Puhtausalan koulutus

Hae koulutukseen

Puhtausalan opettaja

Kuvaus

Työllisty puhtausalalle koulutuksen kautta noin vuodessa! Hyvä mahdollisuus myös oppisopimukseen!

Hanki työelämän edellyttämä puhtausalan osaaminen Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinnolla, joka on työelämässä arvostettu ja osoitus pätevästä alan ammattilaisesta. Tutkinto antaa myös jatko-opintokelpoisuuden. Ammattitutkinnon suorittaneena osaat toimia asiakaskohteen puhtauspalvelutehtävissä, muissa palvelutehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti.

Teemme tiivistä yhteistyötä alan yritysten kanssa ja opiskelijamme ovat työllistyneet hyvin, osa jo opintojen aikana. Hyvin hoidettu työssäoppiminen on usein tie työllistymiseen ja opinnot voi suorittaa loppuun oppisopimuksena palkkatyön ohessa. Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan!

Voit valita kahdesta osaamisalasta:

Toimitilahuoltaja toteuttaa asiakaskohteen ylläpitosiivouksen ja jaksoittaisen siivouksen. Lisäksi hän osaa suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa. Toimitilahuoltajan asiakaskohteita ovat esimerkiksi elintarviketeollisuuslaitokset, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, oppilaitokset ja päiväkodit, puhdastilat, rakennussiivous, teollisuuslaitokset tai uima-allas- ja kylpylätilat.

Laitoshuoltaja toteuttaa ylläpitosiivousta, eristyssiivousta ja huoltohuonetehtäviä, sekä osaa käsitellä ja lajitella jätteitä työpaikan ohjeiden mukaan. Lisäksi laitoshuoltaja osaa toteuttaa ruokahuoltotehtäviä ja vuodehuoltotehtäviä. Laitoshuoltajan asiakaskohteita ovat terveydenhuollon kohteet, kuten sairaalat, terveyskeskukset ja hoivakodit.

Kohderyhmä ja soveltuminen alalle

Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat motivoituneita kehittymään puhtausalan ammattilaisiksi ja työllistymään alalle. Koulutus ei vaadi aiempaa puhtausalan osaamista, joten se sopii hyvin myös vasta-alkajille tai alanvaihtajille. Opetuskieli on suomi, joten edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito. Puhtausalan työ on fyysisesti liikunnallista, joten alalla toimiminen edellyttää hyvää terveyttä ja fyysistä kuntoa.

Työvoimakoulutus on suunnattu työttömille tai työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on TE-toimiston toteama koulutustarve.

Sisältö ja toteutustapa

Tässä työvoimakoulutuksessa suoritetaan Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto. Jokaiselle opiskelijalle tehdään koulutuksen alussa suunnitelma, jossa valitaan opiskelijalle parhaiten soveltuva osaamisala ja tutkinnonosat. Mahdollinen aiempi osaaminen otetaan huomioon.

Pääosa koulutuksesta toteutetaan käytännön harjoitusten ja työtehtävien kautta lähiopetuksena oppilaitoksen tiloissa, sekä työssäoppimisena yhteistyökumppaneiden työkohteissa. Koulutus sisältää myös itsenäisiä oppimistehtäviä.

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto 150 osp

Pakolliset tutkinnon osat (60 osp)

Laitoshuoltajan pakolliset ammatilliset tutkinnon osat:

Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
Laitoshygieniapalvelut (vuodeosaston ylläpitosiivous, eristyssiivous ja huoltohuonetehtävät) (45 osp)

Toimitilahuoltajan pakolliset ammatilliset tutkinnon osat:

Asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen (15 osp)
Ylläpitosiivous (45 osp)

Valinnaiset tutkinnon osat, 30 osp

Perussiivouspalvelut (30 osp)
Laitoshuoltopalvelut (vuodeosaston ruokahuolto- ja vuodehuoltotehtävät) (30 osp)
Avustaminen ja huolenpito (30 osp)
Tekstiilien huoltaminen (30 osp)
Työhön opastaminen (30 osp)
Ympäristönhuoltopalvelut (30 osp)
Oppilaitosten ja päiväkotien puhtauspalvelut (30osp)

Lähiopetuspäivät järjestetään Turun AKK:ssa (Artukaistentie 11-13, 20240 Turku) arkisin klo 8-15. Koulutukseen sisältyy myös kesä- ja joululoma.

Lue lisää tutkinnonperusteista

Hae koulutukseen

Opiskelijatarinoita

 • Maalariopiskelijat ryhmäkuvassa opettajiensa kanssa.

  15.5.2024 Opiskelijatarinat

  Uusi ura maalarina

  Maalarin työ on monipuolista, fyysistä ja luovaa sekä näet välittömästi oman kädenjäljen, kertoo pintakäsittelyalalta valmistuneet opiskelijat. Heillä on takanaan 1,5 vuoden opinnot, jotka ovat kuluneet opiskelijoiden mukaan todella nopeasti. Ilmassa on silminnähden haikeutta siitä, että koululle ei voikaan enää tulla. Valmistuneita on tällä kertaa jopa 21, josta opettaja Hennariikka Hämäläinen on erityisen ylpeä. Rohkeasti uudelle […]

 • Pätevöidy sähköön -koulutuksen opiskelijat rivissä opettaja Janne Pennasen kanssa.

  7.5.2024 Ajankohtaista

  Pätevöidy sähköön

  Pätevöidy sähköön -koulutus saatiin taas päätökseen ja joukko eri taustaisia opiskelijoita sai monipuolisen päivityksen sähköalan osaamiseensa. Koulutuksen punainen lanka on pätevöittää ja antaa lisävalmiuksia sähköalan perustiedot ja alan työkokemusta omaaville henkilöille. Seitsemän kuukauden mittaisessa koulutuksessa suurin osa opinnoista tapahtuu verkossa ja käytännön asennuspäiviä koululla on noin 15. Tämä mahdollistaa osallistumisen työn ohella. Koulutukseen sisältyy myös […]

 • Metallialan kaksi naispuolista opiskelijaa.

  15.4.2024 Opiskelijatarinat

  Naiset vaihtoivat metallialalle

  Metallialan työsalissa on tekemisen meininki. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa opiskelevat Laura, 35, ja Noora, 38, ovat tekemässä metallintyöstöharjoituksia eri menetelmin. Levystä on esimerkiksi rälläköity palasia irti, käytetty plasmaleikkuria kirjaimiin ja tehty kierreharjoituksia. Molemmat kertovat, että parasta alassa on se, kun saa aikaan jotain konkreettista ja näkee oman kädenjäljen. Heillä on takanaan koulutusta reilu pari kuukautta […]

Selaa kaikkia

Siirry takaisin sivun alkuun