Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto, puhdistuspalvelu

Hae koulutukseen

Puhtausalan työkone

Kuvaus

Hanki työelämän edellyttämä puhtausalan osaaminen ammattitutkinnolla! Ammattitutkinto on työelämässä arvostettu ja se on osoitus pätevästä alan ammattilaisesta. Ammattitutkinto antaa myös jatko-opintokelpoisuuden. Osaamisaloina laitoshuoltaja ja toimitilahuoltaja.

Ammattitutkinnon suorittaneena osaat toimia asiakaskohteen puhtauspalvelutehtävissä, muissa palvelutehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Asiakaskohteita ovat esimerkiksi elintarviketeollisuuslaitokset, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, oppilaitokset ja päiväkodit, puhdastilat, rakennussiivous, teollisuuslaitokset tai uima-allas- ja kylpylätilat.

Toimitilahuoltaja toteuttaa asiakaskohteen ylläpitosiivouksen ja jaksoittaisen siivouksen. Lisäksi hän osaa suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa.

Laitoshuoltaja osaa toteuttaa ylläpitosiivousta, eristyssiivousta ja toteuttaa huoltohuonetehtäviä sekä käsitellä ja lajitella jätteitä. Lisäksi laitoshuoltaja osaa toteuttaa ruokahuoltotehtäviä ja vuodehuoltotehtäviä.

Sisältö

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp)

Pakolliset tutkinnon osat (60 osp)

Laitoshuoltajan pakolliset ammatilliset tutkinnon osat:

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
  • Laitoshygieniapalvelut (vuodeosaston ylläpitosiivous, eristyssiivous ja huoltohuonetehtävät) (45 osp)

Toimitilahuoltajan (AT) pakolliset ammatilliset tutkinnon osat:

  • Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
  • Ylläpitosiivous (45 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat (90 osp), valitaan kolme valinnaista tutkinnon osaa:

  • Perussiivouspalvelut (30 osp)
  • Laitoshuoltopalvelut (vuodeosaston ruokahuolto- ja vuodehuoltotehtävät) (30 osp)
  • Avustaminen ja huolenpito (30 osp)
  • Tekstiilien huoltaminen (30 osp)
  • Huonekasvien huoltaminen (15 osp)
  • Työhön opastaminen (30 osp)
  • Ympäristönhuoltopalvelut (30 osp)

Tutustu tutkinnon perusteisiin.

Opiskelijaksi soveltuminen

Puhtausalan työ on fyysisesti liikunnallista, joten alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä ja fyysistä kuntoa.

Omaehtoisen koulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Työvoimakoulutukseen voivat hakea työttömät tai työttämyysuhan alaiset, joilla TE-toimiston toteama koulutustarve.

Opiskelijatarinoita

  • Ohjausalan opiskelijoita

    26.5.2023 Ajankohtaista

    Ohjauspalvelujen asiantuntijat valmistuivat

    Meiltä valmistui uusi, iloinen oppisopimusryhmä ohjausalan ammattilaisia, jotka tekevät työssään asiakasohjausta mm. työllisyyden ja koulutuksen parissa. He suorittivat työn ohessa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ”osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus” -tutkinnonosan, joka syventää asiakaslähtöistä ohjausosaamista. Koulutus antaa osaamista toimia eri ohjaustilanteissa. Koulutus toteutetaan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaan työtehtävät huomioiden. Ryhmä on tyytyväinen koulutukseen ja suosittelee sitä kaikille […]

  • Ajoneuvoalan opiskelija Tomi

    6.4.2023 Ajankohtaista

    Työnantaja arvostaa koulutusta

    Tomi työskenteli Valmet Automotivella 6 vuotta ja joutui lomautetuksi. Taustalla hänellä oli myös 12 vuotta linja-auton ratin takana, mutta Tomi ei nähnyt enää paluuta vanhaan ammattiin. Koulutus oli tässä kohtaa ensisijainen vaihtoehto. ”En olisi päässyt autokorjaamoon töihin ilman papereita” Tomi, ajoneuvoalan opiskelija Koko ikänsä omia autoja korjaillut Tomi hakeutui opiskelemaan ajoneuvoalaa Turun AKK:hon. ”En olisi […]

  • 31.3.2023 Opiskelijatarinat

    Koulutuksella unelmatyöhön

    Lotta valmistui teknisen suunnittelun assistentiksi maaliskuussa 2023 ja työllistyi Kaarinan kaupungin kaavoituspuolelle. ”Tämä koulutus oli juuri sitä mitä tarvitsin”, toteaa Lotta tyytyväisenä ja syystä, sillä koulutuksen tuoma osaaminen avasi hänelle oven kauan haaveiltuun paikkaan maankäytön pariin. Useamman vuoden ympäristökasvatuksen parissa työskennellyt Lotta oli suuntautunut jo AMK-opinnoissaan maankäyttöön sekä vesi- ja katuinfraan. Työ maankäytön parissa oli […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun