin ja -koneisiin, telineisiin ja henkilönostimiin sekä putoamissuojalaitteisiin liittyvät määräykset ja ohjeet.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu rakennussiivousta tekeville henkilöille, jotka tuntevat lisäksi rakennusprosessin aikaiset puhtaudenhallinnan periaatteet.

Pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset

 • Vähintään Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perus- tai ammattitutkinto tai vastaavat tiedot.
 • Vähintään 18 kuukauden työkokemus puhdistuspalvelualalta.
 • Voimassa oleva työturvallisuuskortti.

Henkilösertifikaatin myöntämisen edellytyksenä on hyväksytysti suoritetut lähiopetuspäivät, kirjallinen tentti ja työnäyttö. Läsnäolo lähiopetuspäivillä on pakollinen.

Sisältö

 • Rakennuspöly ja sen vaikutus ihmiseen
 • Sisäilmastoluokituksen sisältö
 • P1-luokitus työmaalla
 • P1-käytäntö työmaalla
 • Puhtaudenhallinta/P1-puhtausluokan loppusiivous

Koulutuksen hinta 985,80 € (sis. alv 24%) sisältää kahvin ja lounaan.

Henkilösertifiointi

Henkilösertifiointi myönnetään hakemuksesta henkilölle, joka täyttää näissä määritteissä esitetyt osaamisvaatimukset ja on suorittanut hyväksytysti kirjallisen kokeen ja työnäytön.
Henkilösertifikaattia haetaan lomakkeella Suomen Laatusertifiointi ry:sta, jonka allekirjoituksella hakija sitoutuu noudattamaan työssään hyvää rakentamistapaa sekä näissä sertifiointimääritteissä mainittuja periaatteita, ja suostuu siihen, että hänen yhteystietonsa tallennetaan sertifioiduista henkilöistä muodostettuun henkilörekisteriin.

Voimassaolo

Henkilösertifikaatin voimassaolo osoitetaan Suomen Laatusertifiointi ry:n myöntämällä henkilösertifikaattikortilla. Kortissa esitetään sertifiointiala, sertifikaatin voimassaolo, henkilön kasvokuva sekä etu- ja sukunimi.

Suomen Laatusertifiointi ry on suomalainen, luotettava ja varma sertifikaattivaihtoehto. Yhdistyksen tarkoituksena on parantaa yksityisten ja yritysten rakentamisen laatua.

Peruutusehdot

Peruutukset 14 pv ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Tällä hetkellä ei tiedossa tulevia toteutuspäiviä. Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, ota yhteyttä laatu- ja asiakkuuspäällikkö Risto Ruoholaan p. 040 080 6116, risto.ruohola@turunakk.fi

Opiskelijatarinoita

 • Opettaja Kimmo Ahlqvist ohjaamassa putkiasentajaopiskelijaa.

  19.6.2024 Opiskelijatarinat

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee

  Putkiasentajan ammatti houkuttelee kaikenikäisiä ja tällä hetkellä käynnissä olevassa ryhmässä ikähaarukka on 20-48 vuotta, mikä on opiskelijoiden mielestä vain hyvä asia. Ryhmässä on useampi alanvaihtaja, esimerkiksi leipomo- ja kuljetusalalta. Yksi ammattikalastajakin on lähtenyt kouluttautumaan uudelle alalle. Perinteisesti miesten suosiossa ollut ala on alkanut kiinnostaa myös naisia. ”Sukupuolella ei tietenkään ole tässäkään asiassa merkitystä, vaan tärkeintä […]

 • Rakennusalan perustutkinto-opiskelijat harjoittelemassa perustutustöitä.

  12.6.2024 Opiskelijatarinat

  Rakennusalan koulutus kannattaa juuri nyt

  Betoniauto on juuri lähtenyt työmaalta, jossa rakennusalan perustutkinto-opiskelijat ovat tekemässä perustustyöharjoitusta, joka tulee myöhemmin runkovaiheen töihin harjoitusalustaksi. Ensin on valettu antura, jonka päälle on rakennettu sokkeli raudoituksineen. ”Tämä vastaa työmaaolosuhteita ja on tehty, kuten talon perusta olisi tehty”, kertoo rakennusalan opettaja Markku Hämäläinen. Moldovasta 12 vuotta sitten Suomeen tullut Victor on tehnyt rakennustöitä aiemminkin, mutta […]

 • Kylpyhuoneremontoija-koulutuksen opiskelija ja opettaja.

  10.6.2024 Opiskelijatarinat

  Kylpyhuoneremontoijaksi vuodessa

  Fysioterapeuttiyrittäjä Ari, 57, lähti kylpyhuoneremontoija-koulutukseen, koska kaipasi vaihtelua arkeen ja halusi oppia jotain uutta. Hän jatkaa edelleen omassa päivätyössään, mutta koulutuksen tuoma osaaminen mahdollistaa rakennusprojektien tekemisen työn ohessa. Opiskelu toi mahdollisuuden hengähtää ja kaivattua muutosta pitkälle uralle. Rakennusalalta Arilla oli sen verran kokemusta, että oli mukana rakentamassa omaa taloaan 20 vuotta sitten. Tämän koulutuksen myötä […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun