P1-Puhtaudenhallintasertifikaatti

P1-puhtaudenhallintasertifikaatti on dokumentti puhtauspalvelualan osaamisesta.

Kuvaus

Pölytön työmaa on sekä rakennustyöntekijän että myöhemmin rakennuksen käyttäjän etu! Pölyttömyydellä on myös merkittävä vaikutus sisäilmaan. Puhtaan rakentamisen periaatteissa esitetään, miten ilmanvaihtokanavat ja kanavaosat voidaan asentaa ja suojata pölyävien työvaiheiden välissä sekä miten pölyävät ja likaavat työvaiheet voidaan tehdä loppuun ennen ilmanvaihtolaitteiden toimintakokeita ja säätötyötä.

Suorita virallinen Suomen Laatusertifiointi ry:n P1-Puhtaudenhallintasertifikaatti Turun AKK:ssa. Laatusertifikaatti on asiakkaallesi lupaus laadukkaasta ja määräysten mukaisesti tehdystä työstä. Sertifikaattikoulutuksella varmistat oman ja työntekijöidesi osaamisen ja parannat työn tekemisen laatua.

Henkilösertifioitu P1-puhtaudenhallinnan osaaja tuntee työskentelyyn, työvälineisiin ja -koneisiin, telineisiin ja henkilönostimiin sekä putoamissuojalaitteisiin liittyvät määräykset ja ohjeet.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu rakennussiivousta tekeville henkilöille, jotka tuntevat lisäksi rakennusprosessin aikaiset puhtaudenhallinnan periaatteet.

Pohjakoulutus- ja työkokemusvaatimukset

 • Vähintään Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perus- tai ammattitutkinto tai vastaavat tiedot.
 • Vähintään 18 kuukauden työkokemus puhdistuspalvelualalta.
 • Voimassa oleva työturvallisuuskortti.

Henkilösertifikaatin myöntämisen edellytyksenä on hyväksytysti suoritetut lähiopetuspäivät, kirjallinen tentti ja työnäyttö. Läsnäolo lähiopetuspäivillä on pakollinen.

Sisältö

 • Rakennuspöly ja sen vaikutus ihmiseen
 • Sisäilmastoluokituksen sisältö
 • P1-luokitus työmaalla
 • P1-käytäntö työmaalla
 • Puhtaudenhallinta/P1-puhtausluokan loppusiivous

Koulutuksen hinta 985,80 € (sis. alv 24%) sisältää kahvin ja lounaan.

Henkilösertifiointi

Henkilösertifiointi myönnetään hakemuksesta henkilölle, joka täyttää näissä määritteissä esitetyt osaamisvaatimukset ja on suorittanut hyväksytysti kirjallisen kokeen ja työnäytön.
Henkilösertifikaattia haetaan lomakkeella Suomen Laatusertifiointi ry:sta, jonka allekirjoituksella hakija sitoutuu noudattamaan työssään hyvää rakentamistapaa sekä näissä sertifiointimääritteissä mainittuja periaatteita, ja suostuu siihen, että hänen yhteystietonsa tallennetaan sertifioiduista henkilöistä muodostettuun henkilörekisteriin.

Voimassaolo

Henkilösertifikaatin voimassaolo osoitetaan Suomen Laatusertifiointi ry:n myöntämällä henkilösertifikaattikortilla. Kortissa esitetään sertifiointiala, sertifikaatin voimassaolo, henkilön kasvokuva sekä etu- ja sukunimi.

Suomen Laatusertifiointi ry on suomalainen, luotettava ja varma sertifikaattivaihtoehto. Yhdistyksen tarkoituksena on parantaa yksityisten ja yritysten rakentamisen laatua.

Peruutusehdot

Peruutukset 14 pv ennen koulutuksen alkua. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme 50% koulutuksen hinnasta. Mikäli osallistumista ei peruuteta lainkaan, veloitamme koko hinnan.

Tällä hetkellä ei tiedossa tulevia toteutuspäiviä. Jos olet kiinnostunut koulutuksesta, ota yhteyttä laatu- ja asiakkuuspäällikkö Risto Ruoholaan p. 040 080 6116, risto.ruohola@turunakk.fi

Opiskelijatarinoita

 • 28.2.2024 Opiskelijatarinat

  Liiketoiminnan opinnoista osaamista monelle alalle

  Liiketoiminnan ammattitutkintoa opiskeleva, Kosovosta kotoisin oleva Marigona Bajrami, on löytänyt opintojen aikana itsestään myös yrittäjän. Räätälöityjä uima- ja porealtaita myyvässä yrityksessä työharjoittelussa ollessaan hän on perustanut siskonsa kanssa vastaavan yrityksen Kosovoon, missä sisko edelleen asuu. Marigona tuli Suomeen 6 vuotta sitten. Kotimaastaan hänellä on plakkarissa pankki- ja finanssialalle suuntautunut, kauppakorkeakoulutututkintoa vastaava koulutus. Koulutuksensa jälkeen hän […]

 • Koulunkäynninohjaaja luokassa lasten kanssa

  16.2.2024 Ajankohtaista

  Alanvaihto vuodessa unelma-ammattiin

  ”Olin asettanut 40 vuoden iän takarajaksi sille, että otan askeleen kohti uutta alaa. Tuntui, että vanhassa työpaikassa olin jo antanut kaikkeni ja myös nähnyt kaiken”, 15 vuotta kaupan alalla työskennellyt Heta aloittaa. Nyt Heta on täyttänyt 40 ja opiskelee koulunkäynninohjaajaksi Turun AKK:ssa. Tämä ei ollut ensimmäin kerta, jolloin Heta oli pohtinut alanvaihtoa. Hän oli aiemmin […]

 • Koulunkäynnin ohjaaja auttamassa opiskelijaa tehtävien kanssa.

  9.2.2024 Opiskelijatarinat

  Alanvaihto pitkän työuran jälkeen

  Entinen farmaseutti ja työnohjaaja Sari, 54, opiskelee nyt koulunkäynninohjaajaksi oppisopimuksella. Työnohjaajan kokemuksesta hän kertoo, että suomalaiset ovat usein sellaisia, ettei uskalleta lähteä vaihtamaan työpaikkaa, vaikka työssä olisi huonot olot. ”Usein mennään vaan autopilotilla eteenpäin ja sitten ollaan burn outissa, vaikka voisi saada jotain uutta ja ihanaa tilalle.” Yli 30 vuotta farmaseutin töitä tehnyt Sari alkoi […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun