Kuvaus
Hanki työelämän edellyttämä puhtausalan osaaminen ammattitutkinnolla! Ammattitutkinto on työelämässä arvostettu ja se on osoitus pätevästä alan ammattilaisesta. Ammattitutkinto antaa myös jatko-opintokelpoisuuden. Osaamisaloina laitoshuoltaja ja toimitilahuoltaja.
Ammattitutkinnon suorittaneena osaat toimia asiakaskohteen puhtauspalvelutehtävissä, muissa palvelutehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Asiakaskohteita ovat esimerkiksi elintarviketeollisuuslaitokset, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, oppilaitokset ja päiväkodit, puhdastilat, rakennussiivous, teollisuuslaitokset tai uima-allas- ja kylpylätilat.
Toimitilahuoltaja toteuttaa asiakaskohteen ylläpitosiivouksen ja jaksoittaisen siivouksen. Lisäksi hän osaa suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa.
Laitoshuoltaja osaa toteuttaa ylläpitosiivousta, eristyssiivousta ja toteuttaa huoltohuonetehtäviä sekä käsitellä ja lajitella jätteitä. Lisäksi laitoshuoltaja osaa toteuttaa ruokahuoltotehtäviä ja vuodehuoltotehtäviä.
Sisältö
Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä (osp)
Pakolliset tutkinnon osat (60 osp)
Laitoshuoltajan pakolliset ammatilliset tutkinnon osat:
- Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
- Laitoshygieniapalvelut (vuodeosaston ylläpitosiivous, eristyssiivous ja huoltohuonetehtävät) (45 osp)
Toimitilahuoltajan (AT) pakolliset ammatilliset tutkinnon osat:
- Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
- Ylläpitosiivous (45 osp)
Valinnaiset tutkinnon osat (90 osp), valitaan kolme valinnaista tutkinnon osaa:
- Perussiivouspalvelut (30 osp)
- Laitoshuoltopalvelut (vuodeosaston ruokahuolto- ja vuodehuoltotehtävät) (30 osp)
- Avustaminen ja huolenpito (30 osp)
- Tekstiilien huoltaminen (30 osp)
- Huonekasvien huoltaminen (15 osp)
- Työhön opastaminen (30 osp)
- Ympäristönhuoltopalvelut (30 osp)
Tutustu tutkinnon perusteisiin.
Opiskelijaksi soveltuminen
Puhtausalan työ on fyysisesti liikunnallista, joten alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä ja fyysistä kuntoa.
Omaehtoisen koulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka. Työvoimakoulutukseen voivat hakea työttömät tai työttämyysuhan alaiset, joilla TE-toimiston toteama koulutustarve.
Hae koulutukseen
Koulutus alkaa: Aloitus yksilöllisesti sovittuna ajankohtana
Jatkuva hakuKohderyhmä: Puhtauspalvelualalla työskentelevät henkilöt, joilla on alan työpaikka ja riittävä suomen kielen taito.
Hinta: Maksuton
Oppisopimuskoulutus
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on alan työpaikka (väh. 25 tuntia/viikko). Suurin osa opiskelusta tapahtuu työpaikalla, suoritettavan tutkinnon tai tutkinnon osien osaamisvaatimuksia vastaavissa tehtävissä. Opetusta Turun AKK:ssa noin 1-4 pv/kk henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
.
Koulutus alkaa: Aloitus yksilöllisesti sovittuna ajankohtana
Jatkuva hakuKohderyhmä: Puhtauspalvelualalla työskentelevät henkilöt, joilla on alan työkokemusta vähintään yksi vuosi. Osallistumisen edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito ja puhtausalan työpaikka.
Hinta: 100 eur
Omaehtoinen koulutus
Omaehtoinen koulutus on pääosin Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa. Opiskelun ollessa päätoimista, on opiskelija oikeutettu hakemaan Kelan opintotukea tai työllisyysrahastolta aikuiskoulutustukea. 25-vuotta täyttäneet työttömät työnhakijat voivat tiedustella TE-toimistosta/kuntakokeilusta mahdollisuudesta opiskella työttömyysetuudella. HUOM! TE-toimistoon/kuntakokeiluun on oltava yhteydessä ennen koulutuksen aloitusta.
HUOM! Koulutus ei ole päätoimista, joten se ei oikeuta hakemaan Kelan opintukea tai TE-toimistolta oikeutta opiskella työttömyysetuudella. Opetusta oppilaitoksessa n. 2 kertaa viikossa klo 14.00-18.00/19.00.
Koulutus alkaa: 30.08.2023
Haku päättyy: 14.08.2023
Kohderyhmä: Työttömät tai työttömyysuhan alaiset henkilöt, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve, jotka soveltuvat alalle ja ovat siitä kiinnostuneita tai ovat jo aiemmin työskennelleet alalla.
Hinta: Maksuton
Työvoimakoulutus
Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve. Koulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen hakulomake täytetään TE-palvelujen Työmarkkinatori-sivuston kautta. Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta sekä taloudellisista tuista antaa TE-palvelujen Koulutusneuvonta numerossa 0295 020 702 (ark. klo 9-16.15). Voit seurata hakemuksesi tilannetta (haastattelukutsu & valintapäätös) verkossa www.tyomarkkinatori.fi - oma asiointi - henkilöasiakas.